Talous

Nokian liikevaihto seisoi ennallaan eikä osak­kee­no­mis­ta­jil­le ole luvassa osinkoja – Suri pitää tulosta vahvana

Nokia ei toistaiseksi jaa osinkoja osakkeenomistajilleen. KUVA: Joel Maisalmi
Talous 6.2.2020 9:17
Jami Jokinen

Toimitusjohtaja Rajeev Suri pitää tulosta kuitenkin vahvana. Osinkoja jaetaan todennäköisesti aikaisintaan vuoden lopulla.

Verkkolaiteyhtiö Nokian liikevaihto näyttää polkevan paikallaan. Torstaina julkistetun osavuosikatsauksen mukaan liikevaihto oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 6,9 miljardia euroa eli kutakuinkin sama kuin vuotta aiemmin.

Liikevoittoa yhtiö kerrytti reilut 800 miljoonaa euroa, mikä on vain hieman parempi kuin vuotta aiemmin.

Toimitusjohtaja Rajeev Suri pitää tulosta kuitenkin vahvana.

– Mitä tulee kassavirran tuottamiseen, suorituksemme parantamiseksi on käynnissä laajoja operatiivisia toimenpiteitä, hän toteaa.

Lisäksi yhtiö keskittyy hänen mukaansa erityisesti Mobile Access -liiketoimintaan. Lisäksi Nokian asema 5g-markkinoilla on Surin mukaan vahvistunut.

– Uskomme tämän olevan asteittaisen parannuksen vuosi, kun käynnissä olevat toimenpiteemme alkavat tuottaa tulosta.

Osinkoja ei ainakaan ennen vuoden loppua

Osakkeenomistajilta vaaditaan nyt pitkää pinnaa, sillä osingonjaosta ei ole tietoakaan.

Nokian nettokassa kasvoi vuoden lopulla 1,7 miljardiin euroon. Yhtiön hallituksen mukaan osingonjako jatkuu, kun kassa kasvaa vähintään kahteen miljardiin.

Kovin nopeasti näin ei näytä tapahtuvan.

