Talous

Las­ket­te­lu­kes­kus Paljakka on myytävänä, omistajat kyllästyivät odotteluun

Ukkohallan hiihtokeskuksessa on noin 350 mökkiä ja huoneistoa. KUVA: Hakkarainen Petri
Talous 27.3.2018 6:06
Pasi Klemettilä

Hiihtokeskus Ukkohalla-Paljakka Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä kertoo, että Paljakan rinnetoiminnot, vuokraamo, ravintolat ja majoitusvaraamo ovat myytävänä.

Oululainen Kyhälä kumppaneineen osti nelisen vuotta sitten konkurssipesältä Paljakan.

– Ajatuksena oli silloin, että tehdään yhteinen Ukkohalla-Paljakka ja rakennetaan yhteislippu. Niin tehtiinkin. Sillä haettiin kilpailukykyä.

Samalla oli ajatus lähteä rakentamaan Ukkohalla-Paljakasta iso retkeilyalue. Latu-, kelkka- ja vaellusreitit yhdistävät keskuksia jo luonnostaan.

– Ukkohalla–Paljakka-väli on itse asiassa Euroopan vanhinta aarnimetsäaluetta. Sillä alueella on ainutlaatuisia luontoarvoja. Me halusimme saada sen kokonaisuuden markkinointivaltiksi. Tarkoituksena oli saada siitä kotimaassa ja ulkomailla kilpailukykyinen ja vetovoimainen keskus, Kyhälä sanoo.

Molemmat keskukset ovat Suomessa keskikokoisia. Ukkohallassa on noin 350 mökkiä ja huoneistoa ja Paljakassa on noin 150. Kokonaismäärä on silloin jo 500. Hotelleja on kaksi.

– Kunnista ja meistä yrittäjistä ei sitten kuitenkaan löytynyt tarpeeksi tahtotilaa hakea tätä yhteistyötä, johto- ja vetovastuu oli tästä hiihtokeskuksella ja tässä epäonnistuimme, Kyhälä toteaa.

Pitkästi historiaa

Hiihtokeskus Paljakka Oy hakeutui konkurssiin viimeksi vuonna 2014. 1987 toimintansa aloittaneessa Puolangan Paljakan laskettelukeskuksessa oli konkurssiin päätynyt sitä ennen kolme yrittäjää.

Oululainen Kimmo Kyhälä kumppaneineen osti ensin Ukkohallan. Paljakan he ostivat vuonna 2014.

Paljakassa on 15 laskettelurinnettä. Keskus sijaitsee noin 30 kilometriä Puolangan kirkonkylältä etelään.

Lue lisää 27.03.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (130)

Mökkiläisinä ollaan käyty n. 10 vuotta maastohiihtämässä Paljakassa ja eipä voi muuta kuin syvästi kiittää maastolatujen hyvästä kunnosta ja hoidosta. Tänäänkin (10.1.19) hiihdimme Hepovaaran ladun, ei ollut ruuhkaa ja ladut ihan loistavassa kunnossa. Harmi, jos tämän seudun parhaat ladut nyt häviävät tykkänään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa asun ja ikinä en ole tämmöisestä keskuksesta tai edes paikkakunnasta kuullutkaan. Markkinointi ehkä hieman ontuu? Ja paperilehtiä en lue enkä radiota kuuntele enkä tv:tä katso vaan ihan vaan netistä olen tietoni asioista etsinyt viimeiset ainakin 20 vuotta. Nettiä seuraan aktiivisesti ja sosiaalinen media on minulle todella tuttu. Levin ja muiden markkinointia näkyy kyllä kiitettävästi ihan joka paikassa. Saariselkää myös ja jopa Ounasvaaran mainontaa. Paljakasta tosiaan en ole ikinä kuullutkaan. Puolanka paikkakuntana on myös erittäin outo itselleni. Kerran jossain Oulun vapaa-ajan messuilla sain kunnasta yhden paperisen esitteen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvet on tullut monesti paljakassa käytyä joten harmi jos siellä loppuu toiminta kokonaan jos ei ostajaa löydy. Kesälläkin olis kävijöitä kun panostaisivat aluetta ja rinteitä maastopyörä käyttöön. Hyvät alamäki reitit sais tehtyä kuten moni muu keskus on tehnyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ukkohalla-Paljakka seudulla lomaillessa silmiin pistää ammattitaidottomuus/haluttomuus tehdä asioille(..varsinkaan ympäristölle) mitään. Puitteet ovat mahtavat,mutta kuinka niitä ei kukaan osaa tai halua hyödyntää?Myös alueen markkinointi olisi myös yksi avainsana..? Kaunista rauhallista luontoa kaipaa nykyisin moni.Alueella on paljon upeita vuokramökkejä,jotka ovat myös kohtuu hintaisia. Tosin alueen toimivuus ja palvelut ovat myös avain asemassa! Nyt joku,jolla olisi bisnes silmää ja oikeasti halua laittaa paikka kuntoon/tuottamaan olisi saumaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tahallinen alas-ajo eikä mikään muu, näkihän tuon nyt sokeakin. Saa siinä sitten selitellä. Kahtena talvena on pitänyt olla ainoalla pyörivällä hissillä itse hissipoikana lapsille välillä oman laskemisen ohessa kun ei ole ollut henkilökuntaa. Teidän ettei pitäis mutta pakkohan se oli antaa kapula harmistuneille tenaville. Rinteet on jees, ei voi verratakaan Pikkusyötteen kokoiseen Ukkohallaan jossa ei ole laskijalle mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljakan alamäki alkoi heti kun Kyhälä osti keskuksen. Keskitti kaikki voimavarat Ukkohallaan ja antoi Paljakan rapistua, ei huollettu hissejä ja rinteitä ei koskaan lumetettu ennenkuin Ukkohallassa oli kaikki rinteet valmiina. Erään kerrankin kun menimme Paljakkaan laskettelemaan niin hissit ei toiminut, ilmoittivat vaan että menkää Ukkohallaan laskettelemaan (eipäs menty, lähdettiin kotiin) Ukkohallassa ei ole edes vaunupaikkaa, mutta mitä teki Kyhälä, pisti Paljakassa vaunualueen kiinni viime kesänä, ei markkinoinut Ukkohallassa oleville vaunulaisille että Paljakassa on todella hyvä vaunualue. Ostaessaan Paljakan Kyhälällä ei ollut muuta tarkoitusta kuin ajaa Paljakka alas ja yrittää saada Puolangan kunnalta rahaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mennyt tämän "yrittäjän" toimesta Paljakan kehittäminen. Hidas alasajo. Ja jos voin arvata niin sopivaa ostajaa ei löydy ja rinteet voi laittaa kiinni. Onpahan yksi mahdollinen kilpailija pois kuleksimasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huhu kertoo että Paljakka kokonaisuudessaan myyty.Toivottavasti uusi yrittäjä infoaa asiasta mahdollisimman nopeasti ja pitää paikan auki niin kesällä kuin ensi talvena.Potentiaalia on ja paljon👍🙏

