Talous

Miilukangas osti Keycastin Raahen teräsvalimon

Talous 4.9.2013 10:21
Timo Myllykoski

Raahelainen Miilukangas Oy on ostanut Keycast-konsernin Raahen teräsvalimon liiketoiminnan. Teräsvalimon henkilöstö siirtyy kaupan myötä Miilukangas-konserniin perustettavan uuden yhtiön, Miilucast Oy:n, palvelukseen.

Kauppa on vielä ehdollinen Keycast-konsernin pankkien suostumukselle. Liiketoiminnan on sovittu siirtyvän Miilukankaalle 1. lokakuuta.

Raahen teräsvalimo on toiminut vuodesta 1918 alkaen. Vuodesta 2007 lähtien valimon on omistanut amerikkalainen pääomasijoittaja Riverside.

Teräsvalimo tuottaa laaja-alaisesti teräsvaluja eri materiaaleista. Viime vuosina se on erikoistunut tuottamaan korkealaatuisia teräsvaluja korkeaseosteisista teräksistä. Teräsvalut on koneistettu pääosin Miilukankaan konepajalla

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Valimo oli vuonna 2000 Suomen kannattavin valimo ja arvostettu teräsvalujen toimittaja maailmanluokan yrityksille. Tämä oli tilanne, vaikka valimoon ei oltu investoitu mitään kymmeneen vuoteen vaan se oli ollut helsinkiläisten juristien lypsylehmä, josta miljoonat tippuivat vuosittain mukavasti tilille. Vuonna 1999 tehty yrityskauppa oli loistava idea ja se synnytti pohjoismaisen teräsvaluihin keskittyneen konsernin, joka pystyi palvelemaan monilla eri valmistustekniikoilla asiakaskuntaa. Hyvä tulevaisuus odotti edessä. Valimoalaa tuntematon johto keskittyikin kasvattamaan hallintoa ja karsimaan tuotannossa olevia työntekijöitä. Erittäin tärkeää hiljaista tietoa potkittiin yrityksestä nopeaa vauhtia pois. Valimo kaupattiiin kahteen kertaan pääomasijoittajille viimeisenä epätoivoisena tekona. Lähes 100 vuotiaan erittäin menestyvän teräsvalimon vei kuralle ymmärtämätön johto. Viimeiset vuodet ovat olleet rajusti tappiollisia ja suunta on koko ajan alaspäin ja johtajat alkoivat vaihtua puolen vuoden välein. Kymmenen vuoden rajun alamäen jälkeen on erittäin vaikea uskoa yrityksen selviytyvän tulevaisuuden haasteista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmasti saivat erittäinkin halvalla tuon valimon niin kannatti ostaa, monta vuottahan se onkin tehnyt miljoonatappioita jospa uusilla omistajilla olisi paremmat eväät menestykseen. Vielä 2000 luvun alussa työntekijöitä oli yli sata nyt hädintuskin 40. Tuolla väkimäärällä ei tulosta tehdä kannattavasti kun kapasiteetista vain osa käytössä. Mutta jospa uudet omistajat luottavat siihen että valimoala vielä nousee, vaikkakin ei varmasti samaan tasoon kuin ennen. Romuhan se on koko valimo kivikautisilla vehkeillä yrittävät töitä tehdä. Mutta hatunnosto uusille omistajille jotka uskaltavat ottaa riskin,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samsung on Applen kilpailija, tuskin Samsung ostaa kaikkia Raahen nokipajoja. Kone oli valimon omistajana aikoinaan. Herlinit tuskin ostavat valimoa takaisin enää. Schindler tai Otis saattaa olla kiinnostunut valimosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaan, että yritysjärjestelyjen jälkeen työpaikat vähenee. Varmasti keventävät organisaatiota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma!! Perusteollisuutta pitäisi arvostaa enemmän, siellä on ollut ennenkin töitä ja tulee olemaan jatkossakin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma! Miilukankaan yrittäjäsuku osoittaa todellista vastuullisuutta luomalla yrityskaupan avulla alueen ihmisille työpaikkoja. Onnea ja menestystä kaikille konsernin yrityksille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

23.1.
Ruotsin sprinttitykin takareidessä repeämä – MM-kisat jäävät todennäköisesti väliin
23.1.
Norjan poliisi: Viimeisen lumivyöryn suomalaisuhrin etsinnät lopetetaan – "Valitettavasti on odotettava nyt kevättä"
23.1.
Oppositiojohtaja julistautui Venezuelan presidentiksi – Trump tunnusti uuden johtajan vain minuuteissa
23.1.
Kapinaryhmä ehdottaa brexitin siirtämistä vuoden loppuun – May tiukkana: "Ei ratkaise mitään"
23.1.
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
23.1.
Hailuodon jäätie työn alla, avaamiseen vaadittavasta jään paksuudesta puuttuu vielä kymmenisen senttiä
23.1.
Meiju Suvas kasvoi Frederikin taustalaulajasta lavatähdeksi – "Minun tekisi mieli sanoa, että opin Frederikiltä, mitä ei pidä tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan itä- ja pohjoisosassa lukuun ottamatta Pohjois-Lappia esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eläkeläiset töissä

Eli rahan perässä olet elämäsi juossut. Oletko osannut nauttia elämästä, Oikeasti? Minä kunnioitan ihmisiä jotka jäävät... Lue lisää...
Raukka

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image