Talous

Lehdet: Ydinaseet Rosatomin toinen päätoimiala

Talous 4.1.2014 8:04
STT

Miltei 40 prosenttia venäläisen ydinvoimayhtiö Rosatomin työntekijöistä työskentelee ydinaseiden parissa, kertovat Österbottens Tidning ja Vasabladet -lehdet.

Fennovoiman ydinvoimalan laitostoimittaja esittelee ydinasetuotantoa nettisivuillaan. Ydinasetuotanto on yhtiön vuosikertomuksen mukaan yhtä tärkeä osa Rosatomia kuin ydinvoima.

Fennovoiman ja Rosatomin sopimus on herättänyt kiivasta kritiikkiä. Naiset atomivoimaa vastaan -liikkeen aktiivi Ulla Klötzer haluaa tietää, käytetäänkö suomalaisrahoja jatkossa venäläisten ydinaseiden valmistamiseen.

Fennovoiman yhteiskuntasuhdepäällikkö Tiina Tigerstedt huomauttaa, että Fennovoima on ollut tekemisissä Rosatomin sellaisen osaston kanssa, jolla ei ole mitään tekemistä ydinaseiden kanssa. Myöskään puolustusministeri Carl Haglund (r.) ei näe sopimuksessa mitään puolustuspoliittista.

– Venäjä jatkanee ydinaseiden tuotantoa riippumatta siitä, ostaako Fennovoima ydinvoimalan vai ei, Haglund sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (102)

Olette te ydinvoiman vastustajat säälittävää sakkia. Tämmösillä naurettavilla 'uutisillako' yritätte saada kannatusta omille järjettömille vastustuskampanjoille? Luuletteko tosiaan että ydinvoiman rakentaminen tukee jotenkin ydinasebisnestä? Taitaa olla tuo 'ydin' sanana jotain, mitä teikäläisten on vaan niin vaikea käsittää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, monesti ydinvoimaloiden käytetystä pottoaineesta on jalostettu ydinaseiden materiaaleja. Sen verran sillä nyt on tekemistä ydinaseiden kanssa. Kannattaa ottaa asioista selvää, eikä `säälia` asioista paremmin tietäviä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuota varmempaa vakuuttahan ei ole osaamisesta mitä Rosatomilla on! Osoittaa erittäin suurta osaamista myös Fennovoimalta että valitsivat todellisen ydinteknologian osaajan eikä mitään teoreetikkoja joilla ei ole mitään todellista osaamista. Tämä nostaa hankkeen uskottavuuden merkittävästi korkeammalle tasolle mitä se on aikaisemmin ollut! Toivottavasti myös tuo venäläisten osaaminen tulee hyödynnettyä maksimaalisesti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtamedian uutispimennon vuoksi ei yleisesti tiedetä, että Venäjä on purkanut, ja edelleen purkaa vanhoja ydinaseitaan suuria määriä. Henkilökuntaa tarvitaan puretun ydinmateriaalin käsittelyyn, ja uusiokäyttön valmisteluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ydinasevallat ovat jo vuosia sitten sopineet ydinaseitten vähenemisestä. Käytännössä ydinaseitten urani laimennetaan ydínvoimaloissa käytettäväksi polttoaineeksi. Mikäs sen parempaa toimintaa rauhaa rakastaville ihmiselle, kuin vähentää aseistusta.
On silti turha luulla luovuttavan kaikista ydinaseista. Niitä kyllä vieläkin riittää tämän ainokaisemme planeetan tuohoamiseksi. Ydinvoimalat eivät sitä yksi saa aikaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaahas, mitä sitten? Tämäkään "uutinen" ei poista sitä tosiasiaa, että jotta pistorasiasta haluaa saada sähköä tulee tämä tarvittava sähkö myös VALMISTAA. Ydinvoima ja Rosatomin tarjoama vaihtoehto on Suomen tarpeisiin paras vaihtoehto. Toki jos sähköä ei jatkossa Suomessa tarvita on asia toinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No nyt ei meitä huolita enää Natoonkaan ja olemme etääntyneet sivistyneitä länsimaista me erakoituneet mongoolit

