Talous

Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?

Maanantaina diesel ja ysivitonen olivat muutamalla Oulun seudun asemalla täsmälleen saman hintaisia, kun taas eräillä toisilla tankeilla hintaeroa oli dieselin hyväksi toistakymmentä senttiä. Arkistokuva. KUVA: Leinonen Jukka
Talous 16.10.2018 6:11
Petri Hakkarainen

Diesel-polttoaine maksaa osassa tankkauspisteitä jo yhtä paljon kuin 95-oktaaninen bensiini.

Toisaalta asemakohtaiset erot ovat suuret: maanantaina diesel ja ysivitonen olivat muutamalla Oulun seudun asemalla täsmälleen saman hintaisia, kun taas eräillä toisilla tankeilla hintaeroa oli dieselin hyväksi toistakymmentä senttiä.

Onko bensiiniä halvemman dieselin aika ohi, Nesteen Marketing & Services liiketoiminta-alueen Suomen johtaja Sam Holmberg?

– Polttoaineiden maailmanmarkkinahinnat ovat olleet nousussa syyskuun lopulla ja lokakuun alussa. Dieselin hinta on noussut enemmän kuin bensiinin.

Mistä hintaeron pieneneminen johtuu?

– Kesäaikana yleisesti nähtävä nousu bensiinin hinnassa alkaa olla maailmalla ohi. Jostain syystä dieselin kysyntä maailmanmarkkinoilla on nyt kasvanut.

Miksi diesel on osassa Suomen vähittäismyyntipisteitä jo saman hintaista kuin bensiini?

– Tolppahintojen vaihtelu johtuu monesta asiasta: maailmanmarkkinatilanteesta, mutta muun muassa myös paikallisesti kilpailutilanteesta.

– Sekin vaikuttaa hintaan, että asemilla alkaa jo olla ainakin Pohjois-Suomessa talvilaatuista dieseliä, jonka vähittäismyyntilitrahinta on keskimäärin viisi senttiä enemmän kuin kesädieselillä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (233)

Seliseli... Öljyn hinta on laskussa, samoin "tupaöljyn". Oikeeta kilpailua tarvittais, seliseli tälle nesteen höpinälle. Hintaa nostetaan jossain kabinetissa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kapitalistin ahneus on rajaton Onneksi minun ajoihin ei nousut vaikuta ainoastaan jos Löpön hinta nousee olen ajellut Löpöllä jo vuosia aion jatkaa mahdollisimman pitkään niin kauan kuin henki kulkee ja löpöä myydään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä oon aina ihmetellyt miksi dieselin hintaa ei vaan nostettaisi kaakkoon vähittäismyyntipisteissä?? Ihmiset jotka hankkineet dieselauton ovat maksaneet kalliin käyttövoimaveron eli ovat naimisissa diilissä. Kun ollaan pakotettu asiakas naimisiin, voidaan tunnetusti ryöstöhinnoitella.

Miksi ei aiemmin?? Miksi vasta nyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kehä kolmosen,sisällä asuville julkisen liikenteen käyttöpakko ja heidän autoilleen kolminkertaiset käyttömaksut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoita kommentti Miten niin, kyllä täälläkin tarvitsee auota samalla tavalla kuin muualla, se mihin aikaa lähtee töihin ja mihin suuntaan ratkaisee sen millä kuljetaan. Ei julkiset täälläkään toimi kunnolla. Tervetuloa tänne kokeilee et miten homma toimii, taso on sama kuin länsimetrossa.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä takia joudun maksamaan käyttövoimaveroa, diesel käytännössä jo paljon kalliimpaa ajaa bensaan verrattuna. Ajaisin mielellään kaasu,sähkö tai jokin hybridiautolla mikäli olisi varaa hankkia sellainen, niin ja miten kaasuakin tankkaat kun jakelupisteitä 100km päässä (lähin). Eikö jokunen vuosi sitten kehoitettu ihmisiä hankkimaan diesel auto ja nyt rangaistaan sitten siitä. Raivostuttaa tämä Suomen homma, kyykytetään köyhää koko ajan enemmän ja enemmän. Mietin jo ulkomaille muuttoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvän dieselauton saa muutamalla tonnilla, sähköauton muutamalla kymppitonnilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä tässä haiskahtaa huoltamoketjujen hiljainen sopimus että "lopetetaan kilpailukeskenään ja kaikki nostaa hintoja niin saadaan kunnolla revittyä massia" oiskohan tässä kilpailuviranomaisilla vähän syytä tarkistella asioita.. voi olla seuraava iso keissi tässä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on syyttäminen Sipilän hallitusta nostivat veroja Diselissä 75 Bensassa 80 ja alvi päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjällä ja Virossa Dieselin hinta on kyllä laskenut viime keväästä alkaen. Ovatko ne maailmanmarkkinahinnan ulkopuolella?
Rajanylityspaikkojen läheisyydessä hinnat seuraavat vähän suomenhintoja, mutta syvemmällä maassa tilanne on täysin toinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo! Minusta on väärin, että jos vielä maksamme diesel veroa.Pois se ja me jotka automme ostimme 2000 luvulla.En ainakaan pysty uutta ostamaan.Vähät saastutan ilmaa.Kaupassa on käytävä,ainakin kerran viikossa täältä korvesta. Maksakoon ne jotka eniten rallaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se vasta tulee kalliiksi jos täältä Oulun seudulta lähtee tankille Venäjälle..
Eihän kaikki asu itärajan pinnassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dieselillä mukava ajella huomattavasti vääntävämmän koneen vuoksi, lisäksi kaupunkikulutus 2,5 litraa pienempi kuin vastaava bensakone.
Kone myös kestää huomattavasti paremmin kuin bensakone.
Nämä alle litran bensakoneella olevat pikkuturbot eivät kestä perheauton kokoluokan autossa kuin muutaman vuoden ja toisekseen täysi lasti autossa nostaa bensankulutusta noissa yli 2 litraa yli luvatun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksikään kohta ei pidä paikkaansa, etkä esitä perusteita miksi pitäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se kuuluisa ”maailmamarkkinahinta” ei ollut vaikuttanut Viron mittarihintoihin mitenkään? Vertailukohtien välissä oli n. kuukausi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoa miksi: Dieselin hinta jatkaa nousuaan kunnes kansalaiset on hankkiutuneet eroon vanhoista dieseleistään ja tilalla uusia ei-dieseleitä. Niin kauan kuin vanhoilla nokivasaroilla ajetaan, ei dieselin hinta voi lähteä laskuun vaan täytyy nousta. Kestää vielä kauan siis!

