Talous

Osekk irtisanoo 46 henkilöä, myös teh­tä­vän­ku­viin voi tulla muutoksia

Osekkin nykyinen henkilöstömäärä on noin 930. KUVA: Torvinen Maiju
Talous 14.5.2018 11:25
Kaleva

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk) irtisanoo 46 henkilöä kesäkuun alusta alkaen.

Irtisanomisten vaihtoehtona tarjotaan osa-aikatyötä kahdeksalle henkilölle, tehtävän muutosta kahdelletoista henkilölle ja siirtoa toiseen yksikköön kolmelle henkilölle sekä muita palvelussuhteen muutoksia yhdeksälle henkilölle.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat Osekkin kaikkia tulosalueita ja yksiköitä. Neuvottelujen piirissä oli koko henkilöstö. Yt-neuvotteluiden syinä olivat työvoimakoulutusten väheneminen, uuden lain tuomat muutoksen ammatilliseen koulutukseen sekä Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy:n koulutustoiminnan siirtyminen kuntayhtymään vuoden alussa.

Osekk on Hailuodon, Iin, Kempeleen, Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun ja Tyrnävän omistama koulutuskuntayhtymä. Koulutuspalvelut toteuttaa Oulun seudun ammattiopisto OSAO. Osekkin nykyinen henkilöstömäärä on noin 930 ja päätoimisia opiskelijoita on noin 10 000.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Peukutus virkakulttuurin mielipiteelle, ja selvitys, kehen irtisanomiset kohdentuivat? Kuinka monta hallinnosta lähtee? Mitä suunnittelupäälliköt suunnittelee, ja mitä kehityspäälliköt kehittää: Mikä on kyseisen puljun ydintehtävä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johdon vastaus: irtsisanomiset ovat henkilökysymys. Kaikki - meille vaikeat - tapaukset on nyt helppo eliminoida, kun voimme vedota tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin. Piiripienipyörii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt kuntayhtymän pitäisi julkistaa myös henkilöstöhallinnon irtisanottujen lukumäärä. Perusopettajia on irtisanottu, mutta päälliköitä ja johtajia on vielä talo pullollaan. Vähemmällä henkilöstöhallinnolla ja päälliköiden määrällä varmasti talo tulee toimeen. Yksittäinen opettaja ei tarvitse henkilökohtaista päällikköä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

