Talous

Kysyimme: Miksi dieselin hinta on jo sama kuin bensiinin?

Maanantaina diesel ja ysivitonen olivat muutamalla Oulun seudun asemalla täsmälleen saman hintaisia, kun taas eräillä toisilla tankeilla hintaeroa oli dieselin hyväksi toistakymmentä senttiä. Arkistokuva. KUVA: Leinonen Jukka
Talous 16.10.2018 6:11
Petri Hakkarainen

Diesel-polttoaine maksaa osassa tankkauspisteitä jo yhtä paljon kuin 95-oktaaninen bensiini.

Toisaalta asemakohtaiset erot ovat suuret: maanantaina diesel ja ysivitonen olivat muutamalla Oulun seudun asemalla täsmälleen saman hintaisia, kun taas eräillä toisilla tankeilla hintaeroa oli dieselin hyväksi toistakymmentä senttiä.

Onko bensiiniä halvemman dieselin aika ohi, Nesteen Marketing & Services liiketoiminta-alueen Suomen johtaja Sam Holmberg?

– Polttoaineiden maailmanmarkkinahinnat ovat olleet nousussa syyskuun lopulla ja lokakuun alussa. Dieselin hinta on noussut enemmän kuin bensiinin.

Mistä hintaeron pieneneminen johtuu?

– Kesäaikana yleisesti nähtävä nousu bensiinin hinnassa alkaa olla maailmalla ohi. Jostain syystä dieselin kysyntä maailmanmarkkinoilla on nyt kasvanut.

Miksi diesel on osassa Suomen vähittäismyyntipisteitä jo saman hintaista kuin bensiini?

– Tolppahintojen vaihtelu johtuu monesta asiasta: maailmanmarkkinatilanteesta, mutta muun muassa myös paikallisesti kilpailutilanteesta.

– Sekin vaikuttaa hintaan, että asemilla alkaa jo olla ainakin Pohjois-Suomessa talvilaatuista dieseliä, jonka vähittäismyyntilitrahinta on keskimäärin viisi senttiä enemmän kuin kesädieselillä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (233)

Seliseli... Öljyn hinta on laskussa, samoin "tupaöljyn". Oikeeta kilpailua tarvittais, seliseli tälle nesteen höpinälle. Hintaa nostetaan jossain kabinetissa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kapitalistin ahneus on rajaton Onneksi minun ajoihin ei nousut vaikuta ainoastaan jos Löpön hinta nousee olen ajellut Löpöllä jo vuosia aion jatkaa mahdollisimman pitkään niin kauan kuin henki kulkee ja löpöä myydään..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä oon aina ihmetellyt miksi dieselin hintaa ei vaan nostettaisi kaakkoon vähittäismyyntipisteissä?? Ihmiset jotka hankkineet dieselauton ovat maksaneet kalliin käyttövoimaveron eli ovat naimisissa diilissä. Kun ollaan pakotettu asiakas naimisiin, voidaan tunnetusti ryöstöhinnoitella.

