Talous

Nordea kertoo mediayhtiön kuvanneen pääkonttorin tiloja luvatta – drone lensi vain metrien päässä ikkunoista

Nordea on palkannut suurten kaupunkien asiakaspalvelukeskuksiin jo 150 uutta työntekijää. Yli 50 on vielä rekrytoimatta. KUVA: Juha Neuvonen
Talous 26.6.2019 15:21
STT

Rikosilmoituksesta luovuttiin, JSN ei ottanut Nordean pyyntöä käsiteltäväksi

Mediayhtiön nelikopteri kuvasi luvatta Nordean pääkonttorin tiloja Helsingissä helmikuussa, pankin viestintäjohtaja Kati Tommiska kertoo tänään julkaisemassaan blogissa. Tapaus sattui samana päivänä, jolloin Nordean viime vuoden tilinpäätös julkaistiin.

–  Yhtäkkiä konserniviestinnän tiloihin tulee kollegani samasta kerroksesta ja sanoo, että kerroksen ikkunan takana on drone. Lähimmillään kahden metrin päässä ikkunasta – paikallaan, Tommiska kirjoittaa.

Tommiska sanoo STT:lle, että ensireaktio kuvaamiseen oli häkellys. Nordean mukaan drone kuvasi yhteensä noin puolen tunnin ajan, välillä kauempaa ja välillä hyvin lähellä ikkunoita. Selvittelyn jälkeen ilmeni, että kuvauskopteria ohjattiin Teollisuuskadun varrelle pysäköidystä autosta. Tommiskan mukaan auto kuului rekisterin perusteella tunnetulle mediatalolle. Auto lähti nopeasti pois, kun vartija lähestyi sitä.

Mediayhtiöstä vastattiin Nordean kysyessä kuvauksista, että kyse on "aivan normaaleista uutis- ja ajankohtaiskuvauksista". Tommiska ei halua paljastaa, mikä mediayhtiö on kyseessä.

–  Toiveeni ja tarkoitukseni on, että tästä asiasta alettaisiin käydä keskustelua. Me emme olleet tällaiseen valmistautuneet, enkä usko että kovin moni muukaan yritys, Tommiska sanoo.

–  On aika uusi ilmiö, että kerrostalojen ylimmissä kerroksissa voidaan kuvata suoraan.

Nordea penää pelisääntöjä kopterikuvauksille

Nordeassa alkoi Tommiskan mukaan tapahtuneesta keskustelu, jossa pohdittiin, onko tietosuoja vaarantunut. Pohjoismaiden suurimmalla pankilla on paljon luottamuksellisia asiakastietoja ja sisäpiirintietoa.

Rikosilmoituksen teosta yhtiö päätti luopua, kun selvisi, että kyse on mediayhtiöstä. Julkisen sanan neuvosto (JSN) ei Tommiskan mukaan ottanut asiaa Nordean pyynnöstä huolimatta käsittelyyn, sillä yritys ei yksilöinyt, missä ohjelmassa kuvattua materiaalia käytettiin.

Tommiska haluaisi, että mediayhtiöillä olisi selvät linjaukset kuvauskopterien käytöstä.

–  Monet kansainväliset mediat ovat tehneet ohjeistukset siitä, mitä on vastuullinen drone-journalismi.

MAINOS

Kommentoi

Kaijonharjussa jo vuosia sitten kyttäsi hyypiö ihmisiä parvekkeillaan kauko-ohjattavalla lennokillaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuskin sai kovin tarkkaa tietoa, ehkä halusi tietää minkälainen työmoraali Nordeassa nykyään on!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä aiheesta todellakin kannattaisi keskustella. Kohta meillä lentää keskuudessamme kaikenlaisia pizzalähettidroneja, mediadroneja, jne.. ja kaikissa korkearesoluutioinen kamera. Tätäkö me haluamme? Kaikkialla on paikallaan olevia kameroita, lentäviä kameroita ja taskussa kulkevia kameroita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on sitä ns. vastuullista journalismia. Tuo väite vastuullinen journalismi tosin ei päde nykyajan medioihin ja ei varsinkaan suomalaisiin valemedioihin eli keltaiseen lehdistöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melkoinen media yhtiö, luulisi toimittajien tietävän salakatselun säännöstöt?
Itse olisi aukaissut ikkunan ja heittänyt drone vahingossa kahvikupilla...hups miten se nyt noin lipsahti käsistä, tai kahvia roiskahti kopteriin..oho

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nordea voisi itse näyttää esimerkkiä noudattamalla lakeja ja säännöksiä. Nykyisin kyseinen pankki on otsikoissa ainoastaan syytetyn ja tuomitun roolissa, joten tieten tämä tuo nyt vähän vaihtelua uutisointiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella törkeä teko. Tulosjulkistamispäivinä pörssikurssien liikkeet voivat olla suuria, joten johdannaisia käyttämällä vakoilija voi tehdä pienilläkin summilla valtavat voitot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image