Talous

Nesteen toi­mi­tus­joh­ta­jak­si Peter Vanacker

Talous 9.2.2018 8:14 | Päivitetty 9.2.2018 8:48
STT

Nesteen toimitusjohtajaksi on valittu Peter Vanacker. Hän on tällä hetkellä saksalaisen kemianyhtiö CABB Groupin toimitusjohtaja ja on toiminut aiemmin myös monialayhtiö Bayerissa johtotehtävissä.

Vanacker aloittaa toimitusjohtajana 1. marraskuuta, jolloin Matti Lievosen pesti päättyy. Lievonen siirtyy eläkkeelle vuoden 2018 lopussa luotsattuaan Nestettä vuodesta 2008.

Vanackerin nykyinen yhtiö CABB valmistaa hieno- ja erikoiskemikaaleja muun muassa maatalouden tarpeisiin. Bayer-yhtiössä Vanacker vastasi muun muassa globaalista polyuretaaniliiketoiminnasta ja merkittävistä investointihankkeista.

Vanacker on Saksan ja Belgian kansalainen. Äidinkielenään hän puhuu hollantia, jonka lisäksi hän hallitsee sujuvasti muun muassa ranskan ja portugalin.

Nesteen hallituksen puheenjohtaja Jorma Eloranta arvioi, että Vanacker sopii hyvin yhteen yhtiön tavoitteiden kanssa. Neste haluaa olla johtava yhtiö muun muassa uusiutuvissa tuotteissa. Määrä on myös uudistaa jalostustoimintaa.

- Vanackerin laaja kansainvälinen kokemus kemia- ja polymeeriteollisuudesta, ansiot useiden strategisten muutosten ja suurten investointihankkeiden johtamisessa sekä monikulttuuriset johtamistaidot ovat erittäin tervetulleita Nesteelle, Eloranta kuvailee tiedotteessa.

- Neste on hieno yhtiö, jossa yhdistyvät innovatiivinen ilmapiiri, erinomaiset suoritukset, globaali edelläkävijyys sekä henkilöstön innostus, kiittelee Vanacker itse.

MAINOS

Kommentoi

Eloppi ilmoitti ensimmäiseksi tullessaan Nokiaan, että hän on noussut palavalle öljynporauslautalle. No siinä sitten kävi niinkuin kävi, kun johtaja ei itsekkään usko yhtiöönsä. Onneksi nyt Suri luotsaa verkkoyhtiötä.
Nesteen suhteen tilanne on ihan erilainen, kuin vuosikymmenen takaisessa Nokiassa, siellä bisnes on luistanut ja tulevaisuuteen uskotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan pohjoisosassa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Kemi, Keminmaa ja Tornio.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Nyt eläkkeellä ja terveenä, vireänä "vanhuksena", sanovat jotkut. Enpä taida olla kovastikkaan vanhus, sillä jaksan kut... Lue lisää...
Roverauta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image