Talous

Lehti: SAS lopettaa lennot Oulusta Tukholmaan

Suoran lennot Oulun ja Tukholman välillä loppuvat. KUVA: Eljas Sallmén
Talous 4.2.2015 14:44 | Päivitetty 4.2.2015 18:30
Kaleva

SAS lopettaa suorat lennot Oulun ja Tukholman välillä, uutisoi ruotsalainen Norrbottens Affären -lehti.

SAS:n lehdistöpäällikkö Malin Selander sanoo lehden haastattelussa, että reitin kysyntä on ollut liian vähäinen.

Viimeinen suora lento Oulun ja Tukholman välillä lennetään 27. helmikuuta. Sen jälkeen varatut lennot reititetään uudelleen muuta kautta.

 

Juttua korjattu kello 18.30: Viimeinen lento on 27. helmikuuta, ei huhtikuuta, kuten jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Ei ole ihmekään. Huonoa palvelua. Meidänkin varattu lento peruttu Oulu -Tukhoma väliltä. Ilmoitusta ei edes tullut. Kun kentältä sitten soittelimme, ilmoitettiin ettei tarpeeksi matkustajia. Korvauksia ei tippunut. Enpä ole toista kertaa tältä yhtiöltä lentoja varannut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En usko, että Oulusta on tarpeeksi matkustajia pelkästään Tukholmaan, mutta jos aikataulut mahdollistaisivat lennot Eurooppaan tai miksei kauemmaksikin Tukholman kautta, olisi reitillä paremmat kilpailumahdollisuudet Oulu-Helsinki -reittiä vastaan. Tämä tarkoittaa että lähdön tulisi olla aamusta, jolloin Tukholmasta olisi tarjolla jatkoyhteydet Eurooppaan. Vastaavasti paluun tulisi olla illalla / iltamyöhällä, jotta taas Euroopasta Tukholmaan tulevilta lennoilta ehtisi edelleen Ouluun. En ymmärrä miksi SAS ei tätä ymmärrä, osin sama ongelma kun vaivaa heidän yhteyksiä myös Turusta ja Tampereelta.

Kävin tuossa katsomassa nuo aikataulut, eikä niissä mielestäni ole mitään järkeä. Jos Tukholmaan olisi menossa työasioissa, on lento liian myöhään illalla perillä ja vastaavasti aamulla paluu on liian aikaisin - Tarkoittaa että Tukholmassa pitäisi olla 2 yötä yhden työpäivän takia. Helsingin kautta sama onnistuu yhdessä päivässä - Aamulla Tukholmaan ja illaksi kotiin Ouluun.

Sama juttu jatkolentoja ajatellen: kuuden jälkeen Tukholmasta ei ehdi järkevästi enää mihinkään, eikä vastaavasti mistään Euroopasta ehdi aamukoneella Tukholman kautta edelleen Ouluun. Voiko esimerkiksi miehistön ja koneen yöpymiskulut sitten olla niin suuret, ettei ns. yöpyvää konetta voi Ouluun pitää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin, samat ajatukset oli itsellänikin. Ehkä siinä on ahneus iskenyt että samalla saadaan majoittumista Arlandan lentokenttähotelleihin eikä tarvi maksaa lentohenkilökunnalle ulkomaanpäivärahaa ja hotelleja. Näin se kostautuu vaikka järkevällä vuorojärjestelyllä olisi saanut joka päivä monia kymmeniä matkustajia jatkolennoille, suurin osa varmaan vielä saman yhtiön koneilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Oulu on vähän syrjässä kun kattoo maalimalta. Oulusta katottuna me ollaan keskellä kaikkea.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt BisnessOulu liikkeelle. Tarvitaan uusi reitti välille Oulu-Kemi. Parilla miljoonalla saadaan puolalainen Skytaxi hoitamaan tuota väliä ainakin pari vuotta. Eipä muuten olekaan uutisoitu, että Oulu-Luulaja-Tromsö reittiä lentää Skytaxi. Siis toisin sanoen veroeurot valuvat Puolaan. Mutta vielä asiaakin: kuka lentää Oulusta Luulajaan tai Tromssaan, kun reitin markkinointi suurelle yleisölle = 0.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysyntää olisi, mutta ei niillä hinnoilla. Töissä lennämme Tukholmaan ja kollegamme sieltä tänne aina Helsingin kautta koska suoralento SAS:lla on hinnoiteltu monta kertaa kalliimmaksi, vaikka sen kustannustaso lentoyhtiölle pitäisi olla halvempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tosi iso harmi! Olen lentänyt väliä usein. Harvoin on kone ollut tyhjillään... Vähintään puolillaan ja usein täysikin. Mutta kun ei riitä... Taas Helsingin kautta pakko mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aian normaali juttu, kun reitti ei kannata. Tromssan lennot jatkuvat vielä ... muuta stoppi tulee niillekin aika pian. Varsinkin kun hinnat olevat aivan älyttömät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On mahtavaa kun Tromssaan pääsee edelleen! Sieltä on hyvät jatkoyhteydet maailmalle. Voi viettää pari päivää viikinkien kanssa Oulu-talossa ja sitten jatkaa matkaa Business Oulun poikien kanssa Keski-Eurooppaan Business Network -seminaariin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on ollut ihan odotettavissa, kun hinnat olivat niin järjettömän hintaisia. Kysyntä ei ollut ongelma vaan hinnoittelu :( Valitettavasti aina oli valittava lento Helsingin kautta, kun meni Tukholmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein. Minäkin lensin tätä reittiä alussa muutaman kerran kun tämä reitti perustettiin mutta kun hinnat tuplaantuivat niin valinta oli Helsingin kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä kun lähtee Finski tai Norski Oulu-Helsinki -väliltä, niin loppuu sekin liikenne, kun monopoli voi nostaa lipunhinnat pilviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jotain järkeä lentämiseenkin turhat reitit pois oulun sijainti on mitä on eikä muuksi muutu ei kannata reittejä pitää toiminnassa tuki politiikalla se ei tule onnistumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turha se on valitella lopetuksesta. Olisitte lentäneet sen verran useasti että kone olisi ollut täynnä. Kyllä ne lennot loppuu jos ei ole käyttäjiä. Ja niin loppuu Trommsan lennotkin kun kaupungit lopettaa verorahoilla avustukset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