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi taivas tätä keskustelun laatua. Suomessa on jo neljä nykyisen Rosatomin toimittamaa ydinvoimalaa. Pitäisikö ne purkaa? Myös ranskalainen Areva on osaltaan mukana ydinaseiden tuotannossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hautaan koko voimala hanke tänne ei kaivata ydin ase uhkaa tenniskenttä sinne hanhikivelle niin tulee kuntoa eikä myrkkyä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja tämän jutun pointti oli? Vai oliko tarkoitus sanoa, että voimalan sijaan porukka rakentaa ydinpommia? Yksi ydinpommi sinne tai tänne ei muuta maailmaa miksikään. Eiköhän noita ydinkärkiä ole sen verran monta kymmentätuhatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa hyvä, että voimalan toiminnan turvaamiseksi löytyy vielä riittäviä voimakenojakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tai sitten saadaan ovelasti ujutettua Suomeen kiinteä ydinase ja me vielä maksetaan siitä. Pystyykö joku sanomaan ettei tuo ole todellinen uhka? Etäkäytöllä laitetaan voimalaitos tarpeentullen vikatilaan ja vaikkapa räjähtämään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Totta kai suomalaisrahoja käytetään jatkossa venäläisten ydinaseiden valmistukseen. Aivan turha niitä ydinjätteitä luolaan haudata, kun voidaan kehittää niistä pommeja. Siinä on suomalaisinsinööreillekin luvassa hommia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eiköhän ne tee rahaa niillä ydinaseillakin,ei sitä tarvitse tukea ydinvoimarahoilla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa voimassa olevan lain mukaan maasta ei saa viedä ydinvoimaloitten käytettyä polttoainetta. Juuri sen vuoksi Olkiluotoon kaivetaan Onkaloa ydivoimaloitten käytetyn polttoaineen loppusijoituspaikaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja nyt kun aletaan hurskastelemaan ,niin muistakaa aina Nesteen bensa-pumpulla ,että ns. biobensan osuus tulee indonesian öljypalmu-plantaaseilta ,jotka laajentuessaan tuhoavat sademetsää .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (102)

Uutisvirta

8:52
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
7:35
Ainakin 11 ihmistä kuoli asehyökkäyksissä vesipiippubaareihin Saksassa – myös epäilty löytyi kuolleena
7:00
Päivän leffapoiminnat: Alakuloinen jännäri varoittelee tulevaisuudesta – populistinen presidenttiehdokas on kuin nykypäivän hahmo
7:00
Älä tyydy tavanomaisiin laskiaispulliin – kokeile aivan uusia täytteitä tai yhdistele perinteisiä omaperäisesti Tilaajille
6:54
Pikaluottoja tyrkytetään myös firmoille – "Se on äärimmäisen kallista rahaa" Tilaajille
6:33
Tuulilasit ottavat taas osumia irtokivistä – oululaisyrittäjällä poikkeuksellisen kiireinen alkuvuosi: "Etenkin Pohjantiellä napsuu kuulemma ihan jatkuvasti" Tilaajille
6:30
Mies ajoi rajua ylinopeutta Iissä – alkometri näytti törkeitä lukemia
17
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
13
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen
11
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
6
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille
5
Kysyimme, miten opettajien kohtaamista vaaratilanteista ilmoitetaan – "Suurin osa ilmoituksista on oppilaiden aiheuttamista väkivaltatilanteista"
5
Koppikorvausten jyrkkä kasvu tyssäsi viime vuonna – syyttömänä vangituille maksettu korvaussumma romahti 1,3 miljoonalla eurolla
5
Äänestysinto on nousussa Yhdysvaltojen demokraattimielisillä alueilla – lupaa hyvää Trumpin kaatoa yrittäville

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamulla Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla maan itäosassa, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

263 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

ministerien virka autot

Onnellinen ihminen ei kadehdi. Ei ketään, ei mitään, ei missään. :) Lue lisää...
VELATON VARALLISUUTE...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image