Talous

Microsoftin jättipotkut: 18000 irtisanotaan - Oulun yksikkö lakkautetaan

Talous 17.7.2014 15:19 | Päivitetty 17.7.2014 16:52
Kaleva, STT

Ohjelmistojätti Microsoft lakkauttaa Oulun tutkimus- ja kehitysyksikön. Oulussa työskentelee noin 500 henkilöä.

Oulun toimipisteen alasajon aikataulu tarkentuu yt-neuvotteluissa. 

Maailmanlaajuisesti yhtiö vähentää 18 000 työntekijää ensi vuoden aikana. Heistä 12 500 on Microsoftille Nokia-kaupan myötä siirtynyttä henkilöstöä.

Suomesta häviää kaikkiaan 1 100 Microsoftin työpaikkaa. Oulun lisäksi Microsoftin irtisanomiset koskettavat suurilta osin Espoon pääkonttorin tukipalveluita.

Microsoft keskittää Saloon ja Tampereelle

Microsoft aikoo keskittää jatkossa puhelinliiketoimintansa insinöörityön Tampereelle ja Saloon. Molemmissa kehitetään jatkossa myös liiketoimintaa tukevaa teknologiaa.

Microsoftin markkinointijohtaja Tuula Rytilän mukaan Oulusta irtisanottaville saattaisi löytyä töitä Tampereelta tai Salosta.

Rytilän mukaan Oulun toimipiste suljetaan, koska yhtiö aikoo keskittyä jatkossa Windows Phone -puhelimiin ja Lumiaan.

Vähennykset ovat 14 prosenttia koko yhtiön työvoimasta. Microsoft kertoo säästävänsä uudistustensa ansiosta seuraavan vuoden aikana 1,1–1,6 miljardia euroa.

Suomessa Microsoftilla on Nokia-kaupan jäljiltä vajaa 5 000 työntekijää. Maailmanlaajuisesti Nokialta siirtyi 25 000 työntekijää Microsoftille. Heistä puolet ollaan nyt irtisanomassa.

Lue Oulun kaupunginjohtaja Matti Pennasen ja BusinessOulun johtajan Juha Ala-Mursulan kommentit.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (216)

Valituksen ylistystä tämä oululaisten ruikutus! Lieneekö pyhäkoulun perua? 500 työpaikalla ei merkitystä Oululle. Iljettää kaupunginjohtomiesten valitus ja valtion apuun huutaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ai? 500x50k€/vuosi ostovoima ei merkkaa mitään oululle? ja noiden ihmisten työttymyyskorvauksilla ei ole mitään merkitystä yms?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun lukee tätä katkeruuden ja kateellisuuden täyttämää keskustelua, tekisi mieli muuttaa muualle, ei kehtaa pian tunnustaa olevansa oulusta. Nokia on tuonut oulun kaupungille vuosien saatossa ihan älyttömän määrän rahaa verojen ja kulutuksen muodossa. Nyt näiden 500:n ostovoima ja verotulot ovat poissa, joka tulee näkymään ihan kaikessa, rakennusala rypee vielä syvemmällä, kaupat hiljenee, noiden toimistotalojen ruokapalvelut, kiinteistöpalvelut, siivoustoimi pienenee. Tämä vaikuttaa ihan kaikkeen, vaikka sen "oikeaa työtä" tekevän rrrrrautaa vääntävän duunarinkin elämään.

Kouluverkko tulee supistumaan entisestään, infran rakentaminen vähenee jne jne.. Mutta olkaa vain onnellisia siitä että jollakin menee huonosti, sehän on sitä perisuomalaista kateutta. Täytyy ihmetellä, kuinka pieni elämä ihmisillä oikeasti on, jos muiden epäonni on noin kivaa..

