Talous

Nokia aloittaa yt-neuvottelut - Oulussa vähennetään noin 15 työntekijää

Nokia kertoi yt-neuvotteluiden aloittamisesta maanantaina. KUVA: MARKKU OJALA / EPA
Talous 10.10.2017 9:15 | Päivitetty 10.10.2017 14:38
Markku Uhari

Suomen Nokia Technologies -yksikkö voi kutistua henkilömäärältään puoleen nykyisestä, jos henkilöstövähennykset toteutuvat Nokian suunnittelemalla mittakaavalla.

Tiistaina Nokia ilmoitti, että sen Technologies-liiketoimintaryhmässä käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut. Maailmanlaajuisesti yhtiö kaavailee vähentävänsä 310 työtehtävää, ja näistä 190 on Suomessa.

Nokian viestintäosastolta kerrotaan tiistaina Lännen Medialle, että liiketoimintaryhmällä on Suomessa työssä tällä hetkellä noin 300 työntekijää.

Tällöin irtisanomisissa Suomesta häviäisi noin 63 prosenttia kaikista yksikön työpaikoista.

Suomessa Nokia Technologies -liiketoimintaryhmällä on toimipisteitä Tampereella, Espoossa ja Oulussa.

Maailmanlaajuisesti Nokia Technologies työllistää noin 1 090 ihmistä. Yt-neuvotteluissa noin joka kolmas yksikön kaikista työntekijöistä on siis irtisanomisuhan alla. Nokian mukaan muut irtisanomiset tulevat kohdistumaan Britanniaan ja Yhdysvaltoihin.

OZO joutuu hyllylle

Nokia ilmoitti kokonaan keskeyttävänsä Ozo-3d-kameransa tuotepäivitykset.

Nokia ei kehitä enää uusia versioita OZO-virtuaalitodellisuuskamerastaan. Kameraa on kehitetty myös Oulussa. KUVA: Nokia

– Virtuaalitodellisuusmarkkina ei ole kasvanut odotustemme mukaisesti, minkä takia meidän täytyy optimoida investointejamme alueella, Marja Näsi yhtiön viestinnästä kertoo Lännen Medialle sähköpostitse.

Ozo-kamera on pitkälti suunniteltu yksikön Tampereen-toimipisteessä. Aamulehti kertoi tiistaina, että koko yksikön 125 työntekijästä 90 on yt-neuvotteluiden piirissä.

Nokiasta kerrotaan, että tämän lisäksi 80 työtehtävän vähennys kohdistuu Espooseen ja noin 15 työtehtävän vähennys Ouluun.

Ozo-kamera ehti toistaiseksi olla markkinoilla vajaat kaksi vuotta. Yhtiö julkaisi kameran loppuvuonna 2015, ja sen myynti käynnistyi 2016. Edistyksellisenä pidettyä kolmiulotteista kameraa myytiin ennen kaikkea yrityskäyttöön useilla kymmenillä tuhansilla euroilla.

Sen sijaan yhtiö kaavailee keskittyvänsä entisestään terveydenhuollon alan digitaalisiin tuotteisiin.

– Nokia suunnittelee keskittyvänsä niiden liiketoimintojen kasvattamiseen, joissa näemme eniten mahdollisuuksia eli digitaaliseen terveydenhuoltoon ja brändi- ja teknologialisensointiin, Näsi vastaa.

Neuvottelut alkavat ensi viikolla

Nokian yt-neuvottelut käynnistyvät yhtiön mukaan tiistaina 17. lokakuuta ja kestävät kuusi viikkoa.

– Jos yhteistoimintaneuvottelut johtavat henkilöstövähennyksiin, työsuhteet tullaan päättämään vuoden 2018 alkuun mennessä, toteaa Näsi.

Yhtiö on ilmoittanut auttavansa irtisanottavia työntekijöitä oman Bridge-ohjelmansa avulla.

Oikaisu 10.10 kello 14.34: Juttuun korjattu kaavaillut vähennysmäärät toimipisteittäin. Alkuperäisessä jutussa luki, että vähennykset kohdistuvat tasaisesti kolmeen toimipisteeseen.

