Talous

Nordean von Koskull: Panama-soppa setvitään pe­rus­teel­li­ses­ti

Suomen Nordean toiminta nousi kevään aikana esiin niin sanotun Panaman tietovuodon yhteydessä. KUVA: KARL-JOSEF HILDENBRAND / EPA
Talous 14.7.2016 13:22 | Päivitetty 14.7.2016 17:55
STT

Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull vakuuttaa, että pankki selvittää Panama-paperisotkun perusteellisesti. Nordea julkistaa niin sanotun Panama-selvityksensä ensi keskiviikkona. Von Koskull totesi Porissa, että asia on sekä hänelle itselleen että pankille hyvin vakava ja että pankki ei ole minkäänlainen väline veronkierrolle.

- Jos vääryyttä on tapahtunut, se korjataan. Myös tästä eteenpäin kaikki se, mikä voi vähänkin olla harmaalla alueella, korjataan, hän sanoi.

Von Koskullin mielestä Panama-kohu on saanut valtavat mittasuhteet verrattuna siihen, mistä lopulta on kyse. Hän arvioi, että osasyynä voimakkaisiin reaktioihin on ollut ajan henki.

- Pankit ja koko yrityselämä kuuluvat eliittiin, ja siihen tulee tämä viha tai se, että ei olla tyytyväisiä ja joutuu populismin ja hyökkäyksen kohteeksi. Se ei tarkoita, että asiaa ei pitäisi ottaa vakavasti, vaan nimenomaan vielä vakavammin. Haluan vain sanoa, että joskus nämä saavat mittasuhteet, jotka ovat aivan eri tasoa kuin todellinen asia.

Suomen Nordean toiminta nousi kevään aikana esiin niin sanotun Panaman tietovuodon yhteydessä. Ylen MOT-ohjelman haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Nordean Luxemburgin-yksikkö on perustanut asiakkailleen lähes 400 veroparatiisiyhtiötä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille.

Kiky vasta ensimmäinen askel

Kuukausien veivauksen jälkeen kilpailukykysopimus (kiky) saatiin viimein allekirjoitettua kesäkuun puolivälissä. Von Koskull katsoo, että kilpailukykysopimuksen tulisi olla vasta ensimmäinen askel uudistusten ja muutosten sarjassa, sillä tehtävää on runsaasti.

-Jos uskotaan, että tämä oli vaikeaa ja nyt tehtiin isoja ratkaisuja ja kompromisseja ja että tässä se on, se ei ole rehellistä.

Kilpailukykysopimuksen kattavuus ratkeaa elokuussa. Jos kattavuus ylittää 90 prosentin rajan, hallitus toteuttaa 515 miljoonan euron veronkevennykset. Jos kattavuus jää rajan alle, veronkevennykset ovat 100 miljoonaa euroa pienemmät.

Jos sopimusta ei olisi syntynyt, hallitus olisi tehnyt 1,5 miljardin euron edestä lisäleikkauksia ja veronkorotuksia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Varmasti jäljet piilotetaan ja sotketaan niin perusteellisesti, että ketään ei saada syytteeseen veronkierrosta, eikä sen järjestelyistä. Siihen uskon sataprosenttisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Kumma kukka.
yks mummeliini

Uusin lukijakuva

Forest

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sotkun munkki.

98 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Käy koulua alalle, jossa on töitä tarjolla. Valmistu hyvillä papereilla ja pidä jo opiskeluaikana kesätöissä huoli posit... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image