Talous

Laivan kultakaivos avataan uudelleen Raahessa, työntekijöitä haetaan nyt – kaivos työllistää yhteensä 120 henkilöä

Raahen kultakaivos kuvattuna vuonna 2012. Arkistokuva. KUVA: Uusitalo Heikki
Talous 15.6.2018 18:41
Kaleva

Raahessa sijaitseva Laivan kultakaivos avataan uudelleen vuosien tauon jälkeen. Tuotanto on ollut keskeytettynä vuodesta 2014 lähtien.

Kaivokseen rekrytoidaan parhaillaan kaivosalan työntekijöitä ja asiantuntijoita. Kaikkiaan kaivos tulee työllistämään yhteensä 120 henkilöä. 

Barona Teollisuuden toimialajohtaja Juho Nojonen kertoo, että työntekijöitä haetaan sekä Suomesta että ulkomailta.

Työt kaivoksessa on tarkoitus aloittaa elokuussa. Kaivoksen infrastruktuuri on jo valmista ja kaivoksen on tarkoitus aloittaa toimintansa uudelleen syksyllä.

– Raahen Laivan kultakaivoksen avaaminen tuo kipeästi kaivattua elinvoimaa Raahen kaupunkiin uusien työpaikkojen ja asukkaiden myötä. Kaivoksen toiminnan jatkaminen on erittäin tärkeä päätös ja toivotamme kaikki uudet asukkaat ja kaivoksen työntekijät lämpimästi tervetulleiksiRaahen kaupungin kaupunginjohtaja Ari Nurkkala iloitsee tiedotteessa.

Työntekijöiden rekrytointia hoitaa Laivan kaivostiimin lisäksi henkilöstöpalvelualan yritys Barona.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Kullan hyötykäyttö on nykyisin minimaalista, Trumpin kultahampaaseenkin riittänee kierrätyskulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu käynnityyhän se. Ja taas kuullaan tyvenellä säällä rouskutusta kaivokselta. Töitä luvataan, mutta tosiasiassa ne ns työt kestää vain muutaman vuoden, firma menee talousahdinkoon ja lappua luukulle. On tuo jo nähty parikin kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tuu koskaan tuottamaan tai pyörimään pidempään. Lähtöpitoisuus ja kiven kovuus on sitä luokkaa että ei kannata ikinä. Konsultit ja muut huijarit käyvät puuhastelemassa vähän aikaa ja taas vaihtuu vähän ajan päästä johtajat ja taas uusi osakeanti ja rahojen kysely. Muutama sata kiloa vuodessa ei ole kannattavaa toiminta vaan tämä valehtelu ja kulissitoiminta näille koijareille mikä näiden kaivosten ympärillä pyörii. Ja jälkisiivonta jää valtiolle. Lestafirma vielä pyörii mukana ja palkkaa vuokratyöntekijöiksi orja palkalla. Hah hah, vain hullu menee tuonne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tämä se kaivos jolle rehellinen ELY viranomainen antoi poikkeusluvan laskea myrkkynsä suoraan mereen ?
Ennen siirtymistään yhtiön palkkalistoille siis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Salaliittoja siellä ja salaliittoja täällä. Ja elämälläni on tarkoitus kirkas ja ylevä eli jesuiittojen oppien mukaan tarkoitus pyhittää keinot ja nykyisin mulaan hyvä vale on parempi kuin totuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kaivostoiminta on politikkojen ja vähäjärkisten virkamiesten erityissuojeluksessa. Monikansalliset yritykset ja suomalaiset etunenässä sotkevat, pilaavat ympäristön, puhaltavat rahat, harjoittavat rikollista toimintaa jne... Mikäs on mellastaa kun valtiovalta siunaa lopuksi kaiken. Kaukana on järki ja kansanvalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kerro missä on sotkettu ja pilattu ympäristöä? Juuri oli uutinen, että Sotkamossa veden laatu vain paranee.
Kommentistasi on järki kaukana, mutta kaivostoiminnasta ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu tosi tietäjä taas kyseessä, vedä kuule juhannuspihvisi ja hömppää päälle kaivoksen lauhdevettä niin näät kuin hyvää sen laatu on

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kuulu sulle minun syömisen ja juomiseni, mutta lapsellisuutesi paistaa hienosti kommentissasi.
Mutta älä ole kateellinen, sillä pihvien lisäksi on myös kalaa juhannuksen ruokapöydässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kaivoslain perusteet on jostain vuosisadan takaa. Kourallinen suomalaisia saa töitä, mutta yleensä voitot luonnonvaroista käärii ulkomaiset sijoittajat, suomalaisille jää raiskattu luonto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös siihen merenrantaan ole rakentumassa paljon isompi meriveden ja ympäristön sotkija...ydinvoimala.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uusia työpaikkoja??? Vanhoja työpaikkoja jotka ovat olleet jatkuvasti katkolla ja lopetettuja vähän väliä. Mikä työpaikka se on josta ei tiedä onko puulaaki enää huomenna pystyssä ja kuka sen omistaa? Tuohon klondykeen ei kannata kyllä sortua jos töistä on kiinnostunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähänä on tuolla Nurkkalallakin ilon aiheet jos tuosta lammikosta pitää iloita , tuo laitos sotkii tämän meidän vesistömme tässä rannikolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä se sotkee ? Ei ainakaan Raahen edustan merivedet ole yhtään paskaantuneet enempää kaivostominnan aikanaan alettua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivokset lupaa paljon, ei anna mitään ja sotkee vedet ja luonnon iäksi. Jos jotain jää viivan alle ne menee ulkomaille ne rahat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

17.2.
Kempeleläisellä maatilalla kasvanut Julia Heikkinen on Oulun 4H:n uusi toiminnanjohtaja – "Minä uskon uskaltamiseen, se on tavattoman mukavaa"
17.2.
Kaleva oikaisee
17.2.
Kaupunki perustaa säätiön Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen toteuttamista varten – Kulttuurille myös oma pitchauskisa
17.2.
Kaupunginhallitus päätti: Oulun kaupungintaloa avataan jonkin verran yleisölle, mutta suurimmaksi osaksi käyttötarkoitus pysyy entisellään
17.2.
Kätilöiden huoli ei näy vahinkoilmoituksissa – Viime vuonna korvauksia maksettiin 18 tapauksessa, jotka liittyivät alatiesynnytyksiin tai keisarileikkauksiin
17.2.
Perhe jäi kahden tulen väliin: Oulun kaupunki vaatii Karjasillan suojeltuun hometaloon korjausta, 50 neliön talolle kustannusarvio jopa 365 000 euroa – purkulupa ei hevillä heltiä kulttuurisesti arvokkaalla alueella Tilaajille
17.2.
Norjassa sisarpuolensa surmasta epäiltyä miestä syytetään murhasta ja terrorismirikoksesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

289 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image