Talous

Microsoft irtisanoo Suomesta jopa 2300 ja lakkauttaa Salon tuo­te­ke­hi­ty­syk­si­kön

Microsoft lakkautti aiemmin Oulun yksikön. KUVA: Maiju Torvinen
Talous 8.7.2015 16:20 | Päivitetty 8.7.2015 17:28
Kaleva, STT

Microsoft kertoo vähentävänsä maailmanlaajuisesti enintään 7 800 työntekijää pääasiassa puhelinliiketoiminnasta ja siihen liittyvistä toiminnoista.

Suomesta Microsoft vähentää enintään 2300 työntekijää ja lakkauttaa Salossa olevan tuotekehityskeskuksen.

Yhtiö tarjoaa taloudellisia tukipaketteja ja muita tukea irtisanottaville.

Yhtiö aikoo keskittää Suomessa tuotehallinta- ja tuotekehitysyksiköt Espooseen ja Tampereelle. Salon työtehtäviä yhtiö sanoo siirtävänsä Espooseen ja Tampereelle.

Espoon yksiköt keskittyvät jatkossa kalliimpiin puhelimiin, sovellusohjelmistoihin ja designiin. Tampereen yksiköt jatkavat työtä keskihintaisten älypuhelinten parissa.

Yhtiöllä on Suomessa noin 3500 työntekijää, joista 3200 pääosin puhelinliiketoiminnassa ja siihen liittyvissä toiminnoissa.

Viime vuonna Microsoft irtisanoi noin tuhat entistä Nokian työntekijää ja lakkautti Oulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikön.

Microsoftilla on maailmanlaajuisesti noin 118 000 työntekijää.

Miljardien alaskirjaus Nokia-kauppohin liittyen

Yhtiö tekee myös 7,6 miljardin dollarin alaskirjauksen Nokian matkapuhelinyksikön ostoon liittyen.

Microsoft osti Nokian matkapuhelinvalmistuksen 5,4 miljardilla eurolla viime vuonna, mutta ei ole saanut Windows Phone -puhelinten myyntiin vauhtia. Windows Phone on jäänyt älypuhelinmarkkinoilla kääpiöksi Android-puhelimiin ja Applen iPhoneen verrattuna.

Microsoft vähensi viime vuonna noin tuhat entistä Nokian työntekijää ja sulki Oulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikön. Yhtiö työllistää Suomessa nyt noin 3 000 ihmistä.

Microsoftilla oli maaliskuun lopulla maailmanlaajuisesti 118 000 työntekijää. Yhtiö ilmoitti viime vuonna 18 000 työpaikan vähennyksistä, mutta uudet leikkaukset tulisivat näiden päälle.

Toimitusjohtaja Satya Nadella lähetti viime kuussa työntekijöille kirjeen, jossa hän varoitti, että Microsoft joutuu tekemään vaikeita valintoja alueilla, jotka eivät toimi.

Nokian entinen toimitusjohtaja Stephen Elop, joka siirtyi puhelinkaupan myötä takaisin Microsoftin leipiin, sai viime kuussa potkut.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (114)

Oikea liike MIcrosoftilta. Tappiollinen liiketoiminta lopetetaan. Eihän kukaan pyöritä liiketoimintaa tappiolla. Puhelinliiketoiminta teki raskaasti tappiota kun microsoft osti puhelinliiketoiminnan Nokialta vuonna 2013. Ei tämä uutinen voinut olla yllätys kenellekkään, tämäkin uutinen oli vain ajankysymys. Kyllä työntekijät tiesivät mitä tulevan pitää, ei ne niin tietämättömiä voineet olla tai ovat olleet päät "puskassa". 2.5% markkaosuudella ei tuommoista henkilölukumäärä pyöritetä se on faktaa...tsemppiä työnhakuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siinä tosi hyvääkin.Kohta Nokia tarvitsee kännykän suunnittelijoita ja nyt on mistä valita, mutta karsintaa pitää olla ettei taas kaikki ole Nokia rasitteena ja jarruna matkustelemassa ja palavereita pitämässä vain itseään varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä se taas nähdään millaista jälkeä ahne AY liike saa aikaan. Ajaa kaikki firmat pois Suomesta!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hoitoalalle vaan nämäkin kohta työttömät it-ihmiset. Miten pärjätä hieman yli kahden tonnin palkalla..siinäpä vasta kysymys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sielläkö on pula työntekijöistä hoitoalalla? Kuitenkin jokainen ihminen saa vapaasti harkita sopiiko alalle ja ainakin ennen sinne oli soveltuvuustestit ja koulutus. Etelä Suomessa saattaa olla huutava pula hoitoalalla ja sinnehän nämä isot irtisanomiset pelkästään kohdistuu ja toivottavasti moni siellä päin vaihtaisi alaa, koska työt ovat tiukassa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäsköhän se pojat alakaa tuottamaan energiaa niinkuin miehet, (ei näitä pellepytinkejä, niinkuin
Olkiluoto 3.) Suomi on jäänyt näiden pelletouhujen takia kehitysmaaksi, jonka talous syöksyy
rotkoon aina vain kiihtyvällä vauhdilla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa ydinvoimasuunnittelu tulla muualta kuin Suomesta, muutenhan se olisi jo valmis!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän oli täysin ennustettavissa ja loputkin KAIKKI MS työntekijät tullaan potkimaan pois seuraavien vuosien aikana. MS tulee varmasti tumppaamaan puhelimet jossakin vaiheessa kokonaan ja sitten lähtee MS suomesta kokonaan.