– Emme odota saavuttavamme tuota tasoa tämän vuoden kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana, sanoo alkanutta vuotta haasteelliseksi kuvaava Suri.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Taitaa lomat ja leasing autot olla enemmän mielessä kuin tuloksen saaminen. Vääriä managerivalintoja, joita ei vastuu paina jne osaamisesta puhumatakaan. Mitä siellä puuhataan...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alakasivat tekkeen sellaisia puhelimia, jolla näkee soittaa, eli kunnon näyttö ja oikiat näppäimet eikä särkys heti kun putoaa lattialle. Eikä haittasi vaikka toimia myös täällä syrjä seuduilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Nokia tee enää puhelimia, ei ole tehnyt moneen vuoteen. Ne tekee HMD Global Oy, joka on suomalainen yritys, jolle on lisensoitu Nokian puhelinten tavaramerkki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Suruaika taitaa olla ainut täyspäinen pamppu, joka osaa olla tyytyväinen tasaiseen menoon.
Aina ei voi olla se parempi vuosi, vaan johonkin se asettuu. Ihan niinku murrosiän päätyttyä on melko turha toivoa porkkanaa lisämittaa, vaikka kuinka tyngäksi jäi, Hei!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trumpin harjoittama hajota ja hallitse - politiikka on horjuttanut pahasti maailmantaloutta ja sillä on ollut ja on merkittävä vaikutus myös Nokia'n tulokseen. Nokia saa Huawei'n osuuden Euroopan markkinoista Kiinaan luottamuksen menettäneissä maissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia on tulevaisuuden börssi nousija mutta antaa ajan kulua,muuten nörtit kun on niin että tavan ihminen ei puhelinkauppiaiden vuoksi vastaa mihinkään outoon numeroon,niin voisko virastot ja yritykset rakisteröidä puhelin numeronsa ja kun soittavat niin ihmisellä näkyisi vain firman nimi tai viraston nimi,niin ei tärkeät puhelut menis sivun suun,siitä huolimmatta onko ihmisellä soittajan numero luottelosaan,ns virasto numerot ja ne minä sallisin ei yksitellen vaan kaikki jolloin ne tulis läpi,ja ne ja niistä kokemuksen mukaan vois estää joitain,silloin ne numerot jotka ei ole rekisteröityneet rehellisiin yrityksiin näkyis vain numero jotka voin myös estää kaikki,he voivat vain lähetää äänettömän txt viestin,ja sen listan joko katson tai tuhoan kerralla.
Nimimerkillä häirintä kuriin ja tärkeät läpi. ja ei sillä soittajan numerolla ole mulle merkitystä mutta jos hänet talletan niin no voi näkyä jos sille on joku tarve.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse löysin varsinaista raporttia tonkimalla IFRS-tulokseksi +18 milj. koko vuodelta.
Viimeinen kvartaali pelasti kassakriisiltä, mutta lähellä oli!
Huom! Tasepuolella mielenkiintoista oli pitkien velkojen kasvu 1,63Mrd€:lla ja vuokravelat nosivat parista miltsistä 771 miljoonaan.
On tämä Nokia raportointi kyllä melkoista peittelyä ja salatiedettä. Aina saa tonkia tosissaan, että saisi edes jonkun kuvan todellisuudesta.
Jos tulos olisi oikeasti yli miljardin+, niin kurssireaktio olisi myös ihan toista luokkaa. Sijoittajat ovat oppineet jotain?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia on ostanut omia osakkeitaan reilusti yli 20miljardilla vuosien aikana. Samaan aikaa on potkittu pois tuhansittain kokeneita jopa 10-20v yrityksessä työskennelleitä insinöörejä joilla olisi kokemusta ja tietotaitoa runsaasti. Ja suomalainen insinöörityövoima on vielä halpaa verrattuna esim Applen amerikkalaiseen. Aivan älytöntä toimintaa.
Jos tämä yli 20 miljardia € olisi käytetty uusien tuotteiden kehitykseen mitä olisikaan saatu aikaan. Runsaasti uusia tuotevaihtoehtoja joista olisi löytynyt menestystekijä. Eikö Suomesta löydy johtajia jotka ymmärtäisivät vastuullisesti miten yritystä johdetaan pitkäjänteisesti ja panostetaan tuotekehitykseen eikä vaan pyritä pönkittämään oman osakesalku arvoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisoikaapa siitä paljonko Nokia on maksanut veroja Suomeen 5. Vuoden aikana. Keskiverto työtön päovärahalla olevakin maksaa enemmän veroja Suomeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko luulet Nokian työntekijöiden maksavan veroja Suomeen... moninkertaisesti päivärahalla olevaan keskivertotyöttömään verrattuna... Nokialla on Oulussakin työntekijöitä yli 2000, joten aikalailla maksavat veroja Oululle koko Suomesta puhumattakaan... Lisäksi vielä Nokia maksaa yhteisöveroja, joten aika paljon veroja Suomelle maksavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota ei monikaan Oulussa tunnu tajuavan. Nokian vaikutus suoraan ja välillisesti on tässä kaupungissa aika valtava, muita vastaavan kokoluokan yksityisiä työnantajia ei vain ole. Välilliset vaikutukset muiden firmojen ja liikematkustuksen kautta ovat nekin suuria. Että palvelusektori kiittää näistä, verotuloista puhumattakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset Nokia-osakkeiden omistajat maksavat osingoistaan verot Suomeen. Ja Nokiassa työskentelevät maksavat tuloveroa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitkä aikaisena nokiaan sijoittaneenakin olen todella huolestunut tämän yhtiön johtamisesta. Kansantaloudenkin kannalta on tehty valtavia virheitä ja sama hapuilu jatkuu. Oikeen johdettuna Nokia olisi asemassa jossa Apple on nyt . Kaikki avaimet siihen oli hallussa ( ylivoimainen markkinajohtaja, ylivoimainen valmistus ja logistiikka, mailmanlaajuinen markkinointi, paras radio ja kononais suunnittelu ym)....sitten kaikki mokattiin täydellisesti ja moneen kertaan...kaikki juontaa yhtiön johtamiseen. Eikö suomesta löydy kansainvälisen tason kovaa isänmaallista ja määrätietoista johtamistaitoa jossa ei olla sinisilmäisiä ja johdateltavissa muiden toimojoiden toimesta vaan viedään yritystä määrätietoisesti hyvässä hengessä eteenpäin oikeilla ratkaisuilla ja tiedolla. Panostus tuotekehitykseen ja ihmisiin, eikä miljardien käyttö omien osakkeiden ostamiseen kuten on tehty, ihan älytöntä.
Applen asema maistuisi meille kaikille , liki 20 miljardia dollaria voittoa /4kk tekisi ihmeitä suomen kansantaloudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se on se työntekijän verotus Suomessa sellainen, että ei kannusta asiantuntijoitakaan ihan hirveisiin ylisuorituksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se ikävä kyllä on... Kun palkka nousee, nousun vie verottaja korkojen kera ja käteen jää vähemmän kuin ennen palkankorotusta. Tämä on nähty jo niin moneen kertaan... ja ei vain Nokialla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan oikeasti, olisiko jo aika katsoa eteenpäin?

