Talous

Nokialta irtisanottiin Oulussa reilut 200 – "sellainen tuntuma, ettei nämä tähän jää"

Nokialla on myös auki uusia työpaikkoja. Luottamusmies Risto Lehtilahti toivoo, että osa irtisanottavista työllistyy uudelleen talon sisälle. KUVA: Felix Kerola
Talous 3.6.2016 10:04
Anna Leinonen

Nokian huhtikuussa aloittamat yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Oulun toimipisteessä jaettiin torstaina irtisanomisilmoituksia.

Ylempien toimihenkilöiden luottamushenkilö Risto Lehtilahti kertoo, että Oulusta irtisanottiin hieman yli 200 henkilöä. Lehtilahden mukaan lopullinen henkilöstövähennys jää todennäköisesti pienemmäksi.

– Tuo ei ole lopullinen poislähtijöiden määrä. On mahdollista, että osa työllistyy talon sisällä avoimina oleviin paikkoihin, hän kertoo.

Lehtilahti toivoo, että niin käy.

– Koitetaan saada mahdollisimman moni takaisin töihin. He ovat ammattitaitoista väkeä, jotka tuntevat talon tavat.

Nokian yt-neuvottelut liittyivät yrityskauppaan, jossa yhtiö osti ranskalaisyhtiö Alcatel-Lucentin. Nokia kertoi tavoittelevansa kaupalla 900 miljoonan euron säästöjä.

Lehtilahti arvioi, että yrityskaupan vaikutukset näkyvät vielä ja uudet yt-neuvottelut ovat jollain aikavälillä tulossa.

– Nyt on tullut sellainen tuntuma, ettei nämä tähän jää. Lopullinen tilanne selviää vasta sitten, kun ollaan yhtä firmaa ja nähdään miten orkesteri soittaa.

Suomesta irtisanottiin vajaa tuhat

Tämän kevään irtisanomiset kohdistuivat Oulussa laajasti eri puolille yhtiötä. Muun muassa tukitoiminnoissa ja asiakasrajapinnassa työskenteleviä on irtisanottu. Yt-neuvottelujen ulkopuolella oli vain tuotekehitys. Irtisanomisten jälkeen Nokia työllistää Oulussa noin 2300 henkilöä. 

Koko Suomen osalta irtisanottavien määrä tämän kevään neuvotteluissa on hieman alle tuhat. Yt-neuvotteluiden alussa yhtiö arvioi vähennystarpeeksi noin 1300 henkilöä.

Nokia tukee yt-neuvotteluissa poislähteviä vapaaehtoisen lähtijän paketilla. Lisäksi yhtiöllä on käytössä Bridge-ohjelma, jonka avulla irtisanotut voivat esimerkiksi ryhtyä yrittäjiksi.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Kuinkahan paljon me veronmaksajat tungimme rahaa Nokian alkuaikojen kehitykseen erillaisina tukina ja avustuksina. Säännönmukaisesti tuli sitten globalisaatio, ja sen mukaan pantiin Nokiakin "ulkoistamispakoputkeen" rikastuttamaan yli- ja monikansallisia omistajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne rahat on tulleet moneen kertaan Suomea hyödyntämään. "Irtisanomisten jälkeen Nokia työllistää Oulussa noin 2300 henkilöä. ", kiitos siitä ja menneistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mutta hei! Irakista ja Afrikasta tulee niitä insinöörejä tekemään vaikka ilmaiseksi töitä. Näinhän meille luvattiin, eikö niin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt lähti läheltä tuttuja ihmisiä. Täällä sen sijaan ruikuttaa kaikenlaisia tolloja jotka ei ymmärrä miltä voi tuntua. Tämä on raakaa pelleilyä ihmisen perustarpeilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sattuuhan sitä. Nokia-saappaan anturoiden kuviot takalistossa on hyvä lähteä etsimään uutta työtä. Yhteiskuntakin tukee työttömäksi jääviä erilaisin bridge-ohjelmin. Luomakunnan huiput löytävät jopin jos toisenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

raakaapa on meininki. onneksi ranskan valtio kannattaa työntekijöiden parempaa irtisanomissuojaa, valtion omistamista teollisuusyrityksissä ja osaamisen kehittämistä valtiossa. jotain eussa osataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin, varmasti tulee YT't vielä joskus. ei tarvi olla suuri ennustaja. Toivottavasti tässä nyt on kuitenkin muutama vuosi rauhallisempaa sillä saralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös tekijä saa ylitöistä kunnon korvauksen? Et taida itse kuulua "porukkaan"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se Sipilän kilpailukykysopimus toimii.. työllistää pitäs, mut toisin käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

missä niitä on,ei vielä tähän päivään mennessä ole näkynyt vaikka kuinka täällä muutamat raakkuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh-heh eli hallituksen syytä.. joopa joo, lienekkö ay-liikkeen viimeisen vuosikymmenen härskien palkankorotusvaatimusten aiheuttamalla suomalaisen työn kilpailukyvyn katoamisella tähänkään yt kierrokseen ja lopputulokseen mitään merkitystä...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

8.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pasha on perinteinen pääsiäisherkku, mutta tunnetko sen kaverin kulitsan
8.4.
Pääministeri Marin Ylellä: Uudenmaan sulku loppuu todennäköisesti 19. huhtikuuta
8.4.
Norjassa avattiin ilmasilta kymmenientuhansien nälkiintyvien porojen pelastamiseksi – kaikkien aikojen suurin pelastusoperaatio Ruijan ylängöllä Tilaajille
8.4.
Syöpä pelasti oululaisen Jenna Antinmaan työuupumukselta – yrityskuviot alkoivat mennä uusiksi jo "syöpälomalla" Tilaajille
8.4.
Koronarajoitteet ruuhkauttavat sairaaloiden kylmiöitä – vastaanottokeskuksen kellarissa sijaitsevaan kylmiöön siirrettiin keskiviikkona ensimmäiset vainajat
8.4.
Kymmenettuhannet lähtivät heti Wuhanista – koronaviruksen synnyinkaupungista pääsi pois kaksi ja puoli kuukautta kestäneen eristyksen jälkeen
8.4.
Historiallinen 4,1 miljardin lisäbudjetti on vasta alkusoittoa – tarvitaan lisää rahaa ja todennäköisesti uusia entistä tiukempia rajoituksia

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

226 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

9.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image