Talous

Olkiluoto kolmosen aikataulu päivittyi, säännöllisen säh­kön­tuo­tan­non tarkoitus alkaa ensi vuoden syyskuussa

Talous 13.6.2018 16:02
STT

Olkiluodon ydinvoimalan kolmosreaktorin sähköntuotannon aloituksen aikataulu on täsmentynyt. Arevan ja Siemensin laitostoimittajayhteenliittymä on ilmoittanut Teollisuuden Voimalle, että säännöllinen sähköntuotanto Olkiluoto kolmosessa alkaa syyskuussa 2019.

Olkiluoto kolmosen aikatauluun tuli taas muutoksia tänä keväänä, kun uuden yksikön kuumakokeet ja käyttöönottotestit viivästyivät. Edellisen ilmoitetun aikataulun mukaan säännöllisen sähköntuotannon olisi pitänyt alkaa toukokuussa 2019. Reilut viisi kuukautta kestäneiden kuumakokeiden aikana varmistettiin laitoksen turvallisuus ja käytettävyys ilman polttoainetta.

Laitostoimittaja kertoo nyt, että polttoaine asennetaan uuteen reaktoriin tammikuussa ja laitosyksikkö liitetään ensimmäistä kertaa valtakunnan verkkoon toukokuussa. Ennen kuin säännöllinen sähköntuotanto alkaa syyskuussa, laitosyksikkö tuottaa 2-4 terawattia sähköä vaihtelevin tehoin.

- Olemme saaneet kuumakokeet nyt päätökseen, ja jatkovaiheiden aikataulu on täsmennetty. Käyttöönotto tehdään kokonaisuudessaan huolellisesti, ilman kompromisseja, OL3-projektin johtaja Jouni Silvennoinen sanoi tiedotteessa.

Olkiluoto kolmosen rakentaminen Eurajoella Satakunnassa alkoi vuonna 2005, ja sen oli alun perin tarkoitus aloittaa sähköntuotanto vuonna 2009.

MAINOS

Kommentoi

Eikös ne vuosia sitten asennetut ensimmäiset putkistot ole jo ruostuneet ja vaihto kunnossa. Nämä on käytävä läpi tarkastuksissa. Ja taas venyy homma.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ai, viivästymistä sanotaan nätisti "aikataulun päivittymiseksi" nykyään. Alkavatkin olla aikataulun päivittymisen 10- vuotis"juhlat" lähellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkkana yksiköiden kanssa: terawatti on tehon yksikkö ja siis tarkoittaisi noin 2000x OL3:n 1600MW:n reaktorin tehoa. Arvatenkin kyseessä on terawattitunti, joka on energian yksikkö, eli siis OL3 tuottaisi täydellä teholla n. 2000 tuntia sähköä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

163 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

"Jos itseä köyhyys ei millään tavalla kosketa, ei siitä puhumista pidä leimata köyhyyttä kokevien turhaksi valittamiseks... Lue lisää...
Tähtitenava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

25.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image