Talous

Lehto aloittaa yt-neuvottelut Oulaisten ja Hartolan tehtailla – vähennystarve enintään 70 työntekijää

Talous 9.5.2019 10:27 | Päivitetty 9.5.2019 11:07
Kaleva

Lehto Group kertoo aloittavansa yt-neuvottelut, joiden kohteena on Hartolan ja Oulaisten tehtaiden sopeuttamistoimet. Lehdon mukaan henkilöstön vähennystarve on enintään 70 työntekijää.

Lehdon mukaan tehtaiden henkilöstön työtehtäviin voi tulla merkittäviä muutoksia tai henkilöstö voi vähentyä.

Lehdon mukaan tehtaiden kapasiteetti on liian suuri tämänhetkiseen tarpeeseen nähden.

– Yhtiön oma tehdastuotanto on Lehdon strategian kulmakivi ja pidämme sitä
edelleen rakentamisen tulevaisuuden yhtenä tärkeimpänä kehityssuuntana. Kannattavuutemme kannalta oleellista ja samalla haastavinta on löytää tehdastuotannolle tasapaino sekä voimakkaassa kasvussa että markkinan nopeissa vaihteluissa, Lehdon tehdastuotannosta vastaavan Lehto Components Oy:n johtaja Pekka Korkala sanoo tiedotteessa.

Rakennus- ja kiinteistöalan konserni Lehto työllistää noin 1500 henkilöä. Viime vuoden liikevaihto oli 721,5 miljoonaa euroa.

Yhtiö antoi myös tulosvaroituksen torstaina aamulla vain hieman ennen osavuotiskatsauksen julkaisemista. Helsingin Sanomat uutisoi, että yhtiön osakekurssi romahti kaupankäynnin alkaessa yli 20 prosenttia Helsingin pörssissä. Lehden mukaan Lehdon osakekurssi oli lähes 26 prosentin alamäessä kello 10.15.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Kuka tahansa taviskin jo on nähnyt ettei Lehtoporukka pitkälle halppisurakoita ahmimalla ja kahmimalla pääse. Ensin annetaan tietoa, että sen ja sen verran on hiukeeta tilauskantaa ja siitäpä se pikkuhiljaa alamäki firmalla ku firmalla alkaa, kun totuus valkenee mitä p...aurakoita onkaan kaikenkaikkiaan tilauskantaan saatu. Hoiva- ja palvelukotirakentamisbisneskään ei taida hirveen kannattavaa olla, pää tulee vetävän käteen kaikilla sielläkin ennen pitkää. Tähdenlentoja on tässä maassa kyllä vuosien varrella nähty, joku aina niissäkin kahmaisee omaan taskuunsa hetkessä manit ja muut jää valitettavasti nuolemaan näppejään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Median suosikki ja pörssiin , Lehto haukkasi innostuksissaan liian paljon rakennushankkeita .Oliko ammattitaidon puutetta laskennassa? Onneksi eräs johtaja älysi myydä osakkeensa ajoissa ja teki tilin moitteiden saattelemana