Peräänkuulutit "oikeaa johtamista" ja Apple tuntuu vetoavan. Olisitko halunnut olla Steve Jobsin alainen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Avaan teille vähän lukuja. Nokian 3 kuukauden voitto ilman kertaluonteisia eriä oli 1,134 miljardia euroa. Koska monella tolkun ihmiselläkin menee miljoona ja miljardi sekaisin niin kerron esimerkin.

Jos joudut vankilaan ja vapaudut miljoonan sekunnin kuluttua niin olet vapaa noin 12 päivän kuluttua. Eli vajaan kahden viikon päästä. Jos saatkin kakkua Miljardi sekuntia niin olet vapaa 32 vuoden kuluttua. Että siinä perspektiiviä mikä ero on Miljoonalla ja Miljardilla.

Eli niiden teistä jotka haukkuvat Nokiaa on syytä muistaa paljonko Nokia teki voittoa loppuvuonna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokian kassa suli vuodessa lähes 1,5 miljardia euroa. Nokialla Talvivaaran tyylin on luova kirjanpito.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

0:04
Tulipalo tuhosi Martinniemen vanhan työväentalon – palomestari varoittaa lähialueen asukkaita voimakkaasta savusta sekä heitteistä
28.3.
Yksi loukkaantui vakavasti tulipalossa Sallassa – savusukeltajat hakivat loukkaantuneen pois asunnosta
28.3.
Ounasvaaralle eksynyttä naista etsittiin lauantai-iltana Rovaniemellä, löytyi kylmettyneenä mutta hyväkuntoisena
28.3.
Tyhjillään ollut loma-asunto syttyi palamaan Rukalla, rakennukseen mittavat vauriot
28.3.
Uskallus ja uuden kokeileminen ovat luovan työn edellytyksiä, sanoo "katastofista syntyneen" ja Arctic Design Weekin palkitseman vaatemalliston suunnitellut Pirjo Karvonen
28.3.
Oululainen Saija Ollanketo pääsi tilauslennolla Espanjasta mökilleen karanteeniin – "Ruokaa on niin paljon, ettei tarvitse varmaan ennen kesää käydä kaupassa" Tilaajille
28.3.
Lumijoelta kaviouralle ponnistanut Elian Web kiri takaa kuudenneksi Ruotsin Solvallassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Minkälaista imagoa pyrit pitämään yllä?

Minulla ei ole imagoa, koska osasin englantia jo silloin kun julkiskuvaa merkitsevä image jonkun aivopierun vuoksi omaks... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image