Miksi ei aiemmin?? Miksi vasta nyt?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kehä kolmosen,sisällä asuville julkisen liikenteen käyttöpakko ja heidän autoilleen kolminkertaiset käyttömaksut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoita kommentti Miten niin, kyllä täälläkin tarvitsee auota samalla tavalla kuin muualla, se mihin aikaa lähtee töihin ja mihin suuntaan ratkaisee sen millä kuljetaan. Ei julkiset täälläkään toimi kunnolla. Tervetuloa tänne kokeilee et miten homma toimii, taso on sama kuin länsimetrossa.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä takia joudun maksamaan käyttövoimaveroa, diesel käytännössä jo paljon kalliimpaa ajaa bensaan verrattuna. Ajaisin mielellään kaasu,sähkö tai jokin hybridiautolla mikäli olisi varaa hankkia sellainen, niin ja miten kaasuakin tankkaat kun jakelupisteitä 100km päässä (lähin). Eikö jokunen vuosi sitten kehoitettu ihmisiä hankkimaan diesel auto ja nyt rangaistaan sitten siitä. Raivostuttaa tämä Suomen homma, kyykytetään köyhää koko ajan enemmän ja enemmän. Mietin jo ulkomaille muuttoa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvän dieselauton saa muutamalla tonnilla, sähköauton muutamalla kymppitonnilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllä tässä haiskahtaa huoltamoketjujen hiljainen sopimus että "lopetetaan kilpailukeskenään ja kaikki nostaa hintoja niin saadaan kunnolla revittyä massia" oiskohan tässä kilpailuviranomaisilla vähän syytä tarkistella asioita.. voi olla seuraava iso keissi tässä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on syyttäminen Sipilän hallitusta nostivat veroja Diselissä 75 Bensassa 80 ja alvi päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjällä ja Virossa Dieselin hinta on kyllä laskenut viime keväästä alkaen. Ovatko ne maailmanmarkkinahinnan ulkopuolella?
Rajanylityspaikkojen läheisyydessä hinnat seuraavat vähän suomenhintoja, mutta syvemmällä maassa tilanne on täysin toinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo! Minusta on väärin, että jos vielä maksamme diesel veroa.Pois se ja me jotka automme ostimme 2000 luvulla.En ainakaan pysty uutta ostamaan.Vähät saastutan ilmaa.Kaupassa on käytävä,ainakin kerran viikossa täältä korvesta. Maksakoon ne jotka eniten rallaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se vasta tulee kalliiksi jos täältä Oulun seudulta lähtee tankille Venäjälle..
Eihän kaikki asu itärajan pinnassa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Dieselillä mukava ajella huomattavasti vääntävämmän koneen vuoksi, lisäksi kaupunkikulutus 2,5 litraa pienempi kuin vastaava bensakone.
Kone myös kestää huomattavasti paremmin kuin bensakone.
Nämä alle litran bensakoneella olevat pikkuturbot eivät kestä perheauton kokoluokan autossa kuin muutaman vuoden ja toisekseen täysi lasti autossa nostaa bensankulutusta noissa yli 2 litraa yli luvatun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksikään kohta ei pidä paikkaansa, etkä esitä perusteita miksi pitäisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se kuuluisa ”maailmamarkkinahinta” ei ollut vaikuttanut Viron mittarihintoihin mitenkään? Vertailukohtien välissä oli n. kuukausi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kertoa miksi: Dieselin hinta jatkaa nousuaan kunnes kansalaiset on hankkiutuneet eroon vanhoista dieseleistään ja tilalla uusia ei-dieseleitä. Niin kauan kuin vanhoilla nokivasaroilla ajetaan, ei dieselin hinta voi lähteä laskuun vaan täytyy nousta. Kestää vielä kauan siis!

Tosin, katsastuksissa aletaan syynäämään yhä tiukemmin vanhoja autoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sitten aletaan verottaa niitä ei-dieseleitä oikein isolla kädellä sillä aina löytyy autoilijoista oivallinen verotuskohde.
Pieni ajatusleikki: kaikki hankkii hybridin tai täyssähköauton niin heti pomppaa lataussähkön hinta monikymmenkertaiseksi. Eli korvataan aiempi verokertymä uusilla verokohteilla.
Pähkinänkuoressa: autoa ei kannata vaihtaa ihan tyhjän takia, se on se kallein reitti auton kuluja laskettaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei auta kun ruuvata, syöttöä pienemmälle nyt pääsen 4l jos pääsisin 3l 100km Toyotlla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (233)

Uutisvirta

18:36
Keskustassa ja Tuirassa voi näkyä rynnäkkökivääriä kantavia varusmiehiä – Kainuun prikaatin sotilaspoliisit harjoittelevat Oulussa
18:30
Antisemitismi sai kasvot Ranskassa, kun tv:stä tuttu filosofi joutui juutalaisvihan kohteeksi Tilaajille
17:36
Kyselytunnilla Sipilää hiillostettiin Anne Bernerin SEB-pankin paikasta ja Jussi Niinistön taleban-kommenteista
17:00
Anita Korvan arvokisadebyytti oli lyhyt ja ytimekäs, mutta hiihtäjälupaus ei työnnä päätään lumihankeen – "Olisi kiva itsekin olla joskus taistelemassa kärkisijoista tällaisissa kisoissa" Tilaajille
16:55
Mäki ja Hakola eivät yltäneet sprintin MM-välieriin, molemmat jäivät kolmansiksi
16:32
Poliisi pyytää tietoja Rovaniemellä varastetusta perävaunusta ja moottorikelkasta
16:23
Antti Kaikkonen tuuletuskokouksen jälkeen: Keskustan ryhmä tukee ministeri Berneriä yksimielisesti
84
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
75
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
47
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
30
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet
27
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
26
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
22
Kommentti: Oppositio hihittelee sivusta, kun hallituspuolueet tunaroivat – ”Kuka haluaa äänestää puoluetta, jossa ministeriksi valitaan Berner?”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi huomenna illalla Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa jäätävän vesisateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

267 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vuokralla asumisen helppous

Asunnon voi aina myydä ja muuttaa varakkaana vuokralle. Ulkomaillakin voi olla kuukausia vuodesta. Vuokralla ikänsä asun... Lue lisää...
Maksettu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image