Talous

Lehto Group hakee osaajia rekrychatin avulla, vastaus luvataan kymmenessä sekunnissa

Talous 21.8.2017 10:05 | Päivitetty 21.8.2017 10:20
Kaleva

Rakennuskonserni Lehto Group on aloittanut rekrychat-palvelun, jossa työnhakijat voivat kysyä avoimista työpaikoista. Lisäksi työnhakijat voivat samalla kertoa omasta osaamisestaan.

– Työpaikkahakemuksen laatiminen koetaan usein työlääksi ja se jää helposti tekemättä, mikäli työpaikkaa ei ole pakko vaihtaa. Olemme huomanneet tämän erityisesti rakennustyömaiden toimihenkilöiden keskuudessa. He mieluummin soittavat tai chattaavat, kertoo Lehdon rekrytoinnista vastaava Tanja Kanerva.

Yhtiö lupaa, että rekrychatissa kysymyksiin vastataan kymmenen sekunnin sisällä.

Kanervan mukaan rakennusalalla on yhä pula työntekijöistä. Lehto on rekrytoinut jo useita työntekijöitä rekrychatin kautta. Chat-kanava on auki arkisin kello 8–17.

Kempeleessä pääkonttoriaan pitävä Lehto Group työllistää tällä hetkellä yli tuhat henkilöä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Mahtava rekrytointi idea. Näin työnantaja saa nopeasti rekrytoitua ja työnhakijalle helppo tapa hakea työtä ilman kiemuraista ja hidasta rekryprosessia. Työnantaja saa suoran kontaktin hakijaan ilman hidasta rekryprosessia ja paperinpyörittelyä. Näinhän sitä ennenvanhaankin töitä etsittiin ja saatiin. Hakemuksien teko on työlästä ja eihän se hakemus välttämättä kerro sitä millainen persoona on ja mitä oikeesti osaa. Voi tosiaakin olla että kirjallisen hakemuksen tekeminen ei ihan kaikilta suju, mutta työnteko sujuu. Eipä se kirvesmiehenkään taida tarvita osata tehdä hienoja kirjallisia hakemuksia, kunhan vasara kädessä pysyy ja sitä osaa käyttää...pätee myös monilla muillakin aloilla.Osa valmiista sähköisistä rekrysivustoista on sellaisia ettei niihin ole mahdollista laittaa osaamista esille...) no tästä chatrekrystä vois muut työnantajat ottaa oppia. Ei tarvis olla noinkaan nopea vasteaika. Jos tuo hakemusrumpa saataisi purettua kevyemmäksi ja ketteremmäksi niin työnantajille kuin hakijoillekkin, niin paljonkohan säästettäisiin jos te-palveluiden ei tarvitsisi järjestää työnhaku ym kursseja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työntekijä otetaan chatissa 10sekunnissa niin siinä ei kyllä ehti tietää mitään. Kertoo firman osaamisesta ja ammattitaidosta kyllä kaiken.
Jos halutaan ja tehdään laatua niin silloin toimitaan täysin toisin.
Tälläiset firmat kierrän kaukaa. Jopa tämän työhönoton chatin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eikait se työpaiikkaa takaa 10 sekunnissa? Chattia ajattelin lähinnä kontaktin tekemiseen. Jos olisin työnantaja niin chatin pohjalta kutsuisin potentiaaliset työnhakijat haastatteluun ennen lopullista valintaa. Työnhakijaki pääsis neuvottelemaan työehdoista, palkasta yms..
Näinhän se hakemuksen värkkäminen vois jäähä välistä pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän se joka pystyy 10 sekunnissa kertomaan itsestään olennaisen on paljon parempi kuin se jolla kilometrikaupalla dokumentoitua paperia itsestään ja joka ei kerro kuitenkaan juuri mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:18
Portugalin valtavia metsäpaloja epäillään tahallaan sytytetyiksi – Viranomaiset alkoivat ihmetellä, kun useat palot syttyivät lähes samanaikaisesti
8:16
Jo 40 prosenttia rattijuopumuksista huumetapauksia – Liikenneturva kampanjoi nuorten rattijuopumuksia vastaan
8:00
Työelämässä loistanut Mirka Olin ehti jo ajatella auton alle hyppäämistä – pohjakosketuksen jälkeen alkoi sinnikkyyttä vaatinut taival hoitoon ja kohti paranemista Tilaajille
8:00
British Airwaysin lentojen peruutukset Kairoon herättivät terroripelon Egyptissä
7:42
Torilla tapaavat ravimiehet kunnioittavat keskustelukumppaniaan: "Jokainen saakoon olla omassa uskossaan autuaallisia"
7:15
Utøylta selviytyneistä neljä elää uudelleen kohtalokkaat tapahtumat – saarella kuoli 69 nuorta
7:11
Moldovan uusi hallitus haluaa kitkeä korruptiota – vastapuoluetta edustava oligarkki pakeni heti maasta
24
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
14
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
10
Sotkamo pehmitti KeKi:n Sarkkirannassa – Piiponniemi löi kaksi kunnaria tyhjään kenttään
6
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
5
Voimakas aalto kaatoi moottoriveneen Oulujoella – sivulliset pelastivat veneessä matkustaneet viisi ihmistä ja koiran
5
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
3
Torilla tapaavat ravimiehet kunnioittavat keskustelukumppaniaan: "Jokainen saakoon olla omassa uskossaan autuaallisia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image