Talous

Mehiläisen ja Pihlajalinnan muodostaman terveysjätin liikevaihto arviolta 1,4 miljardia euroa, hen­ki­lös­tö­vai­ku­tuk­sia ei vielä tiedetä

Pihlajalinnan hallituksen puheenjohtaja Mikko Wirén ja Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää kertoivat yhdistymisaikeista tiistaina hotelli Kämpissä Helsingissä.
Talous 5.11.2019 12:24 | Päivitetty 5.11.2019 12:28
Taneli Koponen

Mehiläinen ja Pihlajalinna ovat allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen. Helsingissä pidetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että yhdistymisen jälkeen uuden yhtiön palveluksessa olisi arviolta 12 000 työntekijää.

Terveysyhtiö Mehiläinen on ostamassa Pihlajalinnan. Yhtiöt ovat allekirjoittaneet tiistaina yhdistymissopimuksen. Ostotarjouksessa Pihlajalinnan osakkeenomistajille tarjotaan 16,00 euron käteisvastike jokaista Pihlajalinnan liikkeeseen laskettua ja ulkona olevaa osaketta kohden, jolloin Pihlajalinnan osakkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 362 miljoonaa euroa.

Yhdistyminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisen hyväksyntää. Kaupan toteutuessa Pihlajalinna poistuu pörssistä. Kaupasta kerrottiin tiistaina helsinkiläisessä luksushotelli Kämpissä pidetyssä tilaisuudessa.

Yhdistämisen myötä uuden yhtiön liikevaihto kohoaisi arviolta 1,4 miljardiin euroon. Summasta noin miljardi euroa on terveyspalveluita ja noin 400 miljoonaa hoiva- ja sosiaalipalveluita.

Pihlajalinnan ja Mehiläisen viimeisimmän tilikauden luvuilla laskettuna uuden yhtiön liikevoitto olisi noin 80 miljoonaa euroa. Tilikauden voitto olisi puolestaan noin 34, 4 miljoonaa euroa eli noin 2,5 prosenttia liikevaihdosta.

Lue myös: THL:n tutkija Mehiläisen ja Pihlajalinnan kaupasta: "Eihän monopolisoituminen ja kilpailun kaventuminen tee kilpailulle hyvää"

Vielä ei ole päätetty, katoaako Pihlajalinna -brändi kaupan toteutuessa ja toimiiko uusi yhtiö pelkästään Mehiläisen nimellä. Vuoden 2018 luvuilla arvioituna uuden yhtiön työntekijämäärä olisi yhdistymisen jälkeen 12 178 työntekijää.

– Olisimme yhteenlaskettuna suurimpia ellei jopa suurin kotimainen työnantaja, kun yhtiöt yhdistyvät, sanoi tiedotustilaisuudessa Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää.

Tilaisuudessa esiteltyjen tunnuslukujen mukaan sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaispalvelutuotannon arvo Suomessa oli vuonna 2019 arviolta 19,7 miljardia niissä palveluissa, joita joko Mehiläinen tai Pihlajalinna tuottavat.

– Koko Suomen sosiaali- ja terveyspalveluista uuden yhtiön osuus olisi noin 7,1 prosenttia.

– Yksityisestä sote-tuotannosta Mehiläisen ja Pihlajalinnan osuus olisi noin 23 prosenttia, Järvenpää kertoi.

Tiedotustilaisuudessa käytiin läpi myös mahdollisia henkilöstövaikutuksia.

– Henkilöstövaikutuksista ei tässä vaiheessa ole arviota. Vasta siinä vaiheessa, kun kauppa pannaan täytäntöön, aletaan miettimään kahden yhtiön yhteensovittamista.

– En odottaisi hirvittävän isoja henkilöstövaikutuksia palveluyksiköissä. Päällekkäisyyttä on tosi vähän, Järvenpää totesi.

