Talous

Oululainen JOT Automation myydään kiinalaiselle Wuxi Lead -konsernille

Veikko Lesonen perusti JOT Automation Oy:n vuonna 1988. Lesonen myi omistuksensa vuonna 2000, mutta vuonna 2011 Lesosen perheyritys Head Invest Oy osti JOTin takaisin saksalaiselta Rohwedder-konsernilta. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 20.4.2016 10:18 | Päivitetty 20.4.2016 12:10
Kaleva,STT

Oululainen tuotantoautomaatioon ja elektroniikkateollisuuden testausratkaisuihin erikoistunut JOT Automation Oy siirtyy kiinalaisen Wuxi Lead -konsernin omistukseen.

Myymisestä on allekirjoitettu kauppakirja, jolla perheyritys Head Invest Oy myy koko JOT Automationin osakekannan.

Kaupan on tarkoitus toteutua vuoden 2016 aikana.

– Liittyminen osaksi Wuxi Lead -yrityskonsernia mahdollistaa JOTin lähes 30 vuotta kestäneen tarinan kasvamisen ja jatkumisen Suomessa ja Oulussa. Uskon, että tämä yrityskauppa on merkittävä menestystekijä niin yritykselle kuin Oulun alueellekin, toteaa JOTin perustaja, yrittäjä ja Head Invest Oy:n hallituksen puheenjohtaja Veikko Lesonen tiedotteessa.

Wuxi Lead Intelligent Equipmentin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Yanqing Wang korostaa, että kyse on pitkäaikaisesta ja strategisesta investoinnista.

Wangin mukaan tavoitteena on tehdä JOTista toimialallaan maailman johtava toimija.

Wuxi Leadin päämarkkinat ovat Amerikassa, Saksassa sekä Japanissa. Lisäksi yrityksellä on asiakkaita yli 20 muussa maassa.

 – JOTin ja Wuxi Leadin vahvuusalueet täydentävät hienosti toisiaan. Ne tarjoavat yhdistettynä asiakkaillemme eurooppalaisen ja nimenomaan oululaisen suunnitteluosaamisen sekä kiinalaisen massavalmistustaidon parhaat puolet tavalla, jota ei ole aikaisemmin nähty, JOT Automation Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Rantala sanoo.

Oulussa 80 työntekijää

JOT Automation Oy toimittaa tuotantoautomaatio- ja testausratkaisuja. Yhtiön asiakkaita ovat johtavat tietoliikenne- sekä elektroniikkateollisuuteen tuotteita valmistavat yritykset.

JOT toimii 10 maassa Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Aasiassa, ja sen päätoimipiste sijaitsee Oulussa. Yritys työllistää kansainvälisesti yli 200 henkilöä, joista noin 80 työpaikkaa sijaitsee Oulussa.

Veikko Lesonen perusti JOT Automationin 1980-luvun lopulla. Hän rikastui yrityksen myynnillä vuosituhannen vaihteessa. Lesosen osti Head Investin kautta JOTin takaisin itselleen 2011.

Nykyinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toimi aikanaan JOT Automationin hallituksessa ja hänestä tuli uuden yhtiön toimitusjohtaja, kun Elektrobit ja JOT Automation yhdistyivät 2002. Sipilä jatkoi Elektrobitin toimitusjohtajana vuoteen 2005.
 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (143)

