Talous

Oululaisen Miniman vir­ran­sääs­tö­tek­niik­kaa testataan ARM:n prosessorissa

Oululainen Minima Processor Oy on onnistunut pienentämään merkittävästi mikroprosessorien virrankulutusta. Kuvassa toimitusjohtaja Toni Soini. KUVA: Jarmo Kontiainen
Talous 1.12.2017 10:16
Kaleva

Oululainen Minima Processor Oy ja japanilais-brittiläinen puolijohdevalmistaja ARM Ltd ovat ilmoittaneet kumppanuudesta, jonka tavoitteena ovat entistä vähemmän virtaa kuluttavat prosessorit.

– Ensimmäinen ARM Cortex-prosessori, jonka sisällä on meidän teknologiamme, valmistuu ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Tämä on meille todella kova läpimurto ja avaa ARMin prosessoreihin perustuvat markkinat Minimalle, sanoo Miniman toimitusjohtaja Toni Soini.

ARMin tuotehallintojohtaja Phil Burr arvioi, että Miniman teknologia avaa kokonaan uudenlaisia mahdollisuuksia IoT-laitteille.

 

– Kun pääsemme 15- tai jopa 20-kertaiseen virransäästöön prosessorissamme, se tarkoittaa että meillä on tarjolla todella houkutteleva matalaenergiaratkaisu kenelle tahansa IoT-kehittäjälle.

Prosessorin energiatehokkuutta parantavaa teknologiaa on kehitetty yhteistyössä teknologian tutkimuskeskus VTT:n, Aalto-yliopiston, Turun yliopiston ja Miniman kanssa. 

Minima lisensoi teknologiaansa puolijohdeteollisuuden yrityksille, joiden tuotteisiin sen ratkaisut integroidaan. Aiemmin tänä vuonna yhtiö uutisoi keränneensä 5,5 miljoonaa euroa kaksivaiheisella siemenrahoituksella.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mobiilikaupunki Oulun omassa yliopistossa ei ilmeisesti tiedetä mitään vähän tehoa kuluttavista laskenta-arkkitehtuureista, mutta onneksi yhteistyötä voi kätevästi tehdä turkulaisten ja espoolaisten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yllättävän paljon erilaisia innovaatioita täältä Suomesta on tullut viime vuosina, varmaan valtion tuet ja Nokian kaatuminen ovat kiihdyttäneet erilaisia tutkimuksia. Toivottavasti nuo valtion satsaukset tuovat työtä ja vaurautta myös Suomeen, eikä työtä ulkoisteta Kiinaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tähän kysymykseen kiteytyykin koko perisuomalainen kateusmentaliteetti. Jos vähänkään menestyt, olet törkykapitalisti ja työläisen/vähäosaisen/kodittoman/moniongelmaisen riistäjä, veronkiertäjä tai muuten vaan ahne. Ja tämän leiman saat, vaikka maksaisit tuloistasi yhteiskunnalle kuinka paljon vaan veroja tähän sosialistiyhteiskunnan tehottomaan ja pohjattomaan laariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei huolta, kukaan ei ole menestynyt. Minimanissa tulevaisuuden visiot ja rahaa tuovat asiakkaat ovat aina yhtä kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

93
Vihreät vaatii kunnianhimoista ilmastobudjettia - lentovero käyttöön, eläintuotteiden verotus selvitettävä
54
Pitkät sairaanhoitomatkat kismittävät Ylikiimingissä ja sen kuuli myös kaupunginjohtaja – "Eikö sillä summalla muka saisi lääkäriä käymään paikan päällä"
53
Hallitus ei vielä voi juhlia työllisyystavoitteen täyttymisellä – työllisyysaste jämähtänyt kuukausiksi 71,7 prosenttiin
42
Sipilä torjui irtisanomislain vaihtoehdoksi tarjotun mallin: "Ei alenna riittävästi työllistämiskynnystä"
39
OSAOn rehtori ja sairaanhoitopiirin ylihoitaja kannattavat testien palauttamista hoitoalalle – "Potilasturvallisuus on ennen kaikkea tärkeintä"
35
Teillä siirrytään talviajan nopeusrajoituksiin – rajoitukset tulevat voimaan loppuviikosta
34
Ulkomaiset rekat verolle Suomessa, kotimaiselle raskaalle liikenteelle esitetty tienkäyttövero palautuisi käyttövoimaveron alennuksena

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Satakunnan ja Pirkanmaan maakunnissa sohjoisten teiden vuoksi. Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millä keinoin Ay-liikkeen valtaa saadaan rajattua?

Ay-liike pelkää kuollakseen neljää asiaa: Ensimmäinen on työehtosopimusten yleissitovuuden poistaminen. Toinen on se, et... Lue lisää...
Stella Polaris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.10.

Fingerpori

23.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image