9:23
Itsenäisyyspäivää juhlitaan Oulussa sinivalkoisella valaistuksella, kaupunki kehottaa järjestämään kahvihetkiä
9:00
Mika Kojonkosken projekti Kiinan mäkimaajoukkueen kanssa jatkuu Taivalvaaran maisemissa – "Suurin työtehtävämme on saada urheilijat rakastumaan mäkihyppyyn" Tilaajille
8:38
Tesla valitsi Euroopasta Berliinin – Suomikin havitteli aluksi jättimäistä akkutehdasta, mutta haku jatkuu yhä
8:17
Oululaiset villinnyt Coca-Colan joulurekka ei saavu Ouluun tänä vuonna
8:02
Lapin teillä erit­täin huono ajokeli - Useita rekkoja jumissa Ro­va­nie­men Sy­vä­sen­vaa­ras­sa, onnettomuus Tervolassa ja Muoniossa
8:00
Vuoden 2025 Oulun asuntomessualue alkaa hahmottua – Kilpailutöissä korostuvat uusi silta yli Hartaanselän ja yhteisöllinen ympäristö Tilaajille
7:54
Tatuointi- ja kestopigmentointiväreistä löytyi terveydelle vaarallisia aineita – saattavat aiheuttaa syöpää tai haitata lisääntymistä
21
Pohjantiellä sattui kolmen auton ketjukolari – ei loukkaantuneita
12
"Ruotsi ei ole rakettitiedettä" – Tartu härkää sarvista ja puhu, opastaa oululaislähtöinen kielilähettiläs Seppo Määttä
12
Uudet kaistat helpottavat Limingantullin liikennettä – uuden alikulun päällystys ja kivettäminen jäivät ensi kevääseen
11
Tänään neuvotellaan, mutta lakosta voi tulla erittäin pitkä – "Ihmiset tuntuvat täysin ymmärtävän, miksi lähdimme tai jouduimme työtaisteluun"
9
Voisiko uusi yliopistokampus nousta Oulun keskustan lähelle? Yliopiston rehtori esittää, että yliopisto ottaa kiinteistönsä uuteen syyniin – "Pelkäämme, että tilavuokrat nousevat niin kalliiksi, että ne alkavat haittaamaan yliopiston toimintaa" Tilaajille
9
Oululaiset villinnyt Coca-Colan joulurekka ei saavu Ouluun tänä vuonna
8
Kärpissä loistaneelle Ville Leskiselle lähtöpassit Färjestadista – ”Hän on rehellisesti sanottuna liian kallis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihmisen pahuus

Ei ihminen jolla on psyyke tasapainossa tee kellekkää pahaa. Ei ei. Lue lisää...
Vai normaalia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image