Talous

Oululainen hy­vin­voin­ti­sor­mus on mas­sa­mark­ki­noi­den kynnyksellä – maailman pienin uni­la­bo­ra­to­rio mittaa unta ja palautumista

Ōura Healthin toimitusjohtajan Petteri Lahtelan mukaan hyvinvointisormus ohjaa tekemään kehon kannalta hyviä valintoja. KUVA: Pekka Peura
Talous 29.11.2017 12:03 | Päivitetty 30.11.2017 9:16
Arja Mikkola

Tavoitteena yhä tarkemmat henkilökohtaiset ohjeistukset, kuten sopivin nukkumaanmenoaika.

Oululainen hyvinvointisormus on ehtinyt massamarkkinoiden kynnykselle. Verkkomyynti on tuplaantunut vuosittain. Yli puolet aktiivisista käyttäjistä on Yhdysvalloissa.

– Kahden vuoden kuluttua liikevaihto on ainakin 10 miljoonaa, ennakoi Ōura Healthin toimitusjohtaja Petteri Lahtela.

Sormuksessa on pelkistetty skandinaavinen muotoilu. KUVA: Pekka Peura

Laite ei hänen mukaansa kisaa samassa sarjassa muiden aktiivisuusmittareiden kanssa.

– Me mittaamme unen ja palautumisen mahdollisimman tarkasti ja validoimme tieteellisesti. Pystymme ymmärtämään kehon biologiasta ja fysiologiasta enemmän kuin muut toimijat. Sen takia sormus saattaa antaa käyttäjälle ohjeita valinnoista tai vuorokausirytmistä.

Uusin ominaisuus tulee olemaan se, että tuote kertoo optimaalisen nukkumaanmenoikkunan.

Yrityksellä on missio.

– Minkälaisia parempia valintoja voisin tehdä, pieniä säätöjä omassa käyttäytymisessäni, jotta keho palvelisi minua paremmin, toteaa Lahtela.

Ōuran sormus on maailman pienin langaton hyvinvointilaite.

– Olisipa pienempi, kertoo palautteesta markkinointijohtaja Marjo Piirto.

Käyttömukavuus onkin ollut polttopisteessä alusta alkaen. Sormuksen koon minimoinnin lisäksi mittaustuloksista kehitetään yhä selvempiä viestejä asiakkaalle.

– Sekä liikunnan, unen että palautumisen näkökulmasta. Sanallinen ohje ymmärretään paremmin kuin numerot, sanoo tutkimusjohtaja Hannu Kinnunen

Vienti vetää

Hyvinvointiteknologiayritys Ōura Health Oy on perustettu Oulussa 2013 serkusten Petteri Lahtelan ja Kari Kivelän johdolla.

Liikevaihto tuplaantunut vuosittain.

2017 myynti nousee yli kahden miljoonan.

32 omaa työntekijää.

Yli 90 prosenttia sormuksista menee vientiin. Käyttäjiä yli 50 maassa. Keskivertokäyttäjä on 45-vuotias.

Kolme rahoituskierrosta on tuottanut 7,5 miljoonaa euroa.

Palkittua sormusta valmistaa Sanmina Haukiputaalla.