Pihlajalinnan perustaja ja yhtiön nykyinen hallituksen puheenjohtaja Mikko Wirén kuvasi tiedotustilaisuudessa hetkeä historialliseksi. Hän perusti Pihlajalinnan vuonna 2001.

– Olen todella ylpeä siitä, mitä yhtiö on saanut aikaa sosiaali- ja terveydenhuollon kentässä. Olemme tehneet ainutlaatuisia avauksia useallakin eri sektorilla ja haastaneet tätä toimialaa ja markkinaa, Wirén sanoi. Hänen mukaansa nyt muodostuu sote-alan yhtiö, jonka on aidosti mahdollista viedä suomalaista soteosaamista ulkomaille.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Raha ratkaisee ja vain tuotolla on väliä. Vanhukset joutuvat taas pelinappuloiksi. Ihmisarvoa ei ole. Liikaa keskityy ala. Toivotaan että kilpailuviranomaiset ovat kerrankin hereillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verovaroista vuollut Pörriäisen voitot kiikutetaan veroparatiiseihin, mutta hallituksen mielestä tärkeintä on hoitajamitoituksen desimaalit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei ollutkaan mitään kiinnostusta hoitajamitoituksen kuntoon laittamiseen. Muutaman tunnin homma paisui 3 1/2 vuoden työksi. Eli siirrettiin seuraavalle hallitukselle. Siellä ei demarit tule olemaan. Sitten on helppo oppositiosta huudella viisauksia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyhäjysähdys kumpi vain kampi jos pitää valita tulevaisuudessa palvelut rapisevat pitkässä juoksussa.Ulkomaiset sijoittajat 20% tuoton sijoitetullepääomalla joka mahdoto yhtälö !!! Suomessa myyty kansallinen varallisuus metsä,meri,metalli,kaivos,kantaverkot ja terveydenhuolto.Hulluudelle tule loppua ennekuin veroilla ja asetuksilla suunnataan yritysten korjauksiin Suomeessa Sellu-ja Paperitehtaat loppuun kulutetut ovat purkukunnossa.Suomessa Ydivoimalat alkaa huonossa hapessa paineastiat lopussa tämä yksi esimerkki rahat jaetaan osinkona ulos säästötoimet kunnospidossa riskirajoilla.Mitä tarkoittaa tuleville vanhuksille kohtalonkello lyövät Elälaitokset ovat suurimpia omistajia jaetaan Bonuksina johtajille ikävä kyllä...Suomi velkaantuu hurjaa vauhtia 600000 euroa tunnissa ja syömävelkaa 2 mrd per/vuosi...leipäjonot kasvaa ja tuloerot kasvaa...Puskin Itä-rajalta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja seuraavaksi kiinni kaikki Siikalatvan vanhuspalveluyksiköt. Näin se menee. Siikalatva oli pilotti kokeiluna Mehiläiselle vanhuspalveluissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli itse kukin voi joutua tilanteeseen että näistä kahdesta on pakko valita; kumman asumisyksikköön läheinen mummo / vaari/ lasu-lapsi/ vammainen/ vammautunut/ mt- ongelmainen laitetaan? Mitäpä vastaisitte? Kuntahan myisi hänet tietenkin mieluiten halvemmalla hoitavalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja siihen vielä esperit ja muut kylkeen niin se on ns. siinä. Korporaatio-Suomi missä ei ole valitusoikeutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuliskohan seuraavaan "ketkä ansaitsivat eniten 2019" listaan uusia nimiä tästä kaupasta? Pääomatulopuolella jossa verotus pienempää.

