Talous

Oululaisfirma perusti kimppaostospalvelun asuinalueita varten

Oululainen Naapur Oy tuo esimerkiksi pientalojen asukkaille mahdollisuuden hankkia kimppaostoksilla palveluita, kuten jätehuoltoa tai siivouspalveluita. Uuden nettipalvelun olemassaolosta voidaan toimitusjohtaja Mikko Kuisminin mukaan kertoa perinteiseenkin tyyliin – vaikkapa asuinalueilla liikkuvan auton ja megafonin avulla. KUVA: Maiju Torvinen
Talous 18.6.2014 9:01
Pasi Klemettilä

Oululainen startup-yritys Naapur Oy on avannut nettipalvelun, jossa asuinalueiden asukasryhmille ja taloyhtiöille tarjotaan kimppaostomahdollisuuksia. Palvelun kautta voivat asukkaat ostaa isolla tai pienellä porukalla esimerkiksi jätekuljetuspalveluja, siivouspalveluita tai polttopuita.

Aluksi palvelu on auki muutamilla postinumeroalueilla Oulussa, Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Nämä kilpailutukset on pistänyt pystyyn Naapur Oy itse. Myöhemmin asukkaat voivat itse aloittaa kilpailutuksia.

Palvelussa on kaksi väylää. Toisessa asukkaat voivat kilpailuttaa palveluita naapurien kanssa. Toinen taas on tarkoitettu yrityksille keinoksi tehdä asukkaille valmiita tarjouksia.

Tulonsa Naapur Oy saa yrityksiltä, jotka tekevät palvelun kautta sopimuksia asiakkaidensa kanssa.

Lue lisää 18.06.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Niin. Tärkeitähän tuntuu olevan, ettei vain yrittäjä pärjjää. Tulee mieleen alamaailma, jossa kerätään lunnasrahoja . Maksa tai jäät ilman. maksa on tässä tapauksessa yrittäjä, Hurraa taas saatiin ilmat pois. Hinnoistako, ei pienyrittäjiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on juuri tulossa firma, joka kilpailuttaa eri kilipailuittjia ja se kilpailijoittaja, joka saa halvimmat tarjoukset saa kilipailuttaa koko vuoden (tai niin kauan, kuin halvempi kilpailuttaja tekee paremman tarjouksen).

Mukana on myös kiva kilpailu, jossa lyödään vetoa kuka kilpailuttaja pysyy pisimpään kauppa rekisterissä. Bonusjärjestelmä myös tulossa, jossa sekä asiakkaat, että kilpailuttajat voivat saada yhden ikkunaruudun ilmaisen pesun vuodessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vitsiniekkoja, jotka eivät itse keksi hyviä ideoita. Helppoahan se on yrittäville vitsailla, kun ei itse keksi mitään uusia ideoita. Tsemppiä tälle idealle, lähtekää ihmeessä mukaan, minä teen niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi naapurit ei saisi ihan keskenään kilpailuttaa, mihin tätä yritystä siinä tarvitsee? Erkki ei ny ymmärrä liikeideaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi elää ainoastan yrittäjyydestä! Hyvä idea ja näistä valittajista ei kannata välittää. Niitä riittää aina. Tsemppiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahin ralli tulee tuosta NAAPURI mainostamisesta. Miksei samalla kilpailuta mainospostin jakoaki, meillä roska-auto käy tiellä kerran viikossa, mutta mainospostiauto kolmekin kertaa viikossa. En Ole Mukana tuommoisessa välistäveto projektissa!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpailutin omakotitalon sähkön kuten tavallista. Paras tarjous oli halvin tietyltä paikalliselta toimittajalta. Tein saman Rakentaja.fi - palvelussa. Sain samalta toimittajalta reilun sentin/kWh halvemmalla, samassa kimpassa oli > 150 000. Vuositasolla säästöä alkuperäiseen yli 800 euroa. Kyllä määrä vaikuttaa hintaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Idea on todella hyvä. Meidän alueella toimii vain yksi jäteyhtiö, mutta mm. ikkunoiden pesu keväällä, siivouspalvelut, lumityöt, puutarhatyöt kannattaisi kilpailuttaa lähialueen asukkaiden kanssa yhdessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Idea hyvä, valitettavasti ei toimi suomessa kuin marginaalisesti johtuen suomalaisten äärettömästä kateudesta ja junttiudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on kumma kun suomalaiset eivät osaa yhdessä hankkia ja omistaa vaan kaiken pitää olla omaa. Ja kaupat tykkää. Ja sitten vielä joku kauppaketju kehtaa mainostaa että "Oma sen olla pitää"! Törkeää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