Mitenkähän käy Kärppien sponsorisopimukselle. Kannattaisi jatkaa kun Raksilassa käy kuitenkin yli 7000 ihmistä parhaissa matseissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä tarina ei kasva enää Oulussa tai Suomessa, tarina siirtyy kasvamaan Kiinaan jossa on selvästi joku saman alan kilpaileva firma joka nyt vaan osti kilpailijan pois tieltä.
Näin niitä kuuluisia Joutsenlipulla varustettuja työpaikkoja luodaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä Lesosia pitäisi olla lisää, kuinkahan monta omakotitaloa on rakennettu Jotin maksamilla palkoilla. Kiitollisuutta tuntuu vähemmän löytyvän näissä kommenteissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin sanottu. Kateellisuus ja katkeruus puskee pintaan, vaikka enemmän olisi kiitettävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lupaukset tuttuja. Toivotaan että tällä kertaa kestävät. Kannattaa seurata JOT tarinaa . Kääntyykö uusi , nouseva kehitys. Paikalllisilla toimijoilla on vain yksi vaihtoehto: Lunastaa oikeus olla olemassa. Osaavaa väkeä uskon, etteis ainakaan heistä ole kiinni jatkossa säilyminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lesonen se osaa kerätä rahat yhdestä yrityksestä kahteen kertaan. Kiinalaiset ostavat, että saavat kopioitua kaiken meidän tuottaman tiedon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jospa veikko olisi veroja maksanut jo yhden jos toisenkin puolesta. Ja maksaa muuten taas. Onnea ja loistavia jatkosuunnitelmia tulevaisuuteen!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liittyminen osaksi Wuxi Lead -yrityskonsernia mahdollistaa JOTin lähes 30 vuotta kestäneen tarinan kasvamisen ja jatkumisen Suomessa ja Oulussa. Wuxi Lead Intelligent Equipmentin toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Yanqing Wang korostaa, että kyse on pitkäaikaisesta ja strategisesta investoinnista. Uskotaan nyt miesten sanaan tällä kertaa ja Lesonen on taotonsa näyttänyt ja isompaanhan tässä vain mennään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan nämä lehtien kommenttipalstat tarpeellisia. Samat sanat toimittajien ns. analyyselle ja kolumneille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mietin kyllä. Täällä vain levitetään täysin harhaisia käsityksiä, väärää informaatiota ja mustamaalataan yrittäjiä ja yrityksiä. Ketä tämmönen oikeasti hyödyttää? Miksi tämmöstä törkyläjää ylläpidetään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alappa ja perusta yhtiö ja tee siitä maailmanlaajuinen ja myy sitten...jos pystyt!! Itkijöitä riittää aina vaan. Surkiat märisijät valittaa kun itestä ei ole mihinkään muuhun sossuluukulle.
Hyvä Lesonen!!!! Olet tehnyt enempi suomen hyväksi kuin kymmenet miljoonat muut!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä tietenkin. Kaik poikkee vua.
Niinsanottujen suomalaisten yritysten ja pääomien edustajat itkevät ettei Suomessa ole investointikohteita eikä Suomeen kannata sijoittaa. Mutta mm. kiinalaisten, venäläisten, saksalaisten, norjalaisten, brittien, jenlkkien ja ruotsalaisten kyllä kannattaa erittäin hyvin. Ainoa ero on liiketoimintaosaamisessa sijoittajien kesken.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sehän on hyvä että löytyy investointeja joista poikii työpaikkoja. Montaks ite työllistit?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (143)

Uutisvirta

23:29
Henkilöauto syttyi tuleen Intiössä – lämmitystolppa kärsi vahinkoja
23:07
Tanssinopettaja Aurora Ylisellä on täsmälääke syksyn pimeyteen – Bollywood-tunneilla hymy nousee tanssijan huulille
22:06
Reissusa: Risteilyllä Norjan Huippuvuorilla näki jäätiköllä käyskentelevän jääkarhun ja pääsi uimaan hyisessä meressä
22:01
Syyspäiväntasausta vietetään koleissa merkeissä, mutta ilma lämpenee loppuviikkoa kohti – alkuviikosta kannattaa varautua liukkaisiin teihin
22:00
Donald Trumpia saattaa uhata virkasyyte – Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä sotilasavustusta panttaamalla
21:37
Liki 70 hengen delegaatio Saksasta saapuu Ouluun – vieraat tutustuvat muun muassa paikallisiin yrityksiin
21:19
Persianlahdella lientymistä: Iran lupaa YK:lle rauhansuunnitelmaa, kaapattu tankkeri määrä vapauttaa, huthikapinalliset puhuvat iskujen lopettamisesta
147
Puheenaihe: Tarvitaanko Ouluun lisää korkeita rakennuksia? Asiantuntijat perääväät malttia, harkintaa ja hyvää arkkitehtuuria
56
Suomen Yrittäjät: Minimipalkat lakiin Suomessakin – STTK tyrmää esityksen, jota se epäilee yritykseksi purkaa yleissitovuutta
38
Kiinalaisista verkkokaupoista tilattujen pakettien pyörittely kääntyi Postille voitolliseksi – Suomalaisten ulkomaisista nettiostoksista yli puolet Kiinasta
36
Kaasujalka painoi Kaakkurissa ja Limingassa lauantai-iltana: Poliisi otti kovia ylinopeuksia ajaneiden kuskien kortit pois
34
Aasinmaitoa, kiehuvaa vettä tai mehupaastoa syövän hoitoon – Vastuuttomat uskomushoitovideot leviävät Youtubessa
33
Kahden nuoren miehen omatekoinen lauttakyhäelmä kaatui Merikosken alakanavassa, kaksikko pelastettiin hyisestä vedestä - "Voi tulla äkkiä äitiä ikävä"
30
Kommentti: Konsultti kääntelee kiviä Oulussa, mitä mahtanee löytää?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

126 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Älkää laittako vieraita nukkumaan lattialle

No EN todellakaan anna sänkyämme vieraille. Minusta sänky on sen verran henkilökohtainen ettei siinä todellakaan nuku me... Lue lisää...
Heinäpään mummo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image