Talous

MT: Valion maidot kallistuvat vii­den­nek­sel­lä

Talous 1.2.2013 9:22
STT,

Valion perusmaidot saattavat kallistua tänään kaupoissa noin viidenneksellä, kun yhtiön aiemmin ilmoittama tukkuhintojen korotus tulee voimaan. Näin arvioi Maaseudun Tulevaisuus -lehti.

Valio kertoi jo tammikuussa, että se nostaa kaupoille myytävien perusmaitojen hintaa helmikuun alussa jopa 30 prosenttia. Kauppiaat päättävät itse, siirtävätkö ne korotukset sellaisenaan kuluttajahintoihin.

Esimerkiksi S-ryhmässä maito hinnoitellaan alueellisesti, ja jokainen alueosuuskauppa tekee hintapäätökset itse, kertoi STT:lle valikoimajohtaja Ilkka Alarotu.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jo vuodenpäivät olen ostanut maidot (suomalainen maito), juustot, jogurtit, kermat, voin, Ingmariinin ym. ym. Lidlistä ja niin teen edelleenkin ihan "järkisyistä", sillä olisihan aika hölmöä maksaa samoista tuotteista jollekin "kaupalle" paljon, paljon enemmän euroja kuin mitä Lidlin hinnat ovat.
Esim. Ingmariini 600 g maksaa enimmillään eräässä K-kaupassa 3,99 e, Lidlissä 2,79 e. Hirmuinen hintaero! Aika paljon suosin myös Tokmannia, jatkuvasti hyviä tarjouksia. City-marketissahan ei ole edes ollut muita maitoja kuin Valion ja juuri senkin vuoksi on täytynyt jättää koko liike ns. aika vähälle käytölle.
Mehän maksamme kolmanneksi eniten kansallisia maataloustukia, vain Saksa ja Ranska maksaa enemmän, eikä tämäkään "pulittaminen" ainakaan tämän peruselintarvikkeen hinnassa näy.
Ylituotantoa pidetään näillä tuilla yllä. Jotenkin järjetöntä touhua.
Tukien tarkoitushan olisi turvata joidenkin peruselintarvikkeiden omavaraisuus ja edullinen hinta!!
Mikätähän se maitolitra maksaisi, jos ei näitä raskaasti valtion budjettia "rokottavia" kansallisia maataloustukia maksettaisi, kysyn vain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä maidon hinnan pitää olla oikealla tasolla,mutta tuottajan pitää pystyä tuottamaan suomalaista maitoa. Jos se menee niin että tuottajaa riistetään ja kauppa ja jalostaja vain tienaavat NIIN EI OLE OIKEIN. Koko maatalous kuulostaa olevan riiston kohteena pelotellaan ulkomaan tuonnilla. Tuokoot jos kuluttajat haluaa kuitenki ostaa Suomalaista. Jos suomen tuotanto ajetaan alas niin ei autaku Eestiin viljelemään halvalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa markkinaosuus laskea. Tosin en osta tavallista maitoa vaan laktoositonta maitojuomaa, mutta sillä saralla edelläkävijä on pelannut itsensä ulos minun ostoskoristani hinnoilla, jotka eivät koskaan laskeneet alkuajoista, toisin kuin kilpailijoilla. En halua rahoittaa tappiollista perustuotteiden myyntiä maksamalla ylihintaa erikoistuotteesta, joka kuitenkin minulle on se perustuote.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Valio saa nostaa maidon hintaa ihan rauhassa, tuottajahan tästä korotuksesta ei saa senttiäkään, Valio senkun kiukuttelee ja rankaisee tavallista kuluttajaa....Onneksi Lidl myy maidon edullisesti tulevaisuudessakin, siis sinne !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

249 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Tämä kehitys tulee vielä näyttään että työläisellä ei ole mitään vaikutus kanavaa etujensa ajamiseen. Työnantajat tulee ... Lue lisää...
Kertokkeepa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image