Talous

Kiu­as­val­mis­ta­ja Harvia aikeissa hakea lisää löylyä pörs­si­lis­tau­tu­mi­sel­la

Talous 5.3.2018 9:06 | Päivitetty 5.3.2018 11:46
STT

Kiuasvalmistaja Harvia vahvistaa kaavailevansa listautumista Helsingin pörssiin. Yhtiö kertoo suunnittelevansa osakeantia, jossa se laskisi liikkeelle uusia osakkeita. Lisäksi yhtiön suurimmat osakkeenomistajat myisivät omia osuuksiaan.

Yhtiön mukaan osakeannin tavoitteena on kerätä noin 45 miljoonan euron bruttovarat, joilla vahvistetaan pääomarakennetta ja tuetaan strategiaa.

- Suunniteltu listautuminen on yhtiölle merkkipaalu, joka tarjoaa vahvan tuen kannattavan kasvun polulle, vahvistaa brändiä sekä auttaa rekrytoimaan ja sitouttamaan avainhenkilöstöä, hallituksen puheenjohtaja Olli Liitola kommentoi tiedotteessa.

Yhtiön mukaan pääomasijoitusyhtiö Capman jäisi listautumisen jälkeenkin yhtiön merkittäväksi osakkeenomistajaksi. Capmanin hallinnoimat rahastot omistavat nykyisellään 69,5 prosenttia Harviasta.

Listautumista oli jo uumoiltu julkisuudessa. Esimerkiksi Helsingin Sanomat kertoi helmikuussa yhtiön listautumisaikeista.

Yhtiö työllistää noin 365 ihmistä Suomessa ja ulkomailla. Sillä on pääkonttori ja kiuastehdas Keski-Suomen Muuramessa. Yhtiön perusti Tapani Harvia vuonna 1950. Harvia valmistaa perinteisten kiukaiden lisäksi muita sauna- ja spa-tuotteita.

Linkki juttuun

Linkki juttuun

MAINOS

Kommentoi

Pörssiin listautumiset ovat vain omistajien tapa hankkia miljoonaomaisuus, koska tämä ei tuo pääomaa eikä paranna yrityksen toimintaa. Se veltostuttaa yritysten omistajat ja johtajat, jolloin motivaatio katoaa ja loppu on lähellä. Näin kävi Nokialle ja ei tuo Rovionkaan tilanne hyvältä näytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

52
Metsäkanalintujen jahdissa on saatu saalista Oulun riistakeskusalueella – "Teerikannat paikoin todella hyvällä mallilla"
51
Kärkkäisen maahantuoma klapikone määrättiin poistettavaksi markkinoilta – Tukes löysi testissä vakavia turvallisuuspuutteita
33
Raahelaisyrityksen sukelluspallo odottaa yhä vientilupaa – miljoonasopimuksen solmimisesta Kiinaan on jo vuosi
33
Hajuhaitta Oulussa johtuu häiriöstä tuotantoprosessissa Stora Enson sellutehtaalla
25
Oulun kaduille kylvetään vuodessa tonnikaupalla hiekkaa, liukkaudentorjunta aloitetaan yleensä marraskuun ensimmäisellä viikolla
25
Liigan kurinpitodelegaatio otti kärppätähden lauantain taklauksen tarkempaan syyniin – Kuparille tulossa pelikieltoa?
25
Oulun kaupungille 18,2 miljoonan potti Technopoliksen osakekaupasta – vähentää lainatarvetta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

Hallitusvalittelijat ovat tyytymättömiä omaan elämäänsä samoin kuin ay-valittelijat, jotka avaavat joka päivä ainakin yh... Lue lisää...
miksi aina haukutaan...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image