Talous

Nordean von Koskull: Panama-soppa setvitään pe­rus­teel­li­ses­ti

Suomen Nordean toiminta nousi kevään aikana esiin niin sanotun Panaman tietovuodon yhteydessä. KUVA: KARL-JOSEF HILDENBRAND / EPA
Talous 14.7.2016 13:22 | Päivitetty 14.7.2016 17:55
STT

Nordean konsernijohtaja Casper von Koskull vakuuttaa, että pankki selvittää Panama-paperisotkun perusteellisesti. Nordea julkistaa niin sanotun Panama-selvityksensä ensi keskiviikkona. Von Koskull totesi Porissa, että asia on sekä hänelle itselleen että pankille hyvin vakava ja että pankki ei ole minkäänlainen väline veronkierrolle.

- Jos vääryyttä on tapahtunut, se korjataan. Myös tästä eteenpäin kaikki se, mikä voi vähänkin olla harmaalla alueella, korjataan, hän sanoi.

Von Koskullin mielestä Panama-kohu on saanut valtavat mittasuhteet verrattuna siihen, mistä lopulta on kyse. Hän arvioi, että osasyynä voimakkaisiin reaktioihin on ollut ajan henki.

- Pankit ja koko yrityselämä kuuluvat eliittiin, ja siihen tulee tämä viha tai se, että ei olla tyytyväisiä ja joutuu populismin ja hyökkäyksen kohteeksi. Se ei tarkoita, että asiaa ei pitäisi ottaa vakavasti, vaan nimenomaan vielä vakavammin. Haluan vain sanoa, että joskus nämä saavat mittasuhteet, jotka ovat aivan eri tasoa kuin todellinen asia.

Suomen Nordean toiminta nousi kevään aikana esiin niin sanotun Panaman tietovuodon yhteydessä. Ylen MOT-ohjelman haltuunsa saamien asiakirjojen mukaan Nordean Luxemburgin-yksikkö on perustanut asiakkailleen lähes 400 veroparatiisiyhtiötä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille.

Kiky vasta ensimmäinen askel

Kuukausien veivauksen jälkeen kilpailukykysopimus (kiky) saatiin viimein allekirjoitettua kesäkuun puolivälissä. Von Koskull katsoo, että kilpailukykysopimuksen tulisi olla vasta ensimmäinen askel uudistusten ja muutosten sarjassa, sillä tehtävää on runsaasti.

-Jos uskotaan, että tämä oli vaikeaa ja nyt tehtiin isoja ratkaisuja ja kompromisseja ja että tässä se on, se ei ole rehellistä.

Kilpailukykysopimuksen kattavuus ratkeaa elokuussa. Jos kattavuus ylittää 90 prosentin rajan, hallitus toteuttaa 515 miljoonan euron veronkevennykset. Jos kattavuus jää rajan alle, veronkevennykset ovat 100 miljoonaa euroa pienemmät.

Jos sopimusta ei olisi syntynyt, hallitus olisi tehnyt 1,5 miljardin euron edestä lisäleikkauksia ja veronkorotuksia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Varmasti jäljet piilotetaan ja sotketaan niin perusteellisesti, että ketään ei saada syytteeseen veronkierrosta, eikä sen järjestelyistä. Siihen uskon sataprosenttisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:07
Lumitaakka uhkaa taas sähkönjakelua Kainuussa – pelkona vuoden 2018 lumikriisin toistuminen, jolloin hätiin tuli myös puolustusvoimat
6:00
Kerrasta koukkuun ja kohti korkeuksia – Iin lukiolaisella Tuukka Simosella on kaikki edellytykset nousta kiipeilyssä maailman huipulle Tilaajille
6:00
Vuorovaikutuksen puute vaivaa Oulun vedenhankinnassa Lukijalta
6:00
Vasemmistoliitto äänestää varapuheenjohtajista ja puoluesihteeristä – Ydinvoimasta ja päihdepolitiikasta tulee vääntöä puoluekokouksessa
6:00
Näillä kymmenellä tavalla ilmastokriisi uhkaa tänään syntyvän lapsen terveyttä – kansainväliseltä tutkijaryhmältä hyytävä raportti Tilaajille
6:00
"Suomessa pitää voida ilmaista omaa uskontoa" – Eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen mukaan sananvapaus on vaarassa kaventua Euroopassa
13.11.
Viljo-kissa haluaa saunan lämpimäksi kylmillä keleillä – saunoo lähes päivittäin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Lapin maakunnassa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

259 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Nyt, jos koska pitäisi liittyä ammattiliittoihin. Ammattiliitojen tulisi olla vähintään maanosan kattavia, silla globaal... Lue lisää...
Syke

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.11.

Fingerpori

14.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image