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millähän hinnalla möisivät? Nyt olis rahhoo, kun lottosin männä viikolla Kempeleesä käyvesä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miten sinne menee, kun kukaan tiedä edes missä koko ukkohalla on? missä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan ole ihme. Pääsiäinen tuli Ukkohallassa oltua ja täytyy sanoa että todella pettymys oli paikka, vaikka odotuksekkaan ei korkealla olleet.
Hissien, palvelujen ja keilaratojen (keilaasennus koneiden) HITAUS jäi päällimäisenä mieleen.
Ja vuokra-asunto (ei kylläkään paikallisyrittäjän) voi herranjestas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, Paljakan toiminnot myynnissä ja miten käy Ukkohallan? Vastahan Ukkohallassa pantiin matalaksi asuntovaunualue sähkötolppineen, huoltorakennuksineen, miljoona meni, että hurahti. Niin ja tiedän mistä johtui, mutta kait te sen jo arvaattekin. Ei hyvältä näytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtuipa pääsiäisen alla Raksilan marketeilla. Tuttavani oli perheineen lähdössä Hyrylle loma-asunnolleen ja heidän mukanaan toinen maasturivetoinen autokaravaanariperhe. Olivat kuulemma ostamassa ruuat ja juomat valmiiksi pääsiäisen ajaksi, ettei perillä tarvitse hankkia mitään. Käydään sitten "mökiltä" Ukkohallassa laskettelemassa ja hiihtämässä. Siinäpä sitä on kannatusta Hyrynsalmelle ja Ukkohallalle. Ja rusketuksetkin olivat jo valmiina Kanarialta. "Ihanaa päästä pääsiäiseksi lepäämään". K-le!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

?? Mitä? No hitossako olis pitäny ostella ruoat jostakin mistä ei edes tiedä onko kaupat auki tai mikä valikoima??
Arvaatko että alvi verot menee myös yhteiseen hyvään? Niilähän saa hornetteja ja vaikka mitä sotakalustoa ja työministeri saa palkkaa että voi kiusata työttömiä lisää?
Et arvannut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei meitin tartte hikeentyä jos vähän totta haastetaan. Näinhän se menee kerrotun esimerkin mukaan suurella osalla meistä entisen kotikunammekin "huvila-asukkaista". Jo joskus entisvanahaan piti turvautua kyläkauppiaaseen, joka hyvää hyvyyttään myi kaupungista tulleelle sisän kautta sapuskavärkkiä. Sen nyt ymmärtää, että jos "vain" pyhänseuduksi menee maalle, niin pitää olla kaikki mukana sissipakkausta myöten. Mutta jos lomaillaan pidempään, pitäisi olla suorastaan velvollisuus hoitaa ostokset mökkipaikkakunnan kaupoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljakkaa tarvittiin vaan Ukkohallan tunnettavuuden parantamiseen ja kun se on nyt saatu, joutaa pois. Kehittäminen onkin jo aikoja ollut yksipuolista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (130)

Uutisvirta

12
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
10
Lisää kylmää vettä niskaan – valmentajaa vaihtanut AC Oulu maalasi kotikentällä kahdesti, mutta menetti hyppysissä olleen voiton lisäajalla
7
Raksilan uimahallissa on otettu käyttöön lyhennetyt kesäaukioloajat ­– kysyimme, missä asiasta on tiedotettu
5
Ennätysmäärä Ferrareja saapuu Nallikariin – roomalainen Ferrari Club Passione Rossa vierailee Oulussa
4
Tehtaanmyymälät ovat aarreaittoja automatkan varrella – listasimme Pohjois-Suomessa toimivia myymälöitä
4
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla
4
Nuorella karhulla on ollut etujalassaan kiinni näätärauta jo yli vuoden – nyt viranomaiset pähkäilevät, mitä eläimelle tulisi tehdä Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

170 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image