10,75 opiskelijaa per työntekijä. Kun opetuksesta merkittävä osa on vielä siirretty yritysten tehtäväksi, niin ei touhu kyllä mitenkään erityisen tehokkaalta vaikuta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin, kun Nokia irtisanoi porukkaa, niin tarjolla oli monenlaista pakettia ja tukea. Saavatko nämä osekkin irtisanottavat samanlaisen kohtelun tasapuolisuuden nimissä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika iso osa vähennyksistä johtuu aikuiskoulutuksen alasajosta. Ei kunnallisessa organisaatiossa kuten OSEKK ole sellaista toimintatapaa, jolla menestyttäisiin kilpailluilla koulutusmarkkinoilla. Johdon kuukausipalkat ja bonukset tulevat automaattisesti tekipä niin taikka näin. Vähentämisen varaa olisi kovastikin hallinnossa. Eihän toimivat yksiköt tartte yli satapäistä joukkoa tekemään strategioita, markkinointia, arviointeja ja kaiken maailman hankkeita. Mutta hallintoon onkin koottu suvut ja suosikit joten sinne ei vähennyksiä aivan hevin kohdenneta. Jonkun tahon pitäisi ihan aidosti arvioida, mihin nykymeno ammatillisessa koulutuksessa on johtamassa. Mitä tiukammalle yhteiskunnan rahoitus menee, sitä tärkeämpää olisi sen kohdentaminen ydintehtävään, osaamisen kasvattamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse kun kävin OSAOn kurssin, meni se useilla tunneilla niin, että me opiskelijat tehtiin tehtäviä yksinään ja opettaja naputteli omiaan koneellaan. Joskus opettaja paasasi yksinään, mutta rakentavaa keskustelua ei syntynyt, koska opettaja tietenkin on aina oikeassa. Tunneilla annettiin nippu monisteita ja ne piti opiskella ulkoa kokeisiin, joita ei koskaan käyty läpi. Eli mistään ei koskaan voinut olla varma oliko vastannut oikein vai ihan väärin. Joitakin oikeita opettajia oli, onneksi. Eli ihan sama vaikka etätyöskentelynä opiskeltaisiin, ei opettajilta mitään tukea saanut, valvojiksi heitä paremmin voisi kutsua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen koko poliittinen teatteri on kulissifarssi. Siellon monenlaista gradunkääntäjää ja meetoota. Tarttis tehrä jotain..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö julkisen sektorin tehtävä ole työllistää äänistäjiään, vaikkapa sitten ottamalla lisää velkaa? Tuntuu kummalliselta, että sukulaisia aletaan irtisanomaan rahan puutteessa, voisihan sitä lainata lisää, jolloin kaikki olisi taas hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeasti ammattiopettajan työviikko on satakin tuntia. Heikot ovat alalta häipyneet jo -90-luvulla. Pelkkiä tunteja pidetään 45 tuntia viikossa ja jokaista opetetaan henkilökohtaisesti auttaen. Saattaa olla viikossa satoja opiskelijoita per opettaja. Hyviä lomia sinne tuottavalle sektorille. Teillähän on aikaa kuntoilla ja viettää laatuaikaa sen kuuluisan perheenkin kanssa. Niin. Ehtii vaikka raplata autoakin pihalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö.
Satatuntia viikossa ;-), hyvä kun 30 kokoaikaisilla.
Isot lomat päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan tämä odotettavissa kun aikkari liitettiin osekkiin.

Julmasti kyllä henkilöstölle ilmoitettiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti tuleva pitkä kesäloma 1.6. - 31.8. on LÄMMIN. Terveisiä kaikille opettajille! Muistetaan, että kysymys on ammatinvalinnasta. Kaikki ruikuttajat olisivat niin halutessaan ja kyetessään voineet opiskella OPETTAJAKSI. Kyllä opetajana on ihanaa, varsinkin yläkoulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne opiskelijat osaavat itsenäisesti opiskella etäpäivinä. Mitään opettajaa siinä enään tarvita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toimenpiteiden ja tarjottujen uusien työskentelymahdollisuuksien jälkeen vain 14 ihmistä irtisanotaan. Opiskelijoiden lähiopetusjaksoja on vähennetty, työssäoppimista lisätty ym. Mihin ihmeessä tarvitaan tuollaista henkilökuntamäärää yt:n jälkeenkään? Tämän lisäksi opettajan työvuodesta kolmannes kuluu lomaillessa, joten olisiko viimein mahdollisuus käynnistää keskustelu siitä, että opetusvelvollisuus olisi 37,5 tuntia viikossa ja vuosilomat kuten meillä muillakin työntekijöillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

155
Kysyimme: Miksi Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta lentää Ranskaan?
84
Leveäkaistatien maalaukset sotkivat liikenteen Haukiputaalla – autoilijat ovat ajaneet erehdyksessä pientareen puolella
71
Pihlajalinnan paniikkireaktio – Suomen tärkeimmät kaupungit ovat syyllistyneet ”roskien” lakaisuun Lukijalta
51
HS-gallup: Perussuomalaiset nousussa ja vihreät laskussa – mutta mikä on suurin puolue?
48
Kauppaopiston rakennus Oulun Maunonkadulla halutaan purkaa – tontille suunniteltu seitsemänkerroksista kerrostaloa
35
Saksan liittopresidentti vierailee puolisoineen keskiviikkona Oulussa – "Sen tason vierailu, että odotetaan isoa näkyvyyttä Saksan päässä"
33
Terveydenhuollon henkilökunta on saamassa poliisivaltuuksia – ambulanssihenkilökunta pelkää työturvallisuutensa puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image