Talous

Nokia aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve Oulussa satoja

KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 6.4.2016 12:36 | Päivitetty 6.4.2016 14:34
Kaleva

Nokia aloitti keskiviikkona yt-neuvottelut Suomessa. Nokia aikoo vähentää Suomesta arviolta 1300 työpaikkaa. Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian verkkoliiketoiminnan liiketoimintaryhmiä ja tukitoimintoja, ja kohdistuvat Suomen kaikkiin toimipaikkoihin.

Noin puolet mahdollisista vähennyksistä kohdistuu Espooseen, neljäsosa Ouluun ja neljäsosa Tampereelle.

Nokian yt-neuvottelut liittyvät keskiviikkona kerrottuihin maailmanlaajuisiin henkilöstövähennyksiin. Nokia tavoittelee vähennyksillä aiemmin ilmoitettuja 900 miljoonan euron säästöjä osana Alcatel-Lucent –yrityskauppaa.

Nokia aikoo ehdottaa uutta tukiohjelmaa, joka olisi samankaltainen kuin matkapuhelinliiketoiminnassa vuosina 2011-2013 käytetty tukiohjelma.

Tukiohjelman tarkoituksena on löytää sopiva tukimuoto jokaiselle henkilölle, jota muutosohjelma koskettaa. Tukitoimia ovat esimerkiksi uuden työn löytäminen Nokian sisältä tai yhtiön ulkopuolelta, uuden oppiminen sekä yrittäjyyden aloittaminen.

Bloombergin mukaan Nokialla oli Suomessa noin 7000 työntekijää viime vuoden lopussa. Maailmanlaajuisesti yhtiöllä oli 55 000 työntekijää. Määrä tuplaantui Alcatel-kaupan myötä.

Keskiviikon aikana tietoja tuli myös muista maista. Ranskassa Nokia aikoo irtisanoa 400 työntekijää ja Saksassa luku on samaa luokkaa Suomen kanssa.

Vähennykset toteutuvat 2018 mennessä

Yhtiö arvelee henkilöstövähennysten toteutuvan vuoteen 2018 mennessä. Vähennyksillä pyritään karsimaan päällekkäisyyksiä. Vähennykset kohdistetaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen, alueellisiin organisaatioihin, myyntiin sekä konsernin tukitoimintoihin.

Nokia hakee säästöjä myös kiinteistöjen, palvelujen, hankintojen, jakeluketjun ja valmistuksen osalta.

Yhtiö kertoo sopeuttavansa toimintaansa markkinatilanteeseen ja erityisesti siirtävän resursseja tulevaisuuden teknologioihin, joita ovat Nokian mukaan 5G, pilvipalvelut ja esineiden internet.

Nokian mukaan keskiviikkona järjestettiin yhtiön kahden eurooppalaisen yritysneuvoston kokous henkilöstövähennyksistä. Nokian mukaan henkilöstön edustajien kanssa järjestetään kokouksia ja konsultaatiomenettelyitä kaiken kaikkiaan lähiviikkojen aikana lähes 30 maassa. Menettelytavat ja aikataulut vaihtelevat maasta riippuen.

Nokia aikoo tarjota siirtymävaiheen tukipalveluita niille työntekijöille, joihin säästötoimenpiteillä on vaikutusta, sanoo Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri tiedotteessa.

Nokia ilmoitti vuosi sitten ostavansa Alcatel-Lucentin 15,6 miljardilla eurolla. Kyse on Suomen suurimmasta yrityskaupasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (215)

Tiedän semmoisia nuoria henkilöitä jotka ovat ostaneet asunnot ja nyt lähtee työpaikka alta, eikä tuon sektorin työpaikkoja juuri suomessa ole. Jos joku työpaikka onkin, niin sinne on satoja hakijoita ja palkka on samassa luokassa siivoojan kanssa. Jaksamista kaikille sinne Nokialle ja toivotaan että saataisiin maa nousuun uusien yritysten myötä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallituskin saisi mennä Nokian mukana. Firmoille ei mikään riitä. kuinkahan paljon on Nokiaan tumpattu verorahoja. Onhan meillä yksi firma joka ei lähde mihinkään nimittäin Talvivaara sehän kolmen SSS suojeluksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eräs tuttuni lausuloihe muutama vuosi sitten: "Ansiosidonnainen työttömyysturva on yhteiskunnan syöpä!"

