Talous

Luot­ta­mus­mies: Töitä tehdään normaalisti spe­ku­laa­tiois­ta huolimatta

KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Talous 16.7.2014 9:50
Janne-Pekka Manninen

Microsoftin Oulun yksikön ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Tiina Nortamo sanoo, että töitä tehdään tavalliseen tapaan eivätkä spekulaatiot hetkauta.

Helsingin Sanomat kirjoitti keskiviikkona nimettömiiin lähteisiin perustuen, että Microsoft suunnittelisi tuhannen ihmisen irtisanomista Suomesta ja eräänä mahdollisuutena Oulun tutkimus- ja tuotekehitysyksikön lakkauttamista.

"Tällaisia nimettömiltä lähteiltä tulleita spekulaatioita on vaikea kommentoida, koska mitään virallista tietoa ei ole. Ei tiedetä sitäkään, ovatko arvailut yhtiön sisältä vai ulkoa lähtöisin niin vaikea niille on antaa painoarvoa", Nortamo sanoo.

Nortamon mukaan työt jatkuvat normaalisti.

"Toteutetaan alun perin sovittua strategiaa. Tällaisiin spekulaatioihin on totuttu, vaikka eihän niitä silti kenestäkään kiva ole lehdistä lukea."

Microsoftin uudelleenorganisointisuunnitelmista on esitetty mediassa arvailuja tällä viikolla.  Uutistoimisto Bloomberg kertoi tiistaina, että yhtiö saattaa kertoa suurista vähennyksistä vielä tämän viikon aikana.

Microsoftille siirtyi Nokia-kaupan yhteydessä 25 000 työntekijää, joista 5 000 on Suomessa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Uutiskommentti 11.02.2011, 10:27

RIP Nokia !!!

Maailman suurin yritysstrateginen munaus !!!

1. Nokialla ei ole vielä yhtään Windows-puhelinta, eikä sitä tule vielä ainakaan vuoteen markkinoille saamaan.

2. Symbian-kehittäjille annettiin kuitenkin signaali, että alustaa kannattaa jo vaihtaa. Eli uusia hittiapplikaatioita on enää turha odottaa.

3. Kännyn ostajat, eli koko homman rahoittajat, jättävät myös Symbian-puhelimet ja ostavat puhelimia, joiden alustalla on tulevaisuutta.

Kuinka tyhmä pitää oikein olla, että ilmoittaa strategiamuutoksesta, ennen kuin on yhtään laitetta tarjota markkinoille?

Suomalaiset hallituksen jäsenet möivät itsensä, jotta saivat jäädä taloon!

RIP Nokia !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotan edelleen niitä toimia joita Pekkarisen ja Sinnemäen työryhmä lupasi helmikuussa 2011.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka täydestä sydämestä toivonkin, että kyseinen huhu ei toteudu, niin enemmän olen huolissani siitä mitä työpaikkoja kaupunkiin luodaan tilalle. BusinessOulu ja Kaato.org ovat etunenässä olleet hankkimassa Ouluun "isoja pelureita", mutta missä tulokset? Paljon on ollut melua ja yhteiskunnan rahoja on poltettu miljoonia, mutta niin kai se on että tyhjät tynnyrit kolisevat eniten. Tästä kun Broadcomm häipyy Microsoftin lisäksi, niin taas on 1000 veronmaksajaa vähemmän. Nyt siis tuloksia kiitos, eikä puuhastelua ja näpertelyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei toimi kokoomuspolitiikka enää nykymaailmassa. Tämän päivän firmat ovat häikäilemättömiä ja pelkkä oma etu lyhyelläkin tähtäimellä ajaa kaiken yli vaikka kuinka muuta selittävät. Nyt tarvittaisiin valtiovallalta vallan muuta kuin firmojen kumartelua...sosialismi tai jopa kommunismikin on kohta parempi vaihtoehto kuin riistokapitalismi. Suomessa luodaan sellaista hyvinvointia joka saadaan nopeasti muuttumaan pahoinvoinniksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuo ole ollut jo kaikkien tiedossa. Jokainen kaverini lähtenyt jo Nokian aikana muihin hommiin ja ne jotka jäi tietävät kyllä että lähtö tulee. Hyvä puoli tässä on kohta ei tätä samaa tarvi vuodesta toiseen vatvoa ja jannut löytäneet muita hommia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhtiö ei ole kuin noin 20 miljardin vuosittaisessa tuloskunnossa, niin jotainhan on tehtävä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muissa uutisissa puhuttiin 1000 irtisanottavista, joista 500 tulee Oulusta eli tuntuva lisä jo aikaisemmin IT-alalta irtisanottuihin.
Suomalaisten sinisilmäisyys ja luottavaisuus ulkomaista omistusta kohtaan hakee vertaistaan, sillä esim. CGI siirtyi amerikkalaiseen omistukseen muutama vuosi sitten ja satoja todella päteviä IT-alan asiantuntijoita irtisanottiin muutaman kk:n sisään yristysostosta, vaikka neuvotteluiden aikana luvattiin ummet/lammet työpaikkojen säilymisistä. Näillekkään irtisanotuille ei vastaavaa työtä ole löytynyt Oulun alueelta, saatika montakaan paikkaa koko Suomesta eli ei todellakaan hyvältä näytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää nyt päästäkö sitä käsistänne, tehkää töitä sen eteen, että se säilyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko jo aika laittaa piste tälle entisen Nokian toiminnalle Oulussa ? Loppuisi samalla myös työntekijä parkojen roikuttaminen löyhässä hirressä. Kaikkihan tietää, että on vain ajan kysymys million tuo touhu Oulussa kuopataan kokonaan. Harmi niiden viidensadan puolesta, jotka eivät ole onnistuneet vielä jättämään tuota lafkaa ja siirtymään uusien haasteiden pariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämäkin kommentteja lausuva ammattilainen oli mukana edellisissä kierroksissa, jossa työnanataja saneli kaiken, liitoista ei ollut mitään apua, vaikka siellä on "ammattilaisia". Oli strategioita neuvotteluun jne. mutta ei osattu neuvotella. Kaikki ammukset oli suutareita, kun työnantaja laittoi valmiin paperin pöytään 6 viikon loputtua. Sitten vain voivoteltiin että näin kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimettömät tahot ovat todennäköisesti irtisanomisista päättäviä. Yt on helpompi aloittaa
kun työntekijöillä on ennakkotieto (vaikka huhuna) mitä tuleman pitää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jenkit ovat huomanneet, että Euroopan raukoilla rajoilla elää ylivelkaantunut orjakansa, joka ei laita vastaan, vaan on tottunut historiansa aikaan kumartelemaan ja nöyristelemään milloin Ruotsille ja milloin Venäjälle. Eihän me vieläkään osata olla itsenäinen maa, koska edelleen valtaa pitävät ovat rähmällään milloin Brysselin suuntaan, milloin Venäjälle ja milloin USA:n suuntaan.

Lampailla on lampaiden kohtalo. Kun villa ei enää kelpaa, viedään lammas teuraalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image