Tosin, katsastuksissa aletaan syynäämään yhä tiukemmin vanhoja autoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sitten aletaan verottaa niitä ei-dieseleitä oikein isolla kädellä sillä aina löytyy autoilijoista oivallinen verotuskohde.
Pieni ajatusleikki: kaikki hankkii hybridin tai täyssähköauton niin heti pomppaa lataussähkön hinta monikymmenkertaiseksi. Eli korvataan aiempi verokertymä uusilla verokohteilla.
Pähkinänkuoressa: autoa ei kannata vaihtaa ihan tyhjän takia, se on se kallein reitti auton kuluja laskettaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei auta kun ruuvata, syöttöä pienemmälle nyt pääsen 4l jos pääsisin 3l 100km Toyotlla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (233)

Uutisvirta

21:18
Senior Advisor, herra Jalonen – Heinäpään haukka Kari Jalonen on Saksan maajoukkueen valmennuksen neuvonantaja Tilaajille
21:13
Tie 27 suljetaan liikenteeltä Haapajärvellä tiistaiksi rummunvaihdon vuoksi
20:49
Vincentilta lopetettiin elämää ylläpitävä hoito – Ranska on seurannut Lambertin perheen kiistelyä vegetatiivisessa tilassa olevan miehen kohtalosta
19:38
Suomalaisravintola joutui äärivasemmistolaisten ilkivallan kohteeksi Berliinissä – SS-muistoyhdistystä johtaneen osaomistajan eroilmoitus ei lopettanut iskuja Tilaajille
19:37
Kolumni: Sukellus MM-kisakaupungin sykkeeseen –  "Kosicen MM-isännillä on oudon kiero huumorintaju"
19:24
USA:n yleisesikunnan edustaja kehuu vuolaasti Rovajärven ampuma-aluetta – kansainvälisessä harjoituksessa ammuttiin maanantaina kovapanoksilla
19:11
Jukka Jalonen Leijonien pelitavasta: "Meillä on joka pelissä sauma voittaa"
124
Google asettaa Huaweille Android-käyttöjärjestelmän päivityskiellon – Petteri Järvinen: "Tämä on suomalaisille terve muistutus"
91
Vasemmistoliitolla vaikea hyväksyä talouden reunaehtoja: Hallitusneuvottelut keskeytyivät aamulla puoleen päivään saakka
63
Moni nuori pilaa elämänsä, kun luottotiedot menevät – Nordean henkilöasiakasliiketoiminnan johtaja Sara Mella: ”Pikavippimaailma saatava valvonnan alle”
40
Oulun yliopisto: Ilmastonmuutos aiheuttanut jo huomattavia vaikutuksia makean veden kiertokulussa arktisilla alueilla
30
Kuitukaapelin katkeaminen vaikeutti kaupankäyntiä Kaakkurissa, kun maksupäätteet eivät toimineet – ongelma jatkui useita tunteja
25
Päivi Räsänen tyrmää myöhäiset abortit – "Näissä on kyse lapsensurmasta"
20
Poliisilla harjoitusoperaatio Patelan omakotitaloalueella – mukana myös Hevi-panssariauto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi moottoritiellä ei noudateta nopeusrajoituksia

Siksi koska keskikaiteella erotetulla moottoritiellä kuoleman tai vakavan loukkaantumisen todennäköisyys lähentelee noll... Lue lisää...
Homtom

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image