Talous

Kysely: Suomalaisista 14 prosenttia rahoittaa lomailuaan lainalla

Talous 11.7.2018 0:10 | Päivitetty 11.7.2018 1:26
STT

Lähes joka viides ihminen Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa on ottanut tai aikoo ottaa tänä kesänä lainaa lomasuunnitelmiaan varten, kertoo ohjelmistoyritys Tiedon teettämä pohjoismainen lainabarometri.

Suomalaisista 14 prosenttia rahoittaa lomailuaan lainalla. Suomalaiset ottavat lainaa erityisesti auton ja moottoripyörän ostoon sekä lomamatkoihin. Rahaa lainataan myös kodin tai kesäasunnon kunnostamiseen. Suurin osa suomalaisista ei kuitenkaan harkitse minkäänlaisen lainan ottamista kesämenoihin.

Lähinaapureissa lainaa otetaan useammin. Ruotsalaisista 22 prosenttia on rahoittanut lomailuaan lainalla, norjalaisista 21 prosenttia.

Lainabarometri perustuu markkinatutkimusyhtiö YouGovin Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa kesäkuussa tekemän kyselyn tuloksiin. Tutkimuksessa haastateltiin yhteensä 3 075 yli 18-vuotiasta naista ja miestä.

Tutkimus on tehty Ruotsissa jo neljänä perättäisenä vuotena, tänä vuonna Suomi ja Norja olivat ensimmäistä kertaa mukana. Virhemarginaali on 1,4 prosenttiyksikköä.

MAINOS

Kommentoi

Pakko lomailla velaksi, kun ei verojen jälkeen rahaa jää kuin pakolliin menoihin. Kiitos menneistä vuosista ja tehdyistä päätöksistä SDP ja muut vihervassarit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko oikein ottaa huomioon auton ja moottoripyörän hankinta loman kustannuksiin? Mielestäni ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kansalaisten muisti on huono! Miksi ihmeessä halutaan takaisin valtion velkakierteeseen ja verojen korotuksiin? Herra - varjele meitä punavihreältä hallitukselta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kylmiä väreitä aiheuttaa pelkkä ajatuskin velaksi lomailemisesta ja yleensäkin kaikenlaisesta velaksi elämisestä. Toki, onhan siinä lomalla aikaa tehdä maksusuunnitelmia loman jälkeistä elämää varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image