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (45)

Kannattaa kaikkien IT alan nuorten miettiä, onko tuo yritys hyvä valinta työpaikaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi se Oulun nousukausi olla ja mennä. Nokialla taas YT:t, Bittium ulosti juuri negarin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh heh - en ikinä ole ostanu mittään missä lukee nokia. Suosin vain ja ainuastaan SAKSALAISA merkkejä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkänerkkinen saksalainen puhelin sulla on? Sillä sä sitten soittelet puheluita Nokian valmistamien verkkolaitteiden kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

niin koskeekohan tämä johtoporrasta , sieltä pitäis saada puolet pois niin tulis suuret säästöt kerta heutolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia ei uskaltanut laittaa OZO-kameraa kehitysohjelmineen myyntiin, sillä firmassa pelätään Nokian tekemä keksinnön kukoistusta muiden käsissä. Puhelinten kosketusnäytön hylkääminen kaihertaa vieläkin mieliä Nokia-yhtiössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitempää palstalla olleet muistavat sen, mitä heko sanoi vuosi sitten eli olisitte uskoneet, sillä heko tietää. Nyt voi lisät sen vielä, että ennen kun tulevan talven lumet ovat sulaneet, niin myös Nokian Ruskon tehtaalta kuullaan samanlaisia uutisia. Irtisanotuille lohdutukseksi voi sanoa sen, että edelleenkin kaupungilla kiertää varmana tietona hevosmiesten tietotoimiston välittämä huhu, että kilsatehtaalla on vielä runsaasti tilaa, joten häntä pystyyn ja kohti uusia seikkailuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on jokavuotista osaajien hienosäätöä, eli tässä vaihdetaan tietyn alan osaajia toisiin. Ei ole kysymys mistään "haastavasta markkinatilanteesta" ym. lässyn lässyn...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten sama tarina hienosta raudasta ja tuotetuen liian aikaisesta lopettamisesta om start? Kauanko kestää että Apple tai Samsung tekevät spekseiltään Nokialaista selvästi heikomman tuotteen ja saavuttavat silti jostain syystä jättimenestyksen? Olisiko jo aika ottaa opiksi ja istua alas miettimään mitä asiakas odottaa käsitteeseen "tuote" kuuluvan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa osataan tehdä oikeita asioita ja onneksi irtisanomis aalto koskee Etelän kasvukeskuksia tälläkin kertaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nokia saa aloittaa YT neuvottelut ihan miten tahtoo. Nytkin yksikkö tuottaa voittoa yli 230 milj ja silti henkilöstöä kohdellaan näin. miten luulette sen vaikuttavan työilmapiiriin. Teki mitä tahansa ja niin teki pois lähtö odottaa. Hälläväliä tyylihän siitä seuraa, tähän kaatui Puhelin Nokiakin jo. Johtoon tuli onnenonkijoita jotka ei ymmärrä teknologiasta ja päätökset on sen mukaisia. Ainoa osaamis alue on ihmisten päähän potkiminen (poispotkiminen) jolla näytetään että firma on tehokas. Eikö olisi sensijaan aika panostaa jo oikeaan osaamiseen ja kehittääkin jotakin uutta ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ozo kameralla tuskin on tehty ainakaan voittoa. Patenteilla on tehty voittoa hurjasti ja sitä henkilöstöä ei tämä yt koske. Lisäksi olettaisin että irtisanotuista valtaosa työllistyy Nokian sisällä muihin tehtäviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tässähän juuri panostetaan siihen mitä katsotaan oikeaksi osaamiseksi ja lähdetään siitä kehittämään. ja annetaan kenkää niille jotka eivät enää siihen strategiaan kuulu. mitä sitten "vähennettäville" tapahtuu, sitäpä ei voi tietää.jos järkevää niin riippunee kuinka pätevää ja aikaansaavaa on.. nämähän on aina hyviä mahdollisuuksia siivota sitä tuon kokoiseen organisaatioon pakosta kertyvää kuonaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo voi se tuolta tuntua jos ei mitään ymmärrä. 100 kertaa tärkeämpää panostaa siihen että henkilöstö on MOTIVOITUNUT riippumatta mitä milloinkin kehitetään. Ei ole ihan niin yksinkertaista kuin sukan vaihto. Jos motivaatio kärsii näiden tempausten seurauksena niin sitä ei voi rahassa mitata!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

IHMISTEN puolesta ajattelu on heikkoutta - sanoo iso raha. Lukekaapa rivien välistä. Kannattaako sotkeutua koko yhtiöön? Ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti auttaisi paljon alkajaisiksi, jos pääkonttori siirrettäisiin Etelästä (Helsinki) Ouluun, niin asiat korjaantuisivat heti. Näppäin puhelintakin täältä kaupattiin Helsinkiin, mutta visio jäi toteuttamatta tunnetuin seurauksin. Kilpailija oli kopioinut tuotteen suoraan ja loppu on Suomalaista järkyttävää historiaa Tampere - Turku - Helsinki!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (45)

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image