Talous

MT: Maidon tuottajahinta laskee tuntuvasti

Talous 27.1.2015 10:15 | Päivitetty 27.1.2015 11:51
STT, Kaleva

Maidon tuottajahinta laskee rajusti helmikuun alussa, kertoo Maaseudun Tulevaisuus. Valion osuuskuntien mukaan tuottajahinta laskee 40 sentistä litralta 35 senttiin. Laskua on 12,5 prosenttia.

Syynä hinnanlaskuun ovat Venäjän tuontikiellot, alhaiset teollisuustuotteiden hinnat maailmanmarkkinoilla ja kuluttajien ostovoiman heikkeneminen.

Maidon tuottajahinnan lasku on seurausta Valion maksaman maidon perushinnan laskusta.

Korjattu aiempaa uutista: Lähde muutettu Maaseudun Tulevaisuudeksi, joka uutisoi asiasta ennen Yleä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Oottako ottaneet huomioon että suomessa maksetaan asumistukiakin lähes yhtä paljon kuin maataloustukia. Niitä tukia ei tuottajat saa , ynnä toimeentulotuet. Kaikki tuet pois vaan niin maailma pelastuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt niitä Subbin pakotteita sitten syyään hinnan alennuksina. Seuraavksi Subbi keksii palkkojenkin alennuksen, tuottajille se on jo Valion kautta tulossa, mutta onneksi miellä taitaa keretä nuo vaalit. Pakkohan nuo ennen Venäjälle menneet tuotteet on syötävä itse. Me vaihamme pakettiin Suomalaisen tekstin ja niin näkky venakkokin oppineen laittaamaan venäläiseen tuotteeseen SUOMALAISEN tekstin, mutta huonoo Suomee, ei se normi venäläinen sitä tajua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos bisnes olisi terveelläpohjalla niin valio voi lakea hintaa mutta vain oman katteensa turvin . Yksikään maidotuottaja ei ole vastuussa valion toimista kannattavuuden suhteen . Minun maitotölkki halpeni 0,05€ antaisin kyllä sen tuottajahintaan takaisin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs nuoret vasta tilan ostaneet ja uuteen navettaan investoineet.Velkaa saattaa olla yli miljoona euroa.Ihan mahdotonta lähteä muihin töihin.Niin tässä kävi että venäjän pakotteiden ja ruoka alen maksajiksi joutuivat maidontuottajat.Ja Stubbin mielestä ei oo mitään ongelmaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostan aina vain Valion tuotteita, yleensä myös luomua. Valion maito on suomalaista. Ihminen joka ostaa Ruotsista rahdattua maitoa on myös henkisesti köyhä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan käsittämätöntä toimintaa monopoliasemassa olevalta, miljardiluokan liikevaihtoa tekevältä yhtiöltä. Muutenkin on kovin mielenkiintoista, että vuoden 2015 maataloustukien maksua siirretään vuodella eteenpäin. Kysymys kuuluu, mitä nämä Stubb ja kumppanit oikein hakevat tällä kehityksellä? Samaan aikaan USA ja EU käyvät vapaakauppasopimusneuvottelujen loppusoittoa läpi, suljettujen ovien sisällä tietenkin. Onko suomesta tarkoitus tappaa viimeisetkin pienet ruoantuottajat pois, jotta Monsanton kaltaiset teollisuusjätit pääsevät varastamaan markkinat haltuunsa?

Taidan hakea maitoni ja ruokani tästä lähin suoraan tuottajilta tai lähiruokaa myyviltä pikkukaupoilta. Eipähän tarvitse antaa lantteja näille välikäsille, jotka uivat miljardiluokan rahoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valio ei ole monopoliasemassa. Arla on. Tai ainakin pian on, jos Valiolta lähtevät tuottajat pois...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nopeasti nuo pakotteiden hyväsyjät, korvaamaan tuottajien menetykset, vaudilla kyllä oltiin hyväksymässä pakotteita, erittäi törkeää yhtä ammattikuntaa kohtaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Silloin kun työnantaja tulee ilmoittmaan että palkka laskee 15 % niin lähdetään katseleen muita töitä tai tehdään sitten pienemmällä palkalla vähemmän töitä,ei siinä sen kummempaa ole.Ei sitä tavallista palkansaajakaan valtio tule tukemaan pennin vertaa.Jotta ei muuta kuin pöyhimään vaan niitä monelta taholta tulevia tukiaisia ja heittää pois tuo turhan päiväinen itkeminen maajussit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulot laskee 15%, mutta kustannukset ei. Maidon tuottajahinnan lasku ei ole vertailukelpoinen palkansaajalle maksettavaan palkkaan. Mitä taas tulee muihin töihin, niin eiköhän ensin pitäisi työllistää nykyiset työttömät ennen kuin tuotetaan uusia. Mikäli maidonttuottajille maksettava kriisi tuki jaettaisiin Suomen maidonttuottajien kesken tasan summa olisi noin 1100€/tila. Sehän riittää melkein kuukauden sähkölaskuun. Lisäksi monelle palkansaajalle maksaa koko palkan valtio, eikä heitä kommunistit siitä arvostele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki valtion ja kuntien palkkalistoilla olevet täysin 100% veromaksajien tukien varassa, koska palkka maksetaan suoraan ihmisiltä kerätyistä verorahoista, viljelijä saa murto-osan tukia heihin nähen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi ruotsalaiset tuo Suomen keskusliikkeisiin maitoa. Tähän mennessä Suomessa alkuvuodesta on ollut perheiden käsissä. Tämä riisto tukee teollisuutta ja teollinen mikä tahansa tuotanto on liiketoimintaa jossa arvot hieman erilaisia. Ihan älytöntä. Tällä saadaan aikaan ettei kotimaista lihaa tai maitoa enää ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen herrat stuppi etuneässä oli pakotteita hyvksymässä ja väheksy vielä ettei juurikaan vaikuta suomeen, nyt on aika stupin ja kumppaneijen nopesti korvat suomelle aiheutuneet menetykset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin. Nythän se alkaa selvitä, että kuka lopulta maksaa tämän alennetun ruuan hinnan. Kauppahan ei omista voitoistaan luovu, vaan maksumiehinä ovat kotimaisen ruuan tuottajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt menee maidontuotanto mahdottomaksi!!! Ja te jotka koihtantäällä ilakoitte asiasta ja huutelette tietämättöminä tukiaisista, miettikääpä omalle kohdalle....miten kävis jos teidän työantaja eräs aamu vain ilmoittaisi pienentävän teidän palkkaa liki 15%......

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi olla oikein, että maidontuottajat joutuvat kärsimään Venäjän
hyökkäysten takia. Sota on sotaa, eikä yhtä elintarvikkeiden tuottaja-
ryhmää voida siitä Suomessa rangaista. Maataloustuottajille on
maksettava korvaus EU:n varoista.
Putinistit nähkööt nälkää, mutta Suomen elintarviketuotanto on
ehdottomasti pidettävä kunnossa.

Selm

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

39
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
32
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
24
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
13
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
8
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
7
Kolumni: Miksi Suomen luontoon ei tule kivoja vieraslajeja? Pingviinit, mangustit tai delfiinit olisivat hauskempia kuin kyttyrälohi ja hirvikärpänen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image