Talous

Nelosolutta myyty maltillisesti S-ryhmän kaupoissa

Talous 9.2.2018 13:42 | Päivitetty 9.2.2018 14:46
STT

Nelosolutta on myyty tammikuun aikana hyvin maltillisesti S-ryhmän kaupoissa, kertoo SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä STT:lle. Heikkilän mukaan nelosoluen osuus koko oluen myynnistä oli tammikuussa vain noin viisi prosenttia.

Oluen myynti kasvoi muutoinkin vain 1,8 prosenttia tammikuussa, kun koko myynnin kehitys oli paljon parempi, Heikkilä sanoo.

- Suomalaiset eivät ole tämän alkoholilain takia ratkenneet ryyppäämään. Itse asiassa eniten prosentuaalisesti nousi alkoholittomien oluiden myynti, peräti 18 prosenttia, Heikkilä selvittää.

- Ehkä suomalaistenkin juomatottumukset ovat pikku hiljaa muuttuneet, hän pohtii.

S-ryhmän tulos parani

S-ryhmä julkisti perjantaina viime vuoden tuloksensa, joka oli parantunut hieman edellisestä vuodesta. Operatiivinen tulos oli 344 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna oli 290 miljoonaa.

- Erityisiä valopilkkuja olivat Sokos-tavaratalot ja Emotionit, joilla tulos parani. Ne menivät vähän trendiä vastaan, kun Anttilaa ja Seppälää on lopettanut ja Stockmannillakin on ollut vaikeuksia, Heikkilä sanoo.

Myös päivittäistavarakaupassa tulos on säilynyt hyvällä tasolla. S-ryhmä on jatkanut eri ruokatuoteryhmien hinnanalennuksia, jotka Heikkilän mukaan ovat lisänneet asiakasmääriä.

- Ruokakauppojen kasvanut myynti on kompensoinut alennetuista hinnoista syntyvää tulosvaikutusta.

Heikkilä ei näe elintarvikkeiden hintakehityksessä erityistä muutosta suuntaan tai toiseen lähitulevaisuudessa.

MAINOS

Kommentoi

Oli aivan tyhjänpäiväinen "parannus," ja tästä muka vouhkattiin hirveästi että todelliset ongelmat jäisi taka-alalle. Ettekä siltikään saaneet ALKO:a konkurssiin, mikä oli harjoituksen ainoa hyvä lopputulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On neloskalja ässämarketissa tuplaten kalliinpaa kun keskiolut. Ja kun hinnassa hyllyn päässä lukee sis. pantin, niin kassakuitissa näkyy veloitettu pantti ja itte hinta on sama. Ei viitti rähjätä centeistä, niinpä annan neloskaljan olla ja ostan keskarisalkun niinkuin ennenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole ennustajaeukoilla taitoa asioiden ennakoimiseen.
Parasta on vaihtaa kaikki pelkoa lietsovat päättäjät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuota nelosta kukaan osta, koska suomalaiselle ostovoimalle aivan liian kallista. Laatkon hinnaksi 27 Euroa, niin kauppa alkaa käymään. Itse tilasin juuri Latviasta koko vuoden juomat 200 Eurolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Joutuvatko Suomi ja Ruotsi Nato-asiassa puun ja kuoren väliin?

Suomen paikka on NATO:ssa! Se on ainut turva. Ilman jäsenyyttä, jos Venäjän ja NATO:n välille tulisi selkkaus, Venäjä mi... Lue lisää...
Murmur

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image