Talous

Lehto Group hakee osaajia rekrychatin avulla, vastaus luvataan kymmenessä sekunnissa

Talous 21.8.2017 10:05 | Päivitetty 21.8.2017 10:20
Kaleva

Rakennuskonserni Lehto Group on aloittanut rekrychat-palvelun, jossa työnhakijat voivat kysyä avoimista työpaikoista. Lisäksi työnhakijat voivat samalla kertoa omasta osaamisestaan.

– Työpaikkahakemuksen laatiminen koetaan usein työlääksi ja se jää helposti tekemättä, mikäli työpaikkaa ei ole pakko vaihtaa. Olemme huomanneet tämän erityisesti rakennustyömaiden toimihenkilöiden keskuudessa. He mieluummin soittavat tai chattaavat, kertoo Lehdon rekrytoinnista vastaava Tanja Kanerva.

Yhtiö lupaa, että rekrychatissa kysymyksiin vastataan kymmenen sekunnin sisällä.

Kanervan mukaan rakennusalalla on yhä pula työntekijöistä. Lehto on rekrytoinut jo useita työntekijöitä rekrychatin kautta. Chat-kanava on auki arkisin kello 8–17.

Kempeleessä pääkonttoriaan pitävä Lehto Group työllistää tällä hetkellä yli tuhat henkilöä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mahtava rekrytointi idea. Näin työnantaja saa nopeasti rekrytoitua ja työnhakijalle helppo tapa hakea työtä ilman kiemuraista ja hidasta rekryprosessia. Työnantaja saa suoran kontaktin hakijaan ilman hidasta rekryprosessia ja paperinpyörittelyä. Näinhän sitä ennenvanhaankin töitä etsittiin ja saatiin. Hakemuksien teko on työlästä ja eihän se hakemus välttämättä kerro sitä millainen persoona on ja mitä oikeesti osaa. Voi tosiaakin olla että kirjallisen hakemuksen tekeminen ei ihan kaikilta suju, mutta työnteko sujuu. Eipä se kirvesmiehenkään taida tarvita osata tehdä hienoja kirjallisia hakemuksia, kunhan vasara kädessä pysyy ja sitä osaa käyttää...pätee myös monilla muillakin aloilla.Osa valmiista sähköisistä rekrysivustoista on sellaisia ettei niihin ole mahdollista laittaa osaamista esille...) no tästä chatrekrystä vois muut työnantajat ottaa oppia. Ei tarvis olla noinkaan nopea vasteaika. Jos tuo hakemusrumpa saataisi purettua kevyemmäksi ja ketteremmäksi niin työnantajille kuin hakijoillekkin, niin paljonkohan säästettäisiin jos te-palveluiden ei tarvitsisi järjestää työnhaku ym kursseja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työntekijä otetaan chatissa 10sekunnissa niin siinä ei kyllä ehti tietää mitään. Kertoo firman osaamisesta ja ammattitaidosta kyllä kaiken.
Jos halutaan ja tehdään laatua niin silloin toimitaan täysin toisin.
Tälläiset firmat kierrän kaukaa. Jopa tämän työhönoton chatin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eikait se työpaiikkaa takaa 10 sekunnissa? Chattia ajattelin lähinnä kontaktin tekemiseen. Jos olisin työnantaja niin chatin pohjalta kutsuisin potentiaaliset työnhakijat haastatteluun ennen lopullista valintaa. Työnhakijaki pääsis neuvottelemaan työehdoista, palkasta yms..
Näinhän se hakemuksen värkkäminen vois jäähä välistä pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se joka pystyy 10 sekunnissa kertomaan itsestään olennaisen on paljon parempi kuin se jolla kilometrikaupalla dokumentoitua paperia itsestään ja joka ei kerro kuitenkaan juuri mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:15
Tupoksen ABC:n pihalla voi olla yöllä parkissa jopa 70 rekkaa – hyville taukopaikoille on Oulun seudulla kysyntää: "Kuljettajat ajavat koko ajan kelloa vastaan" Tilaajille
19:13
Kerrostalon kellarissa syttyi tulipalo Kuhmossa – asukkaita jouduttu evakuoimaan
18:58
Migrin ylijohtaja: Välimereltä tulevilla turvapaikanhakijoilla räätälöidään apua – yksin tuleville lapsille tarvitaan riittävästi ohjaajia
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
160
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
71
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

242 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image