Eipä lausuloihe enää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Normi sopeuttamistarve 2g ja 3g puolelle. Oulussa jatkuu kehittämistoiminta mm. 5g puolella. Tsemppiä kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihminen on tosiaankin ihmiselle susi.En ymmärrä tällaista rienausta ja kateutta,jos tuntuu niin hankalala,koulunpenkille insinöörioppiin,tämähän on vapaa maa.Hyvinvointi ja palvelut syntyvät veromarkoista,eikö se ole hyvä että paremmin tienaavat tuovat niitä veromarkkija enemmän yhteiseen hyvään?! Kyllä työpaikan menetys on aina kova paikka,vaikka olisi paremmin tienaavakin,onko muuten faktatietoa sekään,että Nokialla olisi hyvät palkat ( versus yleisesti insinöörien palkat )? Ei käy kteeksi,pahoillani olen,monisaa kodeissa ei naurata.Voimia toivettelee matalapalkkainen hoitaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kannattaa mennä omalla ajalla torille heitteleen tukiasema yksikköjä. Sehän toimi loistavasti myös puhelin puolella aikanaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TEKES on lahjoittanut verovarojamme aivan liian pieninä korruptioannoksina tuollekin globalistille.
Miksi niitäkään varoja olisi käytetty suomalaisen työllistävän PKT-sektorin kasvun tukemiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fakta on se että Oulun seudulla nuorten työttömyysongelma on lähtenyt pahasti käsistä jo aikoja sitten. Nyt ollaan heti valmiita lyömään rahaa niille joilla sitä jo on. Ovatko kuuluneet liittoon puolustamaan etujansa? Nyt on vetelät housussa kun ei ole tajuttu pitää omista eduista huolta. Nuorilta viedään kaikki mahdollisuudet työllistyä kun päättäjät edelleen elävät kuin Nokia olisi Suomen pelastaja!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valio laajentaa Oulussa, se vielä alkaa Venäjän vienti vetämään, sitten se onkin maanviljelijöillä rytinää, Suomalainen puhdas ruoka tulee olemaan niitä parhaita vienti tuotteita maailmalle, ei siinä muuta kun paluu maalle ja karjatiloja pystyyn. teknologia humpotukset on taakse jäänyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh, se siitä halituksen yritysten kilpailuedun hankkimisesta kansalaisten kustannuksella :) alkaa olemaan aika koomista tämä nyky suomen touhu.. Tätäkö se olikin ? potkitaanki vaan lisää porukkaa ulos jotta saadaan kilpailukykyä vaikka hallitus on juustohöylällä vetänyt rankalla kädellä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hox kommentoijat! Oulun edesmennyt vauraus, matala veroäyri ja hyvät palvelut olivat suureltaosin Nokian ja ns. Nokiainsinöörien ansiota. Joten turha kadehtia heitä, jotka vielä sattumoisin ovat Nokian palkkalistoilla.

Sen sijaan, että Oulu vähentää palveluja, sen tulisi nostaa veroäyriä ja sillä rahalla palkata työvoimaa ylläpitämään julkisen sektorin toimintaa. Nykyinen veroäyri on turhan matala, sen voisi nostaa helposti 21 veroäyriin. Tuo tasohan ja korkeampikin taisi olla monessa Ouluun liitetyssä kunnassa ja takasi niissä silloin hyvin toimivat palvelut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostellaanpa uskaltaako mainita asiasta tämän päiväisissä infoissa mitä järjestetään tehtaalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä hyvä nokia vähentää väkeä saavat tottua elämään normaalin ihmisen elämää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen verran korjaan sinua, että ei koskaan, ikinä ole hyvä että mikään firma vähentää väkeä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ranskasta on paljon kalliimpaa irtisanoa ja paikalliset saattaa sanatarkasti vetää tehtaanjohtajaa turpaan. Suomessa senkun laittaa listan korkkitaululle että nämä lähtee ja kiitos vuosista.

Halpaa ja helppoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naurettavaa! minulle tuli kenkää pikku firmasta ku menee huonosti niin se on sillä selvä , nää keleen Nokian korvaamattomat henkilöt saa kaiken maailman tuki juttuja että reppanat selviää !!! hoh hoi !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (215)

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

166 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image