Talous

"Mennään turvallisuus edellä" – Lintilän mukaan ydin­voi­ma­la­hank­keen viivästyminen ei vaikuta suureen kuvaan

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.). KUVA: Joel Maisalmi
Talous 18.9.2017 15:02
STT

Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa on tärkeintä edetä Säteilyturvakeskuksen (STUK) edellyttämällä tavalla, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.).

Fennovoima ilmoitti tänään, että sen rakentamisluvan aikataulu venyy vuoteen 2019, vaikka alkuperäinen tavoite oli saada lupa ensi vuoden aikana.

Lintilä korostaa STT:lle, että ydinvoimalahankkeessa mennään turvallisuus edellä, ja hallitus toimii vasta sen jälkeen, kun Säteilyturvakeskus on saanut omat arvionsa valmiiksi.

Hankkeen viivästymisellä ei Lintilän mukaan ole vaikutusta suureen kuvaan, kuten esimerkiksi kansalliseen ilmasto- ja energiastrategiaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jos turvallisuus edellä mentäisiin niin koko ydinvoimalahanketta ei olisi aloitettukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fennovoima ei tule koskaan tuottamaan takaisin investointikustannuksiaan. Kannattavuuslaskelmat perustuvat yli 5c/kWh sähkön markkinahintaan, joka ei tule toteutumaan. Itse ostan tällä hetkellä sähköä 3c/kWh kiinteään hintaan kotitalouteen ja hinta vaan laskee vuosi vuodelta. Mitään merkittävää hintaa nostavaa tekijää ei ole näkyvissä lähivuosinakaan. Hinnat ilman alv.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä sitten? Siirtomaksua maksat kaksinkertaisesti sähkön hinnan. Meitä suomalaisia huiputetaan sähkön alhaisella hinnalla. Siirtomaksuihin siirretty sähkön hinta. Ja täysin perusteettomasti. Siirtohintoja alettiin nostamaan ilmajohtojen rakentamisen ja huollon kalleuden takia. Nyt ollaan kaivamassa kaapeleita sitten maahan. Nyt perustellaan siirtohintojen korotuksia maakaapelin vedon kalleudella. Nyt tehdään rinnan sekä ilma- että maakaapelointia ja molempien kalledella rahastetaan kuluttajia. Kuluttaja ei voi tehdä mitään muuta kuin maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vihastuttaa koko ydinvoimakupla ja Fennovoima sekä Suomen vellihousupäättäjät. Millään ei ole mitään väliä. Niin kypsä tuohon touhuun 😬

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos nyt ensimmäisenä edes opettelisit kirjoittamaan ja kun sen hallitset, niin voit keskittyä vaativimpiin asioihin nyt et ole siihen läheskään valmis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyhäjoella kun katsoo rakennustöiden edistymistä, niin tuskin lupa jää tulematta. Turhaa pelleilyä koko lupahakemus .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

koko hanke ei ole turvallista siinä myrkyttyy meri ruotsia myöten siitä oli vastaan myös ruotsalaiset kyllä suomen päättäjät ei ymmärrä elämää onneksi hanke todella menee hylkyyn se on hyvä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Mennään turvallisuus edellä"

Paremminkin takapuoli edellä, koska ydinvoimalan rakentaminenhan on aloitettu jo ajat sitten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi taas tietämättömien höpinöitä.
Ei ysinvoimalaa ole alettu vielä rakentamaan, ei lainkaan. Mistä keksit tuollaisia satuja alkaa latelemaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fennovoima on tänään kertonut siirtävänsä tavoitettaan saada rakennuslupa uudelle ydinvoimalalle. Lupa arvioidaan nyt tulevan vuonna 2019 – eli vuoden verran aiempaa arviota myöhemmin.

Fennovoima jätti rakentamislupahakemuksensa valtioneuvostolle kesällä 2015. Hakemuksessa kuvataan yleisellä tasolla muun muassa valittu laitospaikka, laitostyyppi, tärkeimmät turvallisuusjärjestelmät sekä Fennovoiman organisaatio.

