Talous

Nissan myönsi väärennykset - tietoja autojen pa­ko­kaa­su­pääs­töis­tä on muuteltu

Talous 9.7.2018 14:15 | Päivitetty 9.7.2018 16:58
STT

Japanilaisen Nissanin autoista saatuja mittaustuloksia polttoaineen kulutuksesta ja pakokaasupäästöistä on väärennetty, yhtiö kertoi maanantaina.

Yhtiön mukaan testejä oli tehty normeista poikkeavissa testiympäristöissä ja tarkastusraporttien pohjana oli käytetty muuteltuja mittaustuloksia.

Yritys ei kertonut, montaako autoa väärennykset ovat koskeneet, mutta se vakuutti tutkivansa asian pohjamutia myöten.

Kannanotossaan yhtiö kertoi, että sen tekemän uusintatarkastuksen perusteella kaikki yhtiön autot GT-R-urheiluautoa lukuun ottamatta täyttivät Japanin turvallisuusstandardit.

Väärennysskandaali on toinen vakava isku Nissanille vuoden sisään. Viime vuoden lokakuussa yhtiön piti vetää markkinoilta 1,2 miljoonaa autoa, joiden lopputarkastuksen tekijöiltä oli puuttunut tarvittavat luvat.

MAINOS

Kommentoi

Datsun 100A vie puolet enemmän bensaa mitä sen koko ja tehot antaisivat olettaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan nämä nykyset päästötavoitteet liian kunnian himoisia,jos luodaan tavoitteet pitäs ne pystyä toteuttaan ilman vilppiä.Muutenkin nämä vaikeuttaa suomessa maaseudulla asuvia,he ovat riipuvaisia kulkuneuvoista.Nyky politiikka kaikella tavalla suosii vain kaupungien lähiö asumista,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyse lienee hiilidioksidista? Nykyäänhän nämä globalistit eivät mittaa tosissaa muuta kuin hiilidioksidia. Oikeista saasteista tai meidän terveydestä he eivät välitä.

Jos todellakin on kyse siitä, että on väärennetty hiilidioksidipäästöjä, niin siinä on silloin tilanne jossa on huijattu huuhaa-tieteeseen perustuvaa hiilidioksidipolitiikkaa. Jos huijaat isompaa huijaajaa, niin kuinka paha silloin oikeastaan olet? Minun mielestäni se joka huijaa huijaajaa on sankari.

Hiilidioksidi on hyvä asia ja ilmastonmuutos puolestaan luonnollinen asia ja se mikä on luonnollista on hyvä asia. Auto josta tulee mahdollisimman paljon hiilidioksidia on hyvä ja luontoystävällinen auto ja sen moottorissa tapahtuu puhdas palaminen. Auto josta tulee vähän hiilidioksidiä on suurin myrkyttäjä ja sitä ei edes kunnolla tiedä mitä kaikkea myrkkyä sellainen "EU-auto" tuottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien pitäisi jo tietää että hiilidoksidi on laukaiseva tekijä, joka edistää monien paljon pahempen ilmastokaasujen vapautumista kuten metaanin. Ilmastotiede jota nimimerkkin pitää huuhaana ymmärtää sentään sen että nykyinen ilmasto on ihmiskunnalle paras mahdollinen. Tasapaino on herkkä ja kaikki muutokset suuntaan tai toiseen ovat vaarallisia. Siksi ilmastonmuutosta pitää hidastaa kaikin keinoin, myös autojen päästöjä vähentämällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta kun päästöillä ei ole mitään tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa. Oliko ennen ja jälkeen jääkauden autoja päästelemässä ilmastoa pilalle? Ilmasto muuttuu sykleissä oli saastetta tai ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Väärin, vaan sinä et käsittänyt asiaa, sillä kysyin, että oliko ennen ja jälkeen jääkauden autoja päästelemässä ilmastoa pilalle?
Ihmisen teot eivät vaikuta millään tavalla maapallon luontaiseen ilmastosykliin, ei yhtään mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä vaikuta minun ostopäätökseen. En huolisi koko autoa vaikka kulutus olisi 1 litran.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko enää mikään uutinen? Uutinen olisi jos yksikään autonvalmistaja ei olisi väärentänyt päästöjä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Ei muuta, kuin ala teettämään remonttia ja palkkaa remonttia tekemään joku firma, niin saat sinäkin kotitalousvähennykse... Lue lisää...
OLD ENOUGH

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image