Talous

Oululaisfirma SingOn kehitti uuden mobiilikaraoken – Karaoke game lähti torstaina liitoon

Talous 9.2.2017 10:25
Eija Mikkonen

Oululainen pelifirma SingOn on lanseerannut uuden karaokesovelluksen mobiililaitteille.

Karaoke game -sovellus julkaistiin kaikessa hiljaisuudessa helmikuun alussa, mutta lataukset lähtivät nousuun tänään torstaina, kun sovellus pääsi App Storen suosituksiin.

Toimitusjohtaja Samu Keräsen mukaan suosituksella on valtava vaikutus.

– Hyvältä näyttää, latauksia tulee tosi paljon, Keränen myhäili torstaiaamuna.

Karaoke gamen tavoitteet ovat korkealla. Sovellus tulee Japania lukuunottamatta globaalisti saataville, mutta ensimmäisenä markkinointi keskitetään Yhdysvaltoihin ja Iso-Britanniaan.

– Mobiililaitepuoli on ylivoimaisesti suosituinta maailmalla. Puhutaan massabisneksestä, se tarkoittaa satojatuhansia kuukausikäyttäjiä, Keränen haarukoi alkuvaiheen käyttäjämääriä.

Aluksi sovelluksesta on tehty vain englanninkielinen versio. Se on toistaiseksi saatavilla Applen laitteisiin, mutta kevään aikana se tulee myös Androidille.

Patentoitu sananäyttöteknologia

Sovelluksessa käyttäjä voi laulaa karaokea avustetun sananäytön avulla. SingOnin patentoima sananäyttöteknologia kertoo sanojen lisäksi laulukorkeuden ja näyttää heti osuuko laulu nuotilleen. Laulusta annetaan myös pisteytys.

Sovellukseen on tuotu myös yhteisöllisyyttä: oman lauluesityksen voi tallentaa ja jakaa muille käyttäjille. Toisten lauluja voi tykätä ja kommentoida.

– Mobiilituote on enemmän yksin laulamiseen suunnattu. Sillä opetellaan ja harjoitellaan laulamista sekä keskustellaan laulusuorituksista muiden samanhenkisten käyttäjien kanssa, Keränen sanoo.

Konsolipeli esikuvana

SingOn toi sananäyttöteknologiansa firman nimeä kantavaan konsolipeliin muutama vuosi sitten. Konsoliversion kanssa yhtiö kävi pitkään vääntöä tekijänoikeuksista, kunnes se viime vuoden lopulla sai globaalin jakelulisenssin.

Keräsen mukaan SingOnia kehitetään edelleen, ja tulevaisuudessa se on tarkoitus saada myös Apple TV:lle ja uudemmille konsoleille.

Nyt firma keskittyy kuitenkin Karaoke game -sovelluksen kehittämiseen. Nimi tulee SingOn-konsolipeliä edeltäneeltä nettikaraokeolta. 

Sovellus on ilmaiseksi ladattavissa ja 60 prosenttia kappaleista on laulettavissa ilmaiseksi. Ilmaiskäytössä väliin tulee mainoksia.

Kaikki sisällöt ja ominaisuudet saa käyttöönsä maksua vastaan. Maksu tapahtuu aikapaketeilla, jossa käyttäjä ostaa käyttöaikaa viikoksi, kuukaudeksi tai vuodeksi.

SingOn on Oulussa vuonna 2009 perustettu pelialan yritys. Nykyään sillä on Oulussa kuusi työntekijää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

voi tuttava parat mitä joutuvat kestämään kunhan ryhdyn lauleleen :D onneksi noita voi jakaakin heile ettei aina läsnä tarvii olla :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaapa mielenkiintoiselta, nopsaan vaan android/chromecast tuki sovellukselle niin saa loilottaa telkun ruudulta ja kotiteatterista karaokea :))

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tykkään enemmän livekaraokesta suihkussa. Live-esityksen jaan seinänaapureiden kanssa, jotka pisteyttävät esitykseni hakkaamalla seinäään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7:00
Muistatko sähäkät kasarikikkarat? Permanentit tekivät taas paluun, mutta moni asia on nyt toisin, sanovat kampaajakonkarit Tilaajille
7:00
Suomen viimeaikaista jätepolitiikkaa ja -lainsäädäntöä ei voi pitää onnistuneena Lukijalta
7:00
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
7:00
Muhoslaisen Benjam Myllyselän oppilaat haastoivat maailman johtajat ilmastoasioista jo vuosikymmeniä sitten – "Mitä suurempi viskaali, sen paremmin ne ottavat lasten yhteydenotot huomioon" Tilaajille
7:00
Valmennuskursseja markkinoidaan pian jo yläkoululaisille – yksityisopetus lisääntyy, mutta aasialainen pikkulasten koulutus on vielä kaukana Tilaajille
6:22
Yön uutiskooste – Savon Sanomat: Siilinjärvi vaatii Attendolta selvitystä kuuden vanhuksen kuolemasta
6:00
Vanhuksen väkivaltaisuuteen vastataan osaamisella – taitava hoitaja osaa lukea muistisairaan käytöstä ja ennakoida tilanteita Lukijalta
17
Analyysi: Politiikasta vetäytyvä Anne Berner on yhden kauden tuulettaja – keskustaryhmästä lähtee jälleen yksi edustaja pois vapaaehtoisesti
8
Pikavippien mainonta muuttunut entistä aggressiivisemmaksi – ministeri Häkkänen: "Täysin harhaanjohtavaa ja houkuttelee velkakierteeseen"
7
Suomen Yrittäjien kysely: Enemmistö lisäisi paikallista sopimista työpaikalla –  "Matala työllisyysaste on suurin köyhyyden syy ja hyvinvoinnin uhka"
5
Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi
4
Raahen Laivan kultakaivoksella alkamassa yt-neuvottelut, neuvottelujen piirissä alle 50 henkilöä
3
Oulussa laaditaan teemayleiskaava kulttuuriympäristöille
3
Ministeriöiden työryhmä haluaa yhdistää kuntatyöntekijöiden ja yksityisillä työskentelevien eläkkeet yhteen järjestelmään

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa sekä Pudasjärven, Kuusamon ja Taivalkosken kuntia pohjoisen ja luoteen välinen tuuli on voimakasta aamupäivästä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono maan länsiosassa sekä Kymenlaakson maakunnassa tienpintojen jäätymisen vuoksi. Ajokeli on huono aluksi Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi. Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Töistä hautaan, no kukin tavallaan. Lue lisää...
Kx

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image