Ydinvoimalaitoksen rakentamisluvan myöntää valtioneuvosto, ja sen edellytyksenä on myönteinen turvallisuusarvio Säteilyturvakeskus STUKilta. Fennovoima toimittaa parhaillaan STUKille ydinvoimalaitoksen suunnitteluaineistoa arvioitavaksi.
Luehan tuosta, niin ymmärrät näitä lupa- asioita sinäkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinvoimala, Talvivaara, maakuntahallinto. Keskustalla on todella se suuri kuva hukassa ja nuista fiaskoista maksetaan vielä korkeahinta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fennovoiman hallituksen pj, kepun sisäpiiriläinen, Esa Härmälä heitti, että "ei tämä käyttöönottoa aikaista" ja perään sanoi että tämä oli vitsi. Samanlainen vitsi on se kun elinkeinoministeri ja Hippoksen pj evp väittää nolona turvallisuuden olevan etusijalla,kun Stuk joutuu vahtimaan, etteivät esimerkiksi länsinaapurin viranomaiset ala hermostumaan kun täällä pistetään mutkia suoraksi. Suomen kansalaisilla ei niinkään ole väliä, kuten kaikki tämän projektin ympärillä tapahtunut osoittaa. Rakentaminen on käynnissä vaikka rakentamislupa on hakusessa.Eikä mitään tietoa ole edes ydinjäteratkaisusta, johon periaatelupa oli ehdollistettu. Samanlaista huumoria heitteli aikanaan talousvaliokunnan pj Pekkarinen, joka vitsaili luontoarvoista sanomalla ettei Hanhikiven niemelle luontoretkelle lähtis eikä sinne mökkiä rakentais.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka iso kuva on kyseessä? Ihanko maaliman laajuinen kuva?
Siinä kuvassa tuota ei rakenneta ollenkaan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta olisi unohtaa koko juttu. Kuinka maailma on muuttunutkaan siinä vaiheessa kun voimala on valmis. Ja montako vuotta siitä menee kun voimala alkaa tuottamaan voittoa. Vai tuleeko se koskaan tuottamaan voittoa kun uusiutuvat halpenee vuosi vuodelta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei vaikutuksia? Eikö kepussa tajuta, että projektin viivästyminen tietää AINA lisäkustannuksia. Suuresta kuvasta puheenollen, mitä järkeä on panostaa energian tuotantomuotoon, joka on tulevaisuudessa vanhaa kun laitos, ehkä joskus valmistuu jos venäjältä ei lopu ensin rahat kesken kun ne menevät kaikki pullisteluun uusilla aseilla. Tästä ja Talvivaarasta ja muista kepun huonoista päätöksistä maksetaan vielä kova hinta kiitos kepun "suuren kuvan" puutteesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lue tuo kommenttisi niin monta kertaa, että ymmärrät mikä siinä meni täydellisesti metsään.
Kun ymmärrys asiaan on noin heikko, niin silloin on parempi olla kommentoimatta ja nolaamatta itseään totaalisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

118
Sirkkaleipää leivotaan nyt myös Oulussa – Fazerin sirkkajauho tulee Hollannista, koska kotimainen hyönteistuotanto ei riitä
79
Joka kymmenes työtön aktivoitui, kun aktiivimalli leikkasi etuutta, kertoo Kela
52
Aftonbladet: Ruotsissa pidätetty autojen tuhopoltoista epäiltyjä
49
Nuorten maailmantuska voi synnyttää uuden luonnonsuojelubuumin: "Ilmastonmuutos on vaarallisempi kuin ydinsota"
42
Uusi pienpanimotuotteisiin erikoistunut pub avataan Rotuaarille perjantaina – Mallaskellari haluaa laajentaa Oulun oluttarjontaa
34
Myllytullin entinen Oulun seudun ammattiopiston kortteli uusiutuu täysin - suurin osa rakennuksista puretaan ja tilalle nousee asuin-, liike- ja toimistorakennuksia
33
Uusi taksilaki voi tuoda ongelmia koulutakseihin – harvaan asutuilla alueilla kela-kyytien ajo saattaa houkutella yrittäjää enemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

kallis maahaanmuutto?

On hyvä muistaa se, että Suomi käyttää yli 11 miljardia euroa vuodessa ulkomaalaisiin, jotka elävät sosiaalietuuksilla. ... Lue lisää...
jokavuotiset menot

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

14.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image