Ja ei, en ole tehnyt päivääkään töitä Nokia nimisessä yrityksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt vapautuu 500 työntekijää vaikka puiston vartijoiksi roskien kerääjiksi Ouluun,näin saataisiin kaupunkikuva siistimmäsi.Työvoimaa ei tarvitse tuoda ulkomailta kun sitä on omastatakaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ikävä pilata hyvin alkanut ilakointi, mutta tuskin tuosta jengistä pääsee sataakaan kortistoon asti. Osa haluaa ehkä pitää lomaa tai tuumaustaukoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kaupungilla varaa maksaa 500 puistosiivoojan palkka, koska verotulotkin putoaa nyt sen 10 miltsii...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me ei tarvita roska prändejä kuten Nokiaa tai Mikrosoftia. Niissä ei oo mittään muuta kuin ongelmia - älä kysy miksi tiiän. Ongelmat lähti 2 vuotta sitten kun tempasin kaupasta iPhone:nen. Maailma tarvitsee toimivia prändejä kuten APPLE! Hyvä kansa älkää ostako paskaa vaan ostakaa laatua kuten APPLE:a. Nyt kansa on viisaampaa ja kaikki kiitos minulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja eihän Samsung ole roska prändi? Samsung on hyvä, mutta iPhonea en enää ikinä aio hankkia, kun iPhone 4:ssä ei toiminut kosketusnäyttökään. iPad mini minulla on, joten iPadia suosittelen. Nokia olisi ollut suosittu prändi Androidilla, mutta ei Windows Phonella. Johtuu siitä, että senioreiden on helppo käyttää Windows Phonea, mutta ei Androidia eikä iOSia. Se siitä sitten. Applelta en enää ikinä aio hankkia muuta kuin iPadia, iPodit ja Mac Bookit, mutta iPhonea en enää ikinä aio hankkia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menkää Arinalle töihin sehän omistaa koko oulun. Kyllä vapaamuurari toimitusjohtaja, järkkää töitä tarpeeksi suurille toimijoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, nyt saa Oulu unohtaa ne Kännykät hetkeksi ja keskittyä muidenkin työpaikkojen kehittämiseen välillä, koska ne ovat olleet täysin unholassa muutaman vuoden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikeaa ja vaikeaa. Kyllä Kimilläkin on vaikeaa, kun säätöjä ei vaan saa mätsäämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osasyyllinen on kaupunki. Panosti täysillä Nokiaan ja mobiiliin unohtaen ja hyljäten kaiken perus teollisuuden. Kaavoitti tonttimaata Nokialle...muulle teollisuudelle näytettiin keskisormea, kun Nokian maksamilla veroilla oli hyvä rellestää.
Pää tuli vetävän käteen ja itku pitkästä ilosta. Nyt kärsii sitten kaikki ihmiset huonosta tulevaisuuteen näkemisestä. Vain Nokia oli jotain, nyt se on kuraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenkiintoinen termi tämä yt-neuvottelu näin yleisemmin. Nykyaikana on näitä ideanikkareita, jotka keksivät ikäville asioille myönteisiä käsitteitä. Joukkoirtisanomisesta on tullut yhteistoimintaneuvottelu. Kuulostaa myönteiseltä. Tosiasiassa kyseessä on kaikkien jymäytysten äiti. Työnantaja päättää joukkoirtisanoa vaikkapa 500 henkilöä. Julkisuuteen ilmoitetaan, että vähennystarve on 700. Sitten "neuvotellaan" ja päädytään, että irtisanotaankin vain 500. Hienosti sujui. Työnantajan kannalta joukkoirtisanominen sujui siististi. Työntekijäpuoli sitoutettiin irtisanomisiin ottamalla se mukaan "neuvotteluihin". Ammattiyhdistysliike todisti, että jäsenmaksuja kannattaa maksaa. Työntekijän asemaa tämä näytelmä vaan ei paranna piiruakaan, ei toki ole ollut tarkoitustkaan. Iljettävää pelleilyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kovasti otan osaa, mikäli tämä uutinen on totta. Moni kaveri töissä siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tämä oli hyvä uutinen. Ainakin me täällä demareiden puoluetoimistolla korkattiin skumpat ja heiteltiin ylävitosia. Kuukausipalkan vaihtuminen ansiosidonnaiseen nimittäin kaventaa tuloeroja! Ne Jutan lupaamat 100000 uutta työpaikkaa on tulossa ihan kohta ja mistään ei tarvitse leikata kun nousukausi on ihan just tulossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuliko kukaan ajatelleeksi että isolla osalla näillä ex-noksulaisilla on on vaimot esim. hoitoalalla. Meillä ainakin aletaan kattelemaan muuttoa ruuhkasuomeen. Joten lähtee tämän irtisanottavien sakin matkassa myös iso osa hoito- ja hoivaalan osaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noinhan siinä valitettavasti käy. Lähtö on helppo, jos asuu täällä vuokralla. Jos asuu omistusasunnossa, siitäpä ei niin vain lähdetäkään, koska Oulun seudun asuntokauppa on pahasti jumissa, eikä tämä lakkautushomma sitä ainakaan piristä. Moni muukin alkaa nyt myyntihommiin yhtäaikaa, ja vastaavasti yhä vähempi uskaltaa/kykenee täältä ostamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi, kun näin käy, mutta se oli aavistettavissa. Suomalaiset sinisilmäiset uskovat kaiken mitä ihmiset lupaa. Sen jälkeen, kun Elop valittiin Nokian johtoon tämä oli ennustettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (216)

Uutisvirta

10:18
Toinen ajokaista suljettu liikenteeltä Kuusamontiellä Jäälin kohdalla
10:12
Ulkoministeriö: Suomen suurlähetystön toimintaa on tutkittu Turkissa jo kuukausien ajan: "Epäillään, että tätä järjestelmää on käytetty väärin"
10:09
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"
9:51
Korkein oikeus ei myöntänyt Nokian teippisurmaajalle valituslupaa
9:46
KRP ja Rajavartiolaitos tutkivat: Suomen Ankaran-suurlähetystöstä myönnetty Schengen-viisumeita väärin perustein – selviteltävinä satoja viisumeita
9:41
Matkailuporoksi koulutettu kesy poro varastettiin Ylitorniolla marraskuussa
9:34
Maailman kallein polttoaine synnytti väkivaltaiset protestit – väärinkäytökset tutkitaan, lupasi Zimbabwen presidentti Mnangagwa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image