Lue lisää 29.11.2017 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

Ihmistä ressaa jos minua hoputetaan koko ajan ja rupeaa odottamaan käskyä mitä tehdä ja jos en tee niin huono omatunto etten tehnyt jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tää on varmasti aivan loistava vekotin. Ostaisin joka sormeen mutta kun siinä ei ole toimintoa, joka kertoisi milloinka minun pitäisi syödä. Nyt joudun syömään silloin kun on nälkä. Samoin sormuksesta puuttuu ns. urea-toiminto, joka kertoo milloin on otettava veitikka käteen. Samoin ulostustarpeesta informoiva fiitseri puuttuu. Sellainen ei luultavasti ole ollut vielä spekseissä. Harmittaa vietävästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäs kävikään samaisen johtajan aiemmalle firmalle eli korvavalolle? Niinkauan kuin Tekes rahotti kaikki ok, entä sen jälkeen....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän tyyppisten laitteiden avulla ihmisestä tulee koneiden marionetti. Vielä pahempi ajatus on, että yksilön elämäntapoihin pyritään vaikuttamaan ulkopuolelta. No tietysti viranomaiset ovat aina pyrkineet vaikuttamaan yksilöihin, mutta että koneet ja niiden myötä bisnes... En voi välttyä epämiellyttäviltä ja epäilyttäviltä ajatuksilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen todella hukassa unirytmini takia, vaikka ei pitäisi. Saatan innostua illalla hyvin myöhään asioista
ja onneksi aamulla varhain ei tarvitse lähteä minnekään. Toisaalta, kukonlaulun aikaan voin herätä virkeänä ja hyväntuu-
lisena, ainakin parin kahvikupin jälkeen. Missä oli vuorokaudessa se hetki, kun kannattaisi narrata itsensä nukkumaan?
Auttaisiko sormus siihen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno laite! Jokaisella ihmisellä on yksilöllinen luonnolinen univalverytmi, jota hormoonitoiminta säätelee. Se on myös mitattavissa laitteilla kuten Ouraring, jos asiat tekee oikein. Eli on siitä oikeasti apua ongelmiisi ja kun opit unirytmisi sillä on ihan huikeita vaikutuksia myös henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi niin paljon negatiivisia kommentteja ja "huuhaaksi" haukkujia? Jutussahan on, että: "yli 90 prosenttia sormuksista menee vientiin". Mitä väliä sillä on, onko laite hyvä tai tarpeellinen, jos saamme suomalaisina nauttia (verojen kautta) arvokkaista vientieuroista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos palikka maksaisi alle 100 euroa, niin ehkä, mutta en todellakaan laittaisi 200-500 euroa laitteeseen joka on periaatteessa kiihtyvyysanturi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä varsinainen asiantuntija. Kiihtyvyysanturia ei sormuksessa ole. Käypä tutustumassa siihen mitä kaikkea antureita siitä löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo vuoden ollut omassa käytössä. Hyvää ja monipuolista dataa niin unesta kuin liikkumisestakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Negaa tulee ihmisiltä, jotka eivät taida edes tietää, mitä tuolla tehdään. Sormushan on käytännössä vain anturi ja loppuäly löytyy sitten kännykästä. Sormusta kokeilleena tykkäsin ideasta ja muotoilustakin kovasti. Akkua ja tarvittavaa elektroniikkaa ei vielä juuri pienempään tilaan saa sopimaan.

Vielä kun lisäävät sen, että puhelin alkaisi herättämään automaattisesti kevyen unen vaiheesta, tietyn nukkumisajan jälkeen, niin ostaisin tämän myös itselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äly löytyy kännykästä ja älyttömyys kuluttajan päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos minua väsyttää, tiedän levätä. Jos minulla on energiaa ja olen virkku, tiedän toimia. En tarvitse turhaa teknologiaa kertomaan siitä. Se olisi uusavuttomuuden uusi huipentuma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten ihmeessä olenkaan aiemmin tullut toimeen ilman tätä sormusta. Nyt tiedän milloin väsyttää ja on syytä levätä. Ostoskanavalta, vain 9,99e/kk. Tilaa äkkiä omasi, tuotteita on rajoitetusti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas, paremmintietäjät ovat taasen liikkeellä. Miksiköhän eivät toteuta erinomaista osaamistaan muuten kuin dissaamalla toisten tekemisiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

20.2.
MTV: Oulun poliisin tutkinnassa 29 törkeää alaikäisiin kohdistunutta seksuaalirikosta – rikosylikomisario kertoo hyväksikäytön jatkuneen laajimmassa jutussa yli vuoden
20.2.
Kolme tehopistettä yhdessä erässä merkkauttanut Jussi Jokinen halusi nollata Kakon ja kumppanit – ”Tämä peli oli merkitty saletisti meidän kalenteriin”
20.2.
Kärpät otti murskavoiton Raksilassa, katso kuvia ottelusta
20.2.
Influenssaa sairastetaan nyt eniten pohjoisessa ja Itä-Suomessa – THL: Epidemia alkanut tänä vuonna normaalia hitaammin
20.2.
Huippuhetket: Kärpät-TPS
20.2.
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
20.2.
Analyysi: Juncker ja Soros esitetään Unkarin hallituksen julisteissa pakolaisvyöryn alullepanijoina

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

275 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

SIPILÄ / BERNER

"Parivaljakko tuhosi Keskustan kannatuksen vajaassa neljässä vuodessa." Juuri tuo on "mannaa" korvilleni! Eikä se nyt... Lue lisää...
Kuulostaapa se hyväl...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image