Talous

MT: Valion maidot kallistuvat vii­den­nek­sel­lä

Talous 1.2.2013 9:22
STT,

Valion perusmaidot saattavat kallistua tänään kaupoissa noin viidenneksellä, kun yhtiön aiemmin ilmoittama tukkuhintojen korotus tulee voimaan. Näin arvioi Maaseudun Tulevaisuus -lehti.

Valio kertoi jo tammikuussa, että se nostaa kaupoille myytävien perusmaitojen hintaa helmikuun alussa jopa 30 prosenttia. Kauppiaat päättävät itse, siirtävätkö ne korotukset sellaisenaan kuluttajahintoihin.

Esimerkiksi S-ryhmässä maito hinnoitellaan alueellisesti, ja jokainen alueosuuskauppa tekee hintapäätökset itse, kertoi STT:lle valikoimajohtaja Ilkka Alarotu.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jo vuodenpäivät olen ostanut maidot (suomalainen maito), juustot, jogurtit, kermat, voin, Ingmariinin ym. ym. Lidlistä ja niin teen edelleenkin ihan "järkisyistä", sillä olisihan aika hölmöä maksaa samoista tuotteista jollekin "kaupalle" paljon, paljon enemmän euroja kuin mitä Lidlin hinnat ovat.
Esim. Ingmariini 600 g maksaa enimmillään eräässä K-kaupassa 3,99 e, Lidlissä 2,79 e. Hirmuinen hintaero! Aika paljon suosin myös Tokmannia, jatkuvasti hyviä tarjouksia. City-marketissahan ei ole edes ollut muita maitoja kuin Valion ja juuri senkin vuoksi on täytynyt jättää koko liike ns. aika vähälle käytölle.
Mehän maksamme kolmanneksi eniten kansallisia maataloustukia, vain Saksa ja Ranska maksaa enemmän, eikä tämäkään "pulittaminen" ainakaan tämän peruselintarvikkeen hinnassa näy.
Ylituotantoa pidetään näillä tuilla yllä. Jotenkin järjetöntä touhua.
Tukien tarkoitushan olisi turvata joidenkin peruselintarvikkeiden omavaraisuus ja edullinen hinta!!
Mikätähän se maitolitra maksaisi, jos ei näitä raskaasti valtion budjettia "rokottavia" kansallisia maataloustukia maksettaisi, kysyn vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä maidon hinnan pitää olla oikealla tasolla,mutta tuottajan pitää pystyä tuottamaan suomalaista maitoa. Jos se menee niin että tuottajaa riistetään ja kauppa ja jalostaja vain tienaavat NIIN EI OLE OIKEIN. Koko maatalous kuulostaa olevan riiston kohteena pelotellaan ulkomaan tuonnilla. Tuokoot jos kuluttajat haluaa kuitenki ostaa Suomalaista. Jos suomen tuotanto ajetaan alas niin ei autaku Eestiin viljelemään halvalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa markkinaosuus laskea. Tosin en osta tavallista maitoa vaan laktoositonta maitojuomaa, mutta sillä saralla edelläkävijä on pelannut itsensä ulos minun ostoskoristani hinnoilla, jotka eivät koskaan laskeneet alkuajoista, toisin kuin kilpailijoilla. En halua rahoittaa tappiollista perustuotteiden myyntiä maksamalla ylihintaa erikoistuotteesta, joka kuitenkin minulle on se perustuote.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Valio saa nostaa maidon hintaa ihan rauhassa, tuottajahan tästä korotuksesta ei saa senttiäkään, Valio senkun kiukuttelee ja rankaisee tavallista kuluttajaa....Onneksi Lidl myy maidon edullisesti tulevaisuudessakin, siis sinne !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

141
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
67
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
53
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
46
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
34
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
33
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Sulla saattaa olla liian kiire? Hetikaikkimullenyt hosujille tulee varmasti vaikeuksia, koska menestyksellinen day treid... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image