Talous

Kil­pai­lu­vi­ran­omai­set: Valion hinnankorotus vaikuttaa isolta

Talous 10.1.2013 10:56
STT

Kilpailu- ja kuluttajavirasto korostaa, ettei ole määrännyt Valiota nostamaan maidon tukkuhintaa 30 prosentilla. Viraston mukaan korotus vaikuttaa korkealta.

Valio ilmoitti eilen, että kilpailuviranomaiset olisivat pakottaneet nostamaan maidon tukkuhintaa 30 prosenttia.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mielestä Valio myy maitoa liian halvalla suhteessa tuotantokustannuksiin, jotta yhtiö saisi kilpailijat pois markkinoilta ja voisi sitten nostaa hintoja.

Viraston mukaan kuluttaja saa pitkällä aikavälillä maitonsa halvemmalla, kun alalla on kilpailua.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (39)

tämän suomalaisen kilpailuttamisen, miten kävi esim. sähkön kanssa. En ymmärrä tätä mailman menoa enää ollenkaan, tämä alkaa pikku hiljaa