Talous

Nordean pää­kont­to­ri­pää­tös lähestyy - Ra­hoi­tus­va­kaus­vi­ras­to ei näe syytä olla huolissaan riskeistä

Talous 13.3.2018 17:51 | Päivitetty 13.3.2018 17:52
STT

Rahoitusvakausviraston ylijohtajan Tuija Taoksen mukaan suomalaisten ei tarvitse olla huolissaan riskeistä Nordean pääkonttorin mahdollisesti siirtyessä Suomeen. Taos arvioi nyt, että Suomeen siirtyisi hyvin hoidettu ja vakavarainen pankki. Rahoitusvakausvirasto on tehnyt valmistautumista Nordean mahdolliseen muuttoon yhdessä euroalueen ja Ruotsin viranomaisten kanssa.

Taos kuitenkin muistuttaa, että Nordean muuton jälkeen Suomen pankkisektorin koko olisi nelinkertainen suhteessa Suomen bruttokansantuotteeseen.

- Jos Nordean ongelmatilanteista on huolissaan, kyllä niistä pitää olla huolissaan yhtälailla oli pääkonttori Tukholmassa tai Suomessa. Molempiin kotipaikkasijoituksiin liittyy tarve hyvään viranomaisvalvontaan ja kriisivarautumiseen, Taos sanoo STT:lle.

Nordea kertoi viime vuonna suunnitelmistaan siirtää kotipaikka ja pääkonttori Ruotsista Suomeen. Kotipaikan siirto on pöydällä Nordean yhtiökokouksessa torstaina Tukholmassa. Ennakkoarviot ovat alkaneet kallistua vahvemmin sen puoleen, että kotipaikan ja pääkonttorin siirto hyväksytään torstaina.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image