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämähän vain todisti vanhan viisauden, että myy, jos toimiva johto vähentää omistustaan, ja osta, jos johtokin ostaa.
Merkithän oli ilmassa, kun eräs johdon edustaja päätti ottaa rahat ja juosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä Oulussa ei tueta yrittäjiä kun apua tarvitaan, päin vastoin, viedään viimeisetkin yrittämisen mahdollisuudet ( tapaus Kauppahalli). Olen kuullut Oulaisista, siellä ei hylätä yrittäjää huonoina aikoina vaan tarjotaan ja etsitään apua yrittäjän ahdinkoon. Yrittäjä ei jää yksin. Ei kaikilla omassa elämässäkään mene aina loistavasti, silloin on hyvä kun on ystäviä. Yrittäjä tarvitsee rinnalla kulkijaa ja keskustelukumppania. Tässä Kalevan jutussa sanottiin että Lehdolle tuotantoa sopeutetaan kysynnän vaihteluihin. Tätähän tehdään tarvittaessa kaikissa yrityksissä, se kuuluu yrityksen normaaliin toimintaan. Tuo kommentti tulevasta mahdollisesta hallituksesta ja sen ajatuksista yrittäjyydestä, pelottaa kaikkia. Juuri kun Suomi saatiin kääntymään parempaan suuntaan niin sitten tulee vaalit, joissa voittajapuolue lupaa kaikille kaikkea, mahdotonta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa junailtu arvotontit tälle Lestorakennukselle.Kyllä oulusa osataan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulaisten kaupunki on kyllä tarjonnu yrityksille mahdollisuuksia yrittämispohjalle rutkasti enemmän kuin muut vastaavat pienet tahi suuret kaupungit. Ouluun yritin, mutta ei sielä palvelua saanut. Yritykselle tarjotaan Oulaisissa kaikki mahollinen palvelu ja apu nopeasti ja helposti. Palvelu on ollut joustavaa ja aina saatavilla. Kiitos! Työpaikkojen eteen on tehty isosti töitä, kiitos siitä Pajala ja elinkeinopuoli! Lehto ja muutkin yritykset varautuvat tulevan hallituksen suurkatastrofiin aineksiin. Työpaikat ovat jatkossa kortilla kun demarit ja viheriät ja vasurit pääsevät valtaan. Hyvä Oulainen! kiitos kun ootte jaksaneet tukea meitä yrittäjiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, tuleehan hallitukseen vasemmistopuolue keskusta viidellä kansanedustajalla.
Takinkääntäjiä kiinnostaa vain ministeriauton nahkapenkit ja hyvät palkkiot.
Siellä on Antin ja Li:n kanssa mukava riiata ja tehdä hyviä päätöksiä, yrittäjät kiittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehdossa on kuitenkin jotain hienoa, koska se koittaa kehittää rakennustapoja hieman uudistaen. Johdossa on sen verran puutteita, että se ei ehdi seurata mitä kentällä tapahtuu, jolloin asiat menee välillä pieleen. Ei olisi kannattanut mennä pörssiin, vaan kehittää toimintaa kasvamista paremmin halliten, nyt kaikki toiminta on vähän joka suuntaan "levällään". Menestystä jatkoon...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Satoja asuntoja jää keskustaan runkovaiheeseen.On siinä oululaisille töllistelemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime eduskuntakauden aikainen Petteri Orpon ja Juha Sipilän yltiöoptimistinen yksityisyrittäjyyden, rakentamisbuumiin ja kulutuskäyttäytymisen lisäämiseen kannustava politiikka näkyy nyt Lehto Group'in tuloksessa.
Rakentaminen väheni rajusti myös koska vanhusten ja vammaisten palveluasumiseen tarkoitettujen kiinteistöjen rakentaminen keskeytyi, kun markkinat reagoivat voimakkaasti liioiteltuun talouspolitiikan optimistisiin tulosnäkymiin sekä laitosasumisessa vanhusten ja vammaisten kaltoinkohtelu tuli julki. Tällä vaalikaudella täytyy ottaa oppia virheistä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Tätä on odotettu, koska tämä tapahtuu. Oulaisissa tämä on mahdollista, kun kaupungin johto ja vallan pitäjät menevät mukana. Oulaisissa on todella surkea kaupunginjohto ja kaikki on Lehto Grouppi saanut mitä on halunnut. Oulainen näivettyy entisestään näitten vallanhaluisten Pajalan ja muiden vouhotuksista. Mainostasivat jo oikein Oulaista, ettei tänne kenenkään kannata muuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Insinöörit ovat kirineet lakimiesten ja lääkärien rinnalle ahneudessa. Mitä se iso kirja sanoo kamelista ja neulansilmästä...??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Lehto Group rakensi vuosi sitten rivitaloja Helsingin Siltamäkeen. Ajoivat kaupungin puistoon betoniautot ja betonin pumppuautot pumpaten kakkoskerroksen lattiabetonit yläkerran ikkunoista sisään, kun oma tontti oli sekalaista rakennustavaraa väärällään. Sikamainen temppu!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän näissä tahtoo käydä. Ensin on kova hypetys ja into. sitten sammutetaan valot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkusoittoa tämä vasta. Varsinainen pommi tulossa kosteudesta rakennuksilla. Tehtaassa kuivissa oloissa rakennetut moduulit kun pakataan muoviin ja työnnetään pihalle pitkiksi ajoiksi. Kostuvat ja kastuvat ja ovat homeessa jo ennen työmaalle saapumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
16:58
Pohjankartanon ja Oulun musiikkikeskuksen huutavaan parkkipaikkapulaan tiedossa helpotusta – paikkojen määrä kasvaa noin kolmanneksella vuonna 2021 Tilaajille
16:47
Kaleva oikaisee
16:21
Parisataa digitalisaation asiantuntijaa koolla Oulussa – Euroopan kaupungit haluavat yhdistää voimansa digimurroksessa
16:00
Analyysi: Keskustalla on harteillaan pitkä, tekemättömän työn taakka
15:36
Lisää painetta uudelle hallitukselle – Ennuste: työttömyys uhkaa lähteä nousuun monilla aloilla
14:46
Näin oikeuskansleri linjasi kohutuista suomalaisista Isis-lapsista – Selkeä oikeudellinen suositus, mutta keinot ulkoministeriön harkinnassa
56
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
35
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
33
Marinin uudelle hallitukselle puhunut Niinistö: "Poliittinen keskustelu käynyt kiivaaksi, ilmapiiri on paikoin tulehtunut" – Rinne jätti jäähyväisensä presidentin edessä
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
26
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
25
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa
18
HS: Antti Lindtman ei pyri SDP:n puheenjohtajaksi ensi kesänä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image