Mutta osanottoni kaikille irtisanottaville. Itsekkin lähdin Nokialta noin 5 vuotta sitten. Haluan rohkaista, että elämä jatkuu tuonkin jälkeen. :) Vaikka välillä olen kyllä ikävöinyt joitakin asioita Nokia ajalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennemuutos on varmasti edessä ja kännykkäsuunnittelu halpamaihin menee varmasti jo aika nopeasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

katteellisia siirtykää valmistaa kumisaappaita nokia ja microsoftt niin ei lou työt ja potun kaivuun heti heh

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saa nähä lisääntyykö katto-, piippu-, ilmastointi-, seinä- ,lattia- ja ikkunaremontteja tarjoavien soittelu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä valituksia irtisanomispaketeista. Kateutta työttömäksi jääviä kohtaan? Outoa. Työttämän saaman lähtöpaketin maksaa irtisanova yritys eikä valtio,kunta tai mikään muu yhteiskunnan verovaroin kustantama instanssi. Siitä hyötyy veroprogression vuoksi eniten juuri verottaja ja samalla säästyy (jollekin siirtyy) pakettia vastaavan ajan työttömyyskorvaukset. Minulle kelpaisi vaikka kaikki 2300 saisi vaikka 1M€ niin yhteiskuntakin saisi siitä veroina yli 1,2 miljardia. Hallituksen tukitoimet liittynevät ohjelmiin joilla tuo porukka joka on isoja veroja maksanut niin yritetään pitää edelleen suomessa mahdollisimman paljon veroja jatkossa maksamassa EIKÄ valtion tarvisi ansiosidonnaista maksella. Säästöjä ja veroja siinä lähinnä etsitään. Toki taustalla myös tarvetta auttaa työttömäksi jääneitä ja koko kuntaa yllättävissä alan rakennemuutoksissa. Se olisi iso taloudellinen tappio yhteiskunnalle jos iso osa lähtisi ulkomaille töihin. Sinne menisi samalla varmaan aika paljon pääomia / varallisuutta / säästöjä jota ei täällä sitten edes kulutettaisi. Kun firma (vaikka MS) pakettia tarjoaa niin ei se pelkkää hyvyyttään sitä tee vaan taustalla on myös omaa etua (sopimus patenteista ja muista vastuista). Ymmärrän toki yksilötasolla työttömyys mistä tahansa firmasta ja alalta on valitettavaa ja koetaan samanlaisena. Varmaan kaikille joku lisäkorvaus kelpaisi, mutta yhteiskunnan varoilla sen maksaminen ei ole mielestäni oikein. Työttömyyskorvaus on sitä varten että väliaikainen palkattomuus ei taloutta romauta. Tsemppiä ex-microsoftilaisille ja muista firmoista työttömille joutuneille (tuli omaakin kokemusta).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis, että kaikki yrittäjiksi oli sipilän neuvo. Verottajan ja valtion paras lypsylehmä on yrittäjä. Rahat Kreikkaan revitään yrittäjän selkänahasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset eivät oppineet Nokiasta. Olisi kannattanut suosia suomalaista työtä, niin olisi näiltäkin irtisanomisilta säästytty.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milenkiintoista, että kun Microsoft kertoo irtisanovansa suomesta 2300 ihmistä,
niin eikös hallitus ole välittömästi puuhaamassa tukipakettia näille irtisanotuille,
hyvä asia sinänsä.

Mutta kun Stockmann Oy päätti ajaa Oulun Stockmannin alas ja sieltä jää
työttömäksi 230 ihmistä, niin eipä paljoa hallitusta eikä Oulun päättäjiäkään
kiinnosta näiden osaajien työttömäksi jääminen, missä on paketit ym?
Kaupan alalla on erittäin huono työllisyys tilanne.

Sokos ei tuo töitä kuin murto-osalle.

Niin ja Tsemppiä näille Nokialaisille, nykyään Microsoftilaisille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (114)

Uutisvirta

24
Varusmiesliitto on puolustusministeri Kaikkosen kanssa samaa mieltä: Kutsunnat pitäisi kohdistaa koko ikäluokkaan
17
Kiinan uudenlaisen virustaudin pelätään leviävän ympäri Aasiaa – Etelä-Koreassa vahvistettiin ensimmäinen sairastunut
14
Lämpötila sahaa ensi viikollakin nollan molemmin puolin – maanantai-iltana Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa myrskyää
11
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
8
Tuore kysely: Ladattava hybridi tai täyssähköauto ladataan kotona tai työpaikalla – Julkiset latauspisteet saavat suomalaisilta kovaa kritiikkiä
8
Muhoksen kunta kannustaa kouluja ja päiväkoteja säästämään energiaa, puolet energiansäästöllä säästetystä rahasta palautetaan
7
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta iltayöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat illasta alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Olette pahansuopia

Olen samaa mieltä. Moukilta puuttuu alkeellisimmatkin käytöstavat ja sivistys. Kateellisia riittää, jos joku on elänyt k... Lue lisää...
Sylva L

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image