Talous

Oululainen Specim saa 5,3 miljoonan rahoituspotin

Specim valmistaa muun muassa nopeita SWIR-aallonpituusalueen hyperspektraalikameroita. KUVA: Specim Oy
Talous 7.9.2015 19:00
Kaleva

Oululainen hyperspektaalikuvantamiseen erikoistunut Specim saa 5,3 miljoonaa euroa kasvurahoitusta. Rahoituspotti koostuu oululaisen Teknoventure Oy:n pääomasijoituksesta sekä Tekesin tuotekehitysrahoituksesta.

Specim on alansa pioneeriyrityksiä ja tällä hetkellä myös markkinajohtaja.

Yhtiö valmistaa kuvantamiseen liittyviä kameroita, joita käytetään muun muassa teollisuudessa, ympäristövalvonnassa ja puolustushallinnossa. Laitteita hyödynnetään esimerkiksi kasvitautien kartoittamisessa, huumeviljelmien jäljittämisessä ja räjähdysaineiden ilmaisussa.

– Monet alun perin vaativaan tutkimuskäyttöön tai puolustushallinnon sovellutuksiin kehitetyt teknologiat ovat ajan myötä tulleet palvelemaan entistä enemmän ihmisen arkea. Näemme selviä merkkejä siitä, että näin on myös hyperspektraalikuvantamisen suhteen, sanoo Specimin yksi pääomistaja ja perustaja Timo Hyvärinen

Tehokkaita ja pienikokoisia mittalaitteita olisi Hyvärisen mukaan mahdollista hyödyntää esimerkiksi elintarvikkeiden, lääketieteen ja rikospaikkatutkimuksen parissa.

Specim aikoo käyttää saamansa rahoituksen uuden tuotesukupolven kehittämiseen ja yhtiön aseman vahvistamiseen globaaleilla markkinoilla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Hienoa! Tämä on todella kova firma joka tekee todellista huipputekniikkaa! Onnea yrittäjille, työntekijöille ja rahoittajille! Laittakaahan firma todelliseen kasvuun ja tuloksentekokuntoon! Onneksi olkoon! Näitä tarvitaan lisää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienen 1-5 henkeä työllistävän yrityksen on lähes mahdoton saada avustuksia,edes lainarahaa tuotannon käynnistämiseen tai kehittämiseen vaikka tarve olisi 150000 euroa. Laskelmat näyttävät kannattavaa tuotantoa mutta silti rahoitushakemuksiin pitää laskettaa liiketoimintasuunnitelmaa aina vain uudestaan ja uudestaan. Ja koko ajan palaa rahaa yrittäjän omasta kukkarosta ja järjettömän paljon aikaa ja energiaa. Vaikka hallitusohjelmassa luvataan tukea pieniä yrityksiä. Isoille vain annetaan heti miljoonia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa ! ... Nyt vaan politiikot elkää myykö tätä puolikkaalla puupennillä ja lapinloman hinnalla kiitos. Koittakaa olla toistamatta samaa ainaista virhettä, eli myydään kaikki tuottava ja huipputeknologia pois sikahalvalla ja sitten kehutaan essonbaarissa että hei mepä keksittiin tuo kun uutisissa kerrotaan miljardituotoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno oululainen firma! Työllistää jo nyt paljon ja uusia mahdollisuuksia paljon lisää. Menneinä aikoina luotu teknologia pohja jota tulee nyt vain vauhdilla viedä eteenpäin ammattimaisesti kovemmalla vauhdilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä ovat siis niitä Oulun kaupungin (Oulu ICT, joka omistaa Teknoventuren) ja valtion (Tekes) rahoja. Eli meidän veronmaksajien rahoja, joten toivottavasti homma ei mene puihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä hieno esimerkki kehityksestä ja kasvusta. Se voi tuntua myös muissakin Oululaisissa yrityksissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erinomaista. Parasta lienee se, ettei raha ole vastiketonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmöisistä rahoista päätettäessä täytyy olla etusijalla firmat, jotka pitävät tuotantonsa suomessa. Tästä kyseisestä firmasta en tiedä mitään, mutta toivotaan että ei rahoiteta työpaikkoja kiinaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meinaat, että jos kaverit suunnittelevat kaiken Suomessa, ja tuotanto on Kiinassa, tilanne on parempi kuin silloin, että mitään ei tehdä Suomessa? Se suunnittelu nyt kuitenkin on sitä kovapalkkaisinta hommaa siinä kuviossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitten vielä ne voitot. Ne jäävät Suomeen, jos rahoittajat on Suomesta. Todella hienoa tämä tämmöinen joka tapauksessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tärkeä kommentti. Tiedän, että kaikki Specimin toiminnot ovat Oulussa, myös koko tuotanto. Tällä rahoituksella haettavasta kasvuloikasta koituvat uudetkin työpaikat syntyvät Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:22
Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset: useita aloja poistetaan saatavusharkinnan piiristä ulkomaista työvoimaa palkattaessa
12:00
Euroopan unioni ei ole täydellinen mutta sen hyödyt ovat valtavat
11:55
Merivartiostot suorittavat tehostettua vesiliikennevalvontaa tänäkin juhannuksena – muistathan nämä asiat, ennen kuin lähdet vesille
11:44
Mykkäklassikoita livemusiikin kera Valveella elokuussa – Chaplinin Kultakuumekin saa monitaiteellisen säestyksen
11:34
Mikkelin rajua koulupaloa tutkitaan tuhopolttona – tutkinnanjohtaja tyynnyttelee somehuhuja
11:32
Kiinan Xi matkusti Pohjois-Koreaan tapaamaan Kimiä, Yhdysvaltain Trump haluaa kuulla uutiset pian Xiltä itseltään
11:19
Poliisi: Suomeen salakuljetettiin Venäjältä susia, joita käytettiin siitostoimintaan koirasusitilalla
52
Tuppuraisella liki 400 000 euroa asuntolainaa, Kulmunilla lainaa 100 000 euroa – Harakalla muhkea osakesalkku ja sijoitusasuntoja
31
Päivi Räsänen arkkipiispa Luoman sateenkaarisuvaitsevaiseen vastaukseen: "Pride-liikkeen ideologiaa ja kirkon arvopohjaa mahdotonta sovittaa yhteen
22
Hagelberg uskoo: Stockmannin entisiin tiloihin syntyy monipuolinen kauppakeskus – ”Pekurin korttelin kehitys tärkeää koko keskustalle”
20
IL: Riitta-Liisa ja Toni Roponen muuttavat Ida-tyttärensä kanssa Haukiputaalta Yhdysvaltoihin – Toni Roponen Denverin yliopiston hiihtovalmentajaksi
17
Alman mittaus: Perussuomalaiset selvästi suosituin puolue
11
HS: Harkimon liike aikoo rekisteröityä puolueeksi – "Tiedän ja ymmärrän, että tästä tulee kritiikkiä"
11
Lehto Group käynnistää neljä rakennushanketta ympäri Suomea – pohjoisin paikka Utsjoella, projektien arvo yhteensä 27 miljoonaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

UV-säteily on voimakasta Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen ja Uudenmaan maakunnissa. UV-indeksin arvo on 6.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

On kukkia
Lukija

Uusin lukijakuva

oulu
mällinen h

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi Suomella menee niin kuin menee?

Suomella menee ihan hyvin ja suomalaiset ovat myös hyvin arvostettuja ihmisiä maailmalla. Osa aloittajan mainitsemista ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image