Talous

Kil­pai­lu­vi­ran­omai­set: Valion hinnankorotus vaikuttaa isolta

Talous 10.1.2013 10:56
STT

Kilpailu- ja kuluttajavirasto korostaa, ettei ole määrännyt Valiota nostamaan maidon tukkuhintaa 30 prosentilla. Viraston mukaan korotus vaikuttaa korkealta.

Valio ilmoitti eilen, että kilpailuviranomaiset olisivat pakottaneet nostamaan maidon tukkuhintaa 30 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mielestä Valio myy maitoa liian halvalla suhteessa tuotantokustannuksiin, jotta yhtiö saisi kilpailijat pois markkinoilta ja voisi sitten nostaa hintoja.

Viraston mukaan kuluttaja saa pitkällä aikavälillä maitonsa halvemmalla, kun alalla on kilpailua.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

tämän suomalaisen kilpailuttamisen, miten kävi esim. sähkön kanssa. En ymmärrä tätä mailman menoa enää ollenkaan, tämä alkaa pikku hiljaa ketuttaa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää lakkauttaa tuollainen kipavirasto, joka ei tiijä mitä se milloinkin vaatii!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arla ja Valio pelasivat kilpailuviraston takataskuunsa. Nyt heillä on vapaat kortit nostaa kartellissa hintoja aivan niin paljon kuin heitä huvittaa. Näin typerää toimintaa ei näe missään muualla kuin Suomessa.Toivottavasti virkamiehillekin sitten lohkeaa jotain taskunpohjalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien kartellien paraskaveri, kilpailuvirasto iskee jälleen kanslaisten kukkarolle. Sanelemalla Valiolle tarkan hinnan, paljonko maidonhintaa tulee nostaa, ja kun siihen todelliset virasto parhaat kaverit, Kesko ja Sok panevat omat kertoimensa päälle niin kauppamaidon hinta asiakkaille nousee ja huimasti. Se taho joka tässäkin lajissa kovimman työn tekee ei tietenkään saa tässäkään Cayman saarten sponsoritilaisuudessa saa todennäköisesti senttiäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hauskintahan tässä on, ettei Arlalla ole mitään hätää kun se on kilpaillut Valion kanssa. Eri asia olisi joku pieni kilpailija joka olisi hätää kärsimässä tässä kilpailutilanteessa. Se on itsekin jättimäinen meijeri isolla markkinaosuudella. Loppukuluttajalle Valion tuotteet ovat olleet monesti jopa kalliimpia. Nyt sekä Valio että Arla voivat nostaa hintojaan kolmanneksen, eikä tarvitse turhia kilpailla. Mutta kuka voittaa? Valion ja Arlan omistajat tietenkin! Kuka maksaa? Me!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähän tuotteiden hintoihin tämä 30 pinnaa on tähän saakka ollut piilotettuna? Turha varmaan toivoa, että niitä hintoja nyt kuitenkaan laskettaisiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyypillistä virkamiestouhua Suomessa. Ensin annetaan päätöksiä kevein perustein ja sitten ei uskalleta vastata seurauksista. Kyllä tuollainen kilpailu-ja kuluttajavirasto joutaisi lakkauttaa. Kyllä säästyisi rahaa, kun ei tarvitsisi maksaa palkkoja tuollaisille tyhjäntoimittajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eniten mua ihmetyttää, että terveellinen maito on hampaita pilaavia mehuja ja limsoja kalliimpaa. Ei oo kohta köyhällä varaa juoda maitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valiolla ei ole mitään mahdollisuuksia Kilpailuviraston mainitsemaan määräävään markkina-asemaan Euroopan ja Suomen markkinoilla. Euroopasta voi milloin vain tuoda miljardeja litroja ylijäämämaitoa esim monikansallisen arlan toimesta mikäli.Vaikka kaupan hyllyillä olisikin pelkästään Valion maitoja, mikä päivä tahnsa se voidaan sieltä potkaista ulos jos se ylihinnoittelee tuotteensa. Kilpailuviraston päätös on täysin käsittämätön ja perusteeton ja asenteelisesti osuuskuntavastainen. Nytkin tätä Valion "alihinnoiteltua" maitoa myydään kaupassa aina kalliimmalla kuin Arlaa, täysin ristiriitaista ja kertoo suomen kilpailuviraston linjasta, jonka seurauksena tämä on maailman kallein maa. Kummisedät hyväveliverkostossa voivat tosin paksusti. PS. Valio ulos Fennovoimasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ostetaan maito venäjältä, siellä sekin on parempaa.vasemmistoliitto on aina ajanut syrjäseuduilla asuvien ja vähemmistöjen asiaa.valio on kapitalisti porvareiden omistama laitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ymmärtänny näitä jotka vettä ostaa(kurria )eli jätettä kalliilla hinnalla kun vettä saa raanasta helpommin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuulkaa niin iso poliittinen juttu/sota valio-arla johon liittyy kaiken laista mistä me kuluttajat ei olla hajulla lainkaan...käytetään kuiteskin sitä maitoa on se niin terveellistä että!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen se oli vielä liian halpaa ja nyt liian kalista. Mikä tuo virasto oikein on, kenen asialla. Mitä lisäarvoa se tuo kansalaisille, muuta kuin maidonhinnan korotuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi hinnan on nyt nousta.

Jos Valio olisi alennusmyynnillään saanut muut valmistajat pois markkinoilta, niin sitten se maidon hinta vasta kallis olisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image