Talous

Lehti: Sä­tei­ly­tur­va­kes­kus panee lisää paukkuja Fennovoiman valvontaan

Fennovoima rakentaa ydinvoimalaa Pyhäjoelle. KUVA: Jukka Leinonen
Talous 24.11.2017 11:54 | Päivitetty 24.11.2017 12:47
STT, Kaleva

Säteilyturvakeskus järjestelee uudelleen ydinlaitosten valvontaa, kertoo Länsi-Suomi.

Lehden mukaan STUK keventää viranomaisvalvontaa luotettavimmissa yhtiöissä ja kohdentaa enemmän voimavaroja sinne, missä on tarvetta tarkempaan tarkkailuun.

Käytännössä muutos merkitsee, että STUK keskittyy jatkossa enemmän toimintaansa vasta rakentavan Fennovoiman kuin pitkän kokemuksen omaavan Teollisuuden Voiman seurantaan, toteaa pääjohtaja Petteri Tiippana.

– Näemme, että Olkiluoto kolmosen kanssa asiat etenevät ja TVO:lla on suhteellisen hyvä ote. Siksi fokusta laitetaan enemmän Fennovoiman valvontaan. Yhtiöt saavat aiempaa enemmän vastuuta, jos ne sen ansaitsevat, Tiippana sanoo.

Tiippanan mukaan Säteilyturvakeskus haluaa siirtää vastuuta takaisin luvanhaltijoille. Hän kertoo, että STUKin tarkastettavaksi saatetaan antaa puutteellisesti viimeisteltyjä asiakirjoja tai laitoskohteita.

– Tästä pitää päästä eroon. STUKin tehtävä ei ole paikata voimayhtiöiden jättämiä puutteita, Tiippana moittii.

STUK on toistuvasti antanut Fennovoimalle huomautuksia turvallisuuskulttuurin ongelmista. TVO:lla on taas pitkään jatkuneita organisaatio- ja ilmapiiriongelmia, jotka voivat vaikuttaa myös turvallisuuteen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

tälle hankkeelle on tehtävä heti kielto koko fennovoiman toiminta on turhaa kun ei ole kysytty asukkaiten lupaa että saadaako rakentaa laitosta joka myrkyttää laajan meren joten hanke heti nurin niin ei muuta asukkaat pois kyllä tuommoiseen toimintaan olisi pitänyt olla asukkaiten lupa eikä vaan kahden ministerin jotka ei ymmärrä elämää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä johan sen maamme lukuisat hometalot osoittavat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjällä ja useissa Euroopan maissa havaittiin syys–lokakuun vaihteessa ilmassa radioaktiivisia ruteniumia. Päästön lähde ei ole vieläkään selvillä....
Miksei Stuk pysty raportoimaan edes tällaista tietoa reaaliajassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi poika hättäilee nyt turha. Me hoittaaa kaikki kunto, usko miuta. Venajalla tehty kummenen samanlaista ja kaikki pelittaa. Kohta saat valot ja nakoraadiot kun saat sahkot sitte elama helppo, usko miuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Fennovoiman valvontaa kiristetään vaikka ei ole vielä ensimmäistäkään tiiltä muurattu ja kymmenen vuotta myöhässä olevassa ranskalaisessa sudessa on kaikki hyvin. Niin hyvin, että sen valvontaa voidaan vähentää vaikka ei se vielä toimikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos meillä on ranskanpullaa jo uunissa Olkiluodossa niin venäjältä pesee Bors-keittoa. Molemmat hyviä ruokana, mutta ydinvoimalaksi niistä ei ole. 1000-kertaisen "ammattitaitoisen" alihankkijamössön kötöstelemää tavaraa jota tosiasiassa ei pysty kukaan valvomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Sä­tei­ly­tur­va­kes­kus panee lisää paukkuja Fennovoiman valvontaan"

Kyllä siellä joskus varmasti paukahtaakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella ikävää ja huolestuttavaa tämä Fennovoiman/Rosatomin puuhastelu elintärkeiden asioiden äärellä. Lisää turvallista ydinvoimaa tarvittaisiin, mutta tällä menolla sen saaminen ei vaikuta todennäköiseltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Tästä pitää päästä eroon. STUKin tehtävä ei ole paikata voimayhtiöiden jättämiä puutteita, Tiippana moittii." Eiköhän Stukin tehtävä ole juuri paikata näitä yhtiöiden turvallisuuspuutteita.Kukaan muu ei sitä tee. Ei se ole sattumaa, että taloudellista hyötyä varten perustetut yhtiöt pyrkivät menemään siitä missä aita on matalin. Näyttää kovasti siltä, että Stuk aikoo keskittyä täysin Fennovoiman auttamiseen kädestä pitäen ja eikä keskity kansalaisten turvallisuuden takaamiseen toimivien ydinvoimaloiden osalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

STUKin tehtävä ei tosiaankaan ole neuvoa Fennovoimaa ydinvoimalan takentamisessa eikä korjailla huonoja suunnitelmia. STUKin tehtävä on valvoa että rakentaminen tapahtuu voimassa olevien määräysten mukaan. Piste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monenko ? kymmenen vuoden taistelu tästäkin ydinvoimalasta tulee ?? ennen kuin tuottaa Wattiakaan sähköä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei johda mihinkään kiristykset kun venäjän poika ärähtää kaikki käy täysin varmaa eiväthän ilmoittaneet Suomessakaan mitään vaikka arvot kohosi eikä meinannut omaa autotallin vuotoa löytää naurettavaa toimintaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image