Talous

Myös Arla Ingman nosti maidon hintaa osalle ketjuista

Talous 1.2.2013 13:10
STT

Myös Arla Ingmanin maito on monin paikoin kallistunut eilisestä. Osa kauppaketjuista kertoo, että yhtiö on korottanut perusmaitojensa tukkuhintaa.

Esimerkiksi Siwoissa ja Valintaloissa Arla Ingmanin kotimainen maito maksaa tänään keskimäärin 12 senttiä enemmän kuin eilen.

Arla Ingman ei kerro tukkuhintojensa muutoksista, koska neuvottelut ovat osittain kesken.

Stockmannilla Arla Ingmanin maitojen hinnat ovat vielä pysyneet ennallaan.

Valio oli jo aiemmin kertonut nostavansa perusmaidon tukkuhintaa kuun vaiheessa. Taustalla oli kiista kilpailuviranomaisten kanssa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Lopettakaa vaan maidonjuonti. Vielä tulee sekin aika ettei ole enää halukkaita maidon ja yleensäkään ruuantuottajia. Mm. 550 maitotilaa lopettaa joka vuosi. Tulevaisuudessa ei enää kysytäkään että paljonko ruoka maksaa vaan että onko sitä. Ja jos sitä on niin siitähän maksetaan kiltisti vaikka 5 euroa litra.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hätiä mitiä! Kyllä se maidon hinta pian nousee Lidlissäkin mutta jäänee hiukan halvemmaksi kuin muilla ket(k)juilla..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maidon käyttö loppui tänään. Toivottavasti miljoonat muutkin lopettavat maidon käytön. Pitäköön Valio maitonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeksi eilen ostin Lidlistä suomalaista rasvatonta maitoa 64 snt/litra.Kannattaa muutoinkin kulkea silmät avoinna kaupan hyllyjen välissä.Lidlissä broilerin sisäfile,suomalainen 7,76/kg.Sama K-Kaupassa korttitarjouksena 9,95/kg.Lidlissä suomalainen karjalanpaisti 6,13/kg.Sama K-ryhmässä korttitarjouksena 7,13/kg.Ei kannata sokaistua korttien "alennuksiin",silmät auki kuten totesin.Kilpailu on kovaa ja joskus jopa reilua ja rehellistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kilpailua pitää saada lisää. Onneksi on sentään Lidl.
K- ja osuuskaupan katteet ovat poskettomat, viisikymmentä prosenttia taitaa ruveta olemaan kohta minimi.
Tuo kateprosentti tarkoittaa sitä, että ko. kaupat ostavat tuotteen 1 eurolla ja myyvät sen 2 eurolla. Kovasti se tuote jalostuu kaupan hyllyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotikalja tai Vaarinkalja ihan miten vaan, erittäin hyvä ruoka ja janojuoma voi valmistaa ihan ite miten tykkää joko vahvempaa tai sitte ei. Ainakin ,kun ei ole kasvavia lapsia ja juotiinhan ennen vaarinkaljaa ei ikärajaa. Pankoon maitonsa ja kurrinsa mihin lystää vaikka ilmaisiksi ulkomaille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maitokartelli päätti että joutavat kuluttajat kaivamaan kuvetta enemmän. Ei varmaan muusta ole kyse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lidlistä maidot ja jos sielläkin hinnat nousee niin aletaan juomaan vettä.
Valio ja Arla haluaa väkisten ajaa busineksensä alas ja työttömiä tulee taas lisää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Suomen valtiolle maidon hinnankorotuksesta,josta kauppa hyötyy.No,tuleehan siitä valtiollekin ALV:n osuus,siitä 12 centistä (2,88 centtiä/litra).
Näin pienistä tosiaan on valtion talos kiinni?
Joku tuolla aiemmin luuli että tuottaja saisi tästä korotusesta jotain.Ei se niin mene.Viranomaisten kanta nimenomaan oli ,että kauppa on saanut Valion maitoa alle tuotantokustannusten,joka nyt korjaantuu,kun hintoja nostetaan.Arlalla ei pitäisi olla mitään nostopaineita,sen hinnoitteluunhan viranomaiset eivät paheksuneet,eikä sille ole määrätty 700 milj.€ sakkoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä 5 henkilön taloudessa menee maitoa keskimäärin 4-5 litraa päivässä...urheilevia nuoria taloudessa.