Jotenkin tuntuu että hoitopuoli on mennyt bisnes edellä kuitenkin, pienempiä kauppoja on tehty jo aiemmin. Alkoiko tämä terveydenhuollon yksityistäminen Kepu-hallituksen aikana oikein kunnolla ja jatkuu edelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulot eivät tule näkymään suomen verottajalle.
Pihlajalinna OLI pörssissä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ellei kilpailuvirasto aseta esteitä, kauppa toteutuu. Irtisanomisiakin seuraa, se on selvä. Valittavat kansalaiset voivat halutessaan käyttää julkisia palveluja, joihin pääministeri Rinne on luvannut hallituskaudella huomattavia parannuksia, mitä nimenomaan perusterveydenhuoltoon ja vanhustehoitoon tulee. Ja jos niihinkään ei ole täysin tyytyväinen, voi toki käyttää muiden yksityisten palveluja - niitäkin kun on vielä jäljellä.
Ja jos sekään ei käy, voi tehdä "wireenit", perustaa yksin tai yhdessä samanmielisten kanssa uuden terveysyhtiön, joka maksaa verot kotimaahan, tuottaa laadukkaita terveyspalveluja halvalla maksaen työntekijöille huippupalkkoja - ja sitten parinkymmenen vuoden kuluttua tehdä toiset "wireenit" ja myydä koko helahoidon. Valinnan mahdollisuuksia löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt kun nämä toimijat yhdistyvät, tietää se myös henkilöresurssien vähenemistä toimipisteiden yhdistämisen takia. Tämä tarkoittaa hyvää julkiselle terveydenhuollolle, koska henkilöstö tulee vähenemään yksityiseltä puolelta. Voi se julkinen leipäkin taas maistua ainakin osalle sopeutetuille. Lääkärien osalta tosin voi olla niin, että palkkavedätys repeää käsiin julkisella puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki verotulot ja voitot paratiisisaarille. Mahtava juttu Suomen kannalta. Tämmöistä se on kokoomuksen tavoitepolitiikka...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että terveydenhuolto paranee yhdistymisen myötä. Ei olla pelkästään riippuvaisia tehottomasta kunnallisesta terveydenhuollosta jota Demerait ja Vasemmistoliitto niin hanakasti ajavat Suomeen. Jää aikaa muuhunkin kuin terveyskeskuksissa jonattamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valinnat vähenevät kaupallisten palveluntarjoajien yhtymisen ja keskittymisen myötä. Tätä kautta myös kokoomuksen ihannoima yrityskilpailu vähenee. Sitten kun kaikki ovat kahden yrityksen asiakkaina (vrt. S-ryhmä ja Kesko) voidaankin hintoja ruveta tasaisesti nostamaan vedoten esim. tuottajahintojen kallistumiseen tai muuhun liibalaabaan jota nämä kartellit käyttävät tekosyinään vuotuisille hinnankorotuksille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerropa miten se paranee se terveydenhoito? Ei sen kummemmin kuin että ne joilla on rahaa pääsevät yksityiselle ja sitä kautta taas pomppaavat julkiselle ohi jonojen.
Ei sen kummemmin paranna mitään muuta kuin hyvin toimeentulevien hoitoa. Ei muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20.11.
Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta
20.11.
Voitot kiersivät ravilegenda Pekka Korpea juhlakilpailussa – toisen juhlalähdön voittoon ajoi poika Janne Korpi
20.11.
Tähtitodistaja: Trump vaati Ukrainalta vastapalvelusta vierailusta Valkoiseen taloon
20.11.
Uutissuomalainen: Omistajaohjausministeri Paatero väläyttää Postin pilkkomista
20.11.
Kun professori Vesa Puuronen pyysi Mannerheimin kuvan poistamista kasvatustieteilijöiden kiltahuoneelta, oli lopputuloksena valtava myrsky
20.11.
Kaleva Live: 22-Pistepirkon Oulun-keikka keskiviikkona Tilaajille
20.11.
Pudasjärven lentokentän vuokrakiistan taustalla lukion ilmailulinjan oppitunnit – Suviseurojen järjestäjät odottavat oikeuden päätöstä lentokentän käytöstä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

224 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kovapalkkaisimmat ammattityöntekijät kuuluu ammattiliittoon. Nytkin itselleni maksetaan 25% enemmän kuin TES määrää. Amm... Lue lisää...
FAKTAA.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.11.

Fingerpori

21.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image