käy hae kulukeissas munki roskaopussi, jos haet sisältä asti niin nasautan euron kouranpohjalle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, näin se toimii. Mitä suurempia eriä ostat, sitä enemmän on neuvotteluvoimaa. Tämä palvelu tuo meille yksityisille ihmisille hyvin hoidettuna isoja säästöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja paljonko tuo yritys vetää välistä vs. naapurit itsenäisesti kilpailuttaa tarjouksia ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naapurithan kilpailiuttaakin tosiaan itsenäisisti hirveästi.
Älä missään nimessä käytä äläkä missään nimiessä usko yrittämiseen.
Kyllä sä Suomen nostat ihan itse lamasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

20:51
Poliisit pysäyttivät ja tarkastivat autoissa istujat – näin silminnäkijä kertoo yöllisistä tapahtumista
20:38
Poliisi otti kaksi henkilöä kiinni takaa-ajon päätteeksi Tampereen seudulla, tilanteessa ammuttiin poliisia kohtia – epäillään liittyvän Porvoon ampumisiin
20:19
Mopoilija ajoi ojaan lähes kolmen promillen kännissä Rovaniemellä – saman kylän teillä myös yli kaksi promillea puhaltanut autoilija
20:11
Oululaisella Pekka Tahkolalla on yli kymmenen pyörää ja osalla menopeleistä on omat nimet
19:46
Ruotsi etevämpi maaottelussa sekä naisissa että miehissä – Etelätalo varmisti MM-paikkansa
19:08
Ainakin kaksi henkilöä loukkaantui Pohjantien onnettomuudessa, yksi ihminen jouduttiin irrottamaan autosta – kilometrien jonot
19:03
Siilinjärvellä on nyt koko Suomen tunnetuin kassa – "Kyllä täällä pelattiin lauantaina jo paljon Lottoakin"
94
Puheenaihe: Pitäisikö rahapeliautomaatit poistaa kauppojen yleisistä tiloista ja siirtää esimerkiksi pelisaleihin?
73
Sisäministeri Ohisalo: ”Väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan” – Viikonlopun aikana jo kolmea poliisia ammuttu
50
Nopea sähköpyörä kulkee mopon vauhtia ja sen kuljettaminen ei käy ilman korttia – Pohjois-Pohjanmaalla niin sanotut S-pedelecit ovat vielä harvinaisia
45
Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärät nousevat yhä, oululaiset tekivät alkuvuonna yli 5 miljoonaa bussimatkaa – syksyllä joukkoliikenteelle tulossa oma sovellus
22
Kuuska soi -festivaaleilla juhlittiin seurassa ja iloiten – "Jatkamme tästä Oulun yöhön"
21
Porvoon ampujat ovat vaarallisia, mutta poliisin mukaan konkreettista uhkaa sivullisille ei ole – karkuteillä olevia epäiltyjä on kaksi, molemmat miehiä
20
Oulussa työllistetään EU:n rahoilla – leijonaosan EU:n rakennerahastomiljoonista saa Pohjois-Pohjanmaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Työeläkkeisiin on myös puututtava

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Itsensä peukuttavat ja itsensä kanssa keskustelut

Minäpä nostanki molemmat peukut pystyyn kun keksin hyvän jutun jonka sitte jaan muiden kans. Mitäpä kyttääjänä olet siit... Lue lisää...
Mitäs siihen sanot, ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image