Laskiskelin säästäväni tuon 650 euroa ostaessani maidot Lidlistä.
Tänään rasvaton maito 0.64 e/l ja kevyt maito 0.75e/l
meillä kulutus 4+1litraa ja jos vertaa muihin kauppoihin niin taitaa hinta pyöriä molemmin puoli 1 euroa.
siitä voi jokainen laskea paljonko vuositasolla säästöä.puhumattakaan muista päivittäistavaroista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Lidlissä maitoa riittää, kun ennestäänkin se on ollut noin 30-senttiä halvempa kuin muualla. Nykyään Lidlissä on ollut asiakkaita paljon enemmän mitä esim vuosi sitten, ja välillä tuntuu että kun Tuiran Lidliin menee niin hyvä jos sekaan sopii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma että tuottajille homma alkaa olla kannattava. Tuo lisätulo on merkittävä asia maidontuottajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siis arlan maidon hintakin kaupan hyllyllä nousee, vaikka se ei vielä ole ehtinyt nostaa myyntihintaansa kauppiaille. Kauppa vetää nyt tosi isoja voittoja arlan maidolla. Eikä pitäs olla arlallakaan mitään mahdollisuuksia neuvotella kaupan kanssa hinnoista sillä kilpailuvirasto on määrittänyt tason, jonka alle myyvä syyllistyy polkuhinnoitteluun ja se on sama kuin hinta jolla Valio myy kaupalle. Käytännössä kilpailuvirasto on kieltänyt hintakilpailun suojellakseen monikansallista arlaa ja nähtäväksi jää kilpailuviraston halu suojella pienempää osuustoiminnallista yritystä, jonka tuotot jäävät suomeen eivätkä mene ulkomaille. Milloinkahan kilpailuvirasto iskee yksittäisen viljanviljelijän niskaan saalistushinnoittelu/kartellisyytöksillä keskieurooppalaisia kollegoitaan kohtaan, suomalaiset kun myyvät tuotteensa teollisuudelle hintaan, joka on niin alhainen, että keskieurooppalaiset kilpailijat eivät markkinoille pääse...suomalaisten hinta on jopa niin alhainen, että vaikka siihen lisätään rahti eurooppaan, niin silti hinta olisi alempi kuin mihin eurooppalainen tavaran toimittaa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miten käy opiskelijoiden, joilla on rahat tiukilla? ei ihme että nykyajan nuoret varastelevat rahaa ym. kun ei ole rahaa eikä opintotuki ole päätähuimaavaa ja ruoan hinta sen kuin nousee. ei täällä suomessa pärjää enää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Uutisvirta

11:47
Thaimaalaisten marjanpoimijoiden kolarissa loukkaantuneilla ei hengenvaaraa – poimijat työskentelevät lappilaisen yhtiön palveluksessa
10:45
Maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki kilpailee kesäisin rankoissa skyrunning-kilpailuissa – "Kisa tuntuu alusta asti pahalta" Tilaajille
10:27
Kolea alkukesä väistyi ja lämmintä ilmaa on luvassa koko maahan – katso tästä vinkit puutarhaan hoitoon helteellä
10:24
Taivalkoskelta Posiolle johtava tie suljettiin pudonneen sähköjohdon vuoksi – liikenne kulkee normaalisti
10:21
Koirien päiväkoti aloittaa Oulun Talvikankaalla – uusi eläinlääkäriasema tulee naapuriin
9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
102
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
69
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
28
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
20
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
16
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
16
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntiin, Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraaviin Lapin kuntiin: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image