Talous

Mil­joo­na­kaup­pa - Sipilä luopui Elektrobit-omis­tuk­ses­taan

Talous 16.9.2013 13:50 | Päivitetty 16.9.2013 14:32
Kaleva

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja hänen perustamansa sijoitusyhtiö Fortel Invest ovat luopuneet Elektrobit-omistuksesta kokonaan.

Ennen myyntiä Sipilä omisti suoraan tai Fortel Investin kautta hieman alle viisi prosenttia Elektrobitistä eli noin 6,4 miljoonaa osaketta. Viime perjantaina pörssissä Elektrobit-kauppaa käytiin 1,01 euron osakekohtaisella hinnalla.

Yhtiön kurssi on ollut maanantaina rajussa nousussa. Kello 14 jälkeen Elektrobitin kurssi oli yli 17 prosentin nousussa.

Sipilä kertoo blogissaan, että hänellä on ollut tarkoitus ajaa alas yritystoimintaa tämän vaalikauden aikana. "Totesin heti puoluekokouksen jälkeen ettei pienimuotoinenkaan yritystoiminnan pyörittäminen ole mahdollista tultuani valituksi Keskustan puheenjohtajaksi", Sipilä kirjoittaa.

Hän on myös jättänyt Fortel Investin hallituksen jäsenyyden ja puheenjohtajuuden.

Sipilä oli Elektrobitin toimitusjohtaja vuosina 2002-2005. Elektrobitin suurin omistaja on Juha Hulkko 21 prosentin osuudella.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Hienoa Juha. Raha tulee rahan luokse. Just katsoin näitä Elektrobitin eli entisen JOT:n 2000-2001 hankittuja osakkeiden arvoja. Tällä hetkellä arvo on 1/10 hankintahinnastani. Joten Juha hyvä, lahjoita ja laita minulle sellaiset 4000 euroa, niin pääsen omilleni. Kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten päättelit että Juha tähän sinun sijoitukseen on osallinen? Pientä rajaa kommentointiin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsekin JOT vedätykseen erehdyin aikanaan. Sipilä/EB pelasti kuitenkin meidänkin osakkeet, ostamalla JOTin myöhemmin. JOT olisi itsenäisenä mennyt konkkaan. Painakaahan EB:n tekijät hommia innokkaasti, niin päästään omillemme.);

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa Sipilä.
Tänä aikana on harvinaista, että joku johtaja katsoo yhteiskunnan etua eikä rohmua osinkoja ja optioita kuten muut johtajat kuten Sailas, Vehviläinen, Eläke-Varman johtajat jne jne
Keskusta puolustaa Kehä III:n ulkopuolista ja kehitys Suomea Oulu ml.
Sipilä ja Väyrynen yhdessä muodostavat loistavan Oulun ulkopuolisen pohjoissuomalaisen yrittäjäparin, jota Etelän suuri raha ja sijoittajat kadehtivat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Olen voittanut viime aikoina Nokian osakkeilla kymmeniä prosentteja !
Samoin Elektrobitin osake on rankassa nousussa eikä laskussa kuten väität !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäpä mallia muillekkin poliitikoille, hyvä Sipilä! Suomella on vielä toivoa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että edes yksi poliitikoistamme ymmärtää jääviyssääntojen päälle.
En kyllä olisi uskonut, että se on keskustalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä ei kehtaa jäädä enää omistajaksi kun EB:n myynti ulkomaille tulee kaiken kansan tietoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ois muuten Upea juttu ja linjassa uuden Nokia strategian kanssa.
PEUKUT PYSTYYN, tietäis paljon hyvää rämpivälle oulunseudulle.

Siinä sivussa saisivat EBeen rohkeat omistajat korvausta työstään
eikä Sipilääkään voisi haukkua...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuleva ministeri poistaa jääviysongelmaa, kun kurssit mallissaan. Voi tuleva hallitus ostaa puolustuslaitokselle viestintälaitteita. Fiksu veto ja eihän se muutama milli rahaakaan haitaksi ole. Puolueelle jos antaa, niin kateelliset löytää syitä ettei noin saa tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä pystyisi pitämään keskustan pystyssä henkilökohtaisilla varoillaan seuraavat sata vuotta. Helppo olla siivellä, mutta aate ratkaisee työläisellä. Vasemmistoliitto on duunarin asialla, Keskusta on isompi kapitalisti, Kokoomus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi seuraava pääministerimme tajuaa jotain raha-asioiden päälle, toisin kuin tämä nykyinen ja hänen vasemmistolaiset lakeijansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Ehkä olet oikeassa. Mutta silti: Kaleva saa itse päättää mitä julkaisee ja ei. Sananvapaus ei pakota lehteä julkaisemaan kaikkea mitä tarjotaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh, nyt on 17% nousu "rajua" kun pari viikkoa sitten Nokia oli "lievässä" nousussa kun sitä oli 45%. Onko eriväriset lasit päässä tänään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oiskohan se Nokian nousu ollut neljä pilkku viisi prosenttia (4,5%)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image