Talous

Kyproksen kansallinen lentoyhtiö nurin

Talous 10.1.2015 9:12 | Päivitetty 10.1.2015 11:31
STT

Kyproksen kansallisen lentoyhtiön Cyprus Airwaysin toiminta on lopetettu. Pahoista talousvaikeuksista kärsinyt yhtiö lensi viimeisen lentonsa perjantaina.

Cyprus Airways ei enää voinut jatkaa toimintaansa, koska EU-komissio määräsi Kyproksen hallituksen perimään takaisin yhtiölle annetut valtiontuet.

Komission mukaan Kypros oli tukenut lentoyhtiötä vuosien ajan EU-säännösten vastaisesti. Kyproksen valtio oli antanut yhtiölle ainakin 130 miljoonaa euroa viime vuosina.

- Cyprus Airways on saanut suuren määrän julkista rahoitusta vuodesta 2007 lähtien, mutta ei pystynyt järjestämään toimintaansa uudelleen. Yhtiö ei ole elinkelpoinen ilman jatkuvaa valtion tukea, sanoi EU:n kilpailuasioista vastaava komissaari Margrethe Vestager.

Kymmenet ulkomaalaiset yhtiöt lentävät yhä Kyprokselle.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Jamaican Airways:llä on puhdas lento historia ja niitten lentäjät ei vetele Finnairin lentäjien liksoja, joten huippu lentäjät sieltä halvemmalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirjoittajalle "Kilpailun säännöillä": Pitäisikö Finnairille palkata esim intialaiset lentokapteenit vain sen takia jos ne muutaman tonnin halvemmalla saa? Ehkä on parempi antaa suomalaisten ammattitaitoisten kapteenien lentää koneita niin pysyy koneet ilmassa eikä tipahtele mereen? Myöskin muun henkilökunnan (kuten huoltoihmisten) osalta kannattaa varmaan käyttää ammattitaitoista porukkaa, eikä niitä kenet halvimmalla saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitä vaan jos pystyvät omalla tulorahoituksellaan toimintaa pyörittämään ja asiakkaat suostuvat maksamaan nuo kalliimmat kustannukset kilpailijoihin verrattuna. Veronmaksajien rahoilla tuollaista sirkusta ei saa eikä pidäkään pyörittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

äisikö Finnairille palkata esim intialaiset lentokapteenit vain sen takia jos ne muutaman tonnin halvemmalla saa? NOH muutaman tonnin? Finnairilla lentäjillä liksat kuussa on 10000 - 20000 ekee niin intian poika lentelee 2000 ekellä hyvinkin eli aika saaterin paljon halvempi.... Finn Comin lentäjät tienaa noin 2000 - 4000 kuussa - pyrkivät kaikki Finnairille super liksojen toivossa mutta harva pääsee.... Sielä on kauhee määrä työttömiä lentäjiä kortistossa Suomessa jotka lentäisi ilmaiseksi kunhan saisi pidettyä lentolupa kirjansa voimassa. Eli ei ole pakko hakia Intiasta halpaa lentäjää sillä niitä saisi kyllä Suomestakin. Eli Antakaa monoo Finnairin super palkkalaisille lentäjille ja palkatkaa normi palkalla oleviä suomalaisia lentäjiä kortistosta niin säästöjä tulisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmettä ne kaatelee tällä tavalla Cypruslaisten lentoyhtiön. Pitäkää näpit irti sieltä ja antakaa niiden lentää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Finnair kaatuisi myös ilman valtion tukea. Siksi ihmetyttääkin miksi firman johtoa, lentokapteeneita jne ei kilpailuteta kunnolla ja kansainvälisesti vaan maksetaan heille törkeän isoja palkkoja verovaroista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

11:33
Yliopiston eläinmuseo siirtyy mahdollisesti Tietomaahan – uudesta näyttelystä halutaan toiminnallinen ja tiedekeskusmainen
10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalainen on vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
61
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
59
Pyhäntäläisyritys esittelee liikkuvaa ja talviasuttavaa mökkivaunua Helsingissä – Oulun rakennusvalvonta: Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta
27
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
15
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

113 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Olipa kommentoijalla hiukan erikoinen kirjoitus. Herraviha on toki niin vanha ja ikuinen asia, ettei sitä pahemmin kanna... Lue lisää...
Pekka Vanhana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image