Talous

Li­min­gan­port­ti kisaan asiakkaista

Kauppiaspari Jouni Oikarainen (vas.) ja Marika Ropponen, aluejohtaja Jari Saarinen sekä toimitusjohtaja Veli-Matti Välikangas.
Talous 20.11.2008 0:00
Arto Murtovaara
Liminganportin kauppakeskus ilmoittautuu tiukkaan kisaan Oulun eteläpuolen asiakkaista, sillä kauppakeskuksen ykkösvaihe valtatie kahdeksan varressa avataan yleisölle tänään.

Uutuuttaan kiiltävissä tiloissa on vajaa 250-paikkainen ravintola, jossa on kesäaikaan noin 50 terassipaikkaa, pieni, alle sadan neliön suuruinen liikennemyymälä sekä myyntialaltaan noin tuhannen neliön suuruinen K-Supermarket. Pakettia täydentää vielä Nesteen polttoainejakelu.

Liikennemyymälän ja ravintolan vetovoimana ovat aukioloajat, sillä ovet pidetään avoinna varhaisesta aamusta puoleenyöhön. Motorest-liikenneasema on K-ryhmässä koko valtakunnan ensimmäinen. Pilottihanke toimii samaan tapaan kuin S-ryhmän ABC-asemat.

Keskolle vajaan 2 800 neliön projekti on hieman yli seitsemän miljoonan euron investointi. Pohjois-Suomen aluejohtaja Jari Saarisen mukaan avajaiset nyt eivät suinkaan tarkoita valmistumista huonoon aikaan, sillä tällaiset investoinnit tehdään pitkällä tähtäimellä. Runkona on päivittäistavarakauppa ja siihen taantuman vaikutukset ovat pieniä.

"Päinvastoin tämä valmistuu hyvään tilanteeseen, joulu on tulossa", Saarinen vakuuttaa.Kauppiaspari
pyörittää pakettia


Hänen mukaansa väestöltään koko maan nopeimmin kasvavassa kunnassa oli suorastaan tilausta tällaiselle kaupan investoinnille. Haaransillan jälkeen moottoritien jatkeella sijaitsevan yksikön suhteen on asiakaspohjaa laskettu myös vuorokaudessa ohi ajavien noin 11 000 ajoneuvon varaan.

"Mutta Liminka on ylipäätään kehittyvä, kasvava kunta."

Kokonaisuutta pyörittää kauppiaspari Jouni Oikarainen ja Marika Ropponen. Ropposen kontolla on ravintola ja pieni myymälä., Oikarainen vastaa marketista. Kokonaisuus sopii Jouni Oikaraisen mielestä hyvin heidän hoidettavakseen, sillä hänellä itsellään on pitkä kokemus ravintola- ja kaupan alalta sekä päälle päätteeksi it-alan ja mobiiliteknologian tuntemus ja Marika Ropposella puolestaan pitkä kokemus isojenkin ravintoloiden vetämisestä.

"Pystymme kaikkia näitä hyödyntämään. Tämä oli loistava paikka lähteä hyödyntämään tätä osaamista", juuri Uudellakadulla K-marketin remontoinut Oikarinen. "Kisa on kova, mutta paikan kokonaisuus on yksi tärkeä tekijä, että me kiinnostuimme tästä. Me uskomme tähän."

Aluejohtaja Jari Saarinen sanoo investoinnin olevan alueen suurimpia tänä vuonna. Ylipäätään Kesko investoi 2008 Pohjois-Suomessa noin kolme kertaa normaalia vuotta enemmän.Lähes 100 miljoonan
euron investoinnit


Saarisen mukaan Kesko on avannut pohjoiseen neljä citymarkettia tänä syksynä, Ruskoon, Kemiin, Tornioon ja Ylivieskaan. Myös supermarketteja on tälle syksylle ohjelmassa neljä ja uusia K-marketteja kolme kappaletta. Oulun uudet K-marketit ovat Etu-Lyötyssä ja Kaakkurissa.

"Pohjois-Suomen alueella investoinnit K-kauppoihin tulevat olemaan lähes 100 miljoonaa euroa", Saarinen kertoo. "Me haluamme pitää lähipalveluista huolen. Me käydään tämän ja ensi vuoden aikana läpi lähes sata K-markettia."

Ykkösvaiheen tiloista on tyhjänä vielä noin 200 neliön verran heti toisen sisäänkäynnin vieressä. Neuvottelut siihen kaavaillun yrityksen kanssa ovat toimitusjohtaja Veli-Matti Välikankaan mukaan aktiivisesti käynnissä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Ne on ne uskontoasiat, jotka jarruttaa Alkon tuloa. Näin se, ikävä kyllä, vielä tänä päivänäkin :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi kunnan tahot olla Alkoa vastaan. Kattokaapa millaista porukkaa valtuustossa/hallituksessa on. Viina on pahasta - lääkkeenäkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joka tapauksessa on pakko lähteä autolla kauppaan, ajaa saman tien Ouluun, jossa on muitakin liikkeitä, kun tuonne ei keskustasta kukaan fillarilla saati jalan poikkea. Polttoaineen hinta nousee taas kohta ja joka kauppalaskuun saa lisätä vitosen bensakuluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, kun saadaa lisää hyviä palveluita Limingan lakeuksille! Vielä kun sen Alkon siihen saisivat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja Limingan keskustan K-Marketin kauppias varmasti kiittää tästä Keskon tarjoamasta haasteesta. Paremmin varustettu, suurempi K-Supermarket avataan suoraan sisääntuloväylän varteen. No kilpailu on kilpailua. Ei vaan tarvis omien kilpailla noin pahasti keskenään. Kukahan sen Alkon torppas tästä hankkeesta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

62
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
48
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
32
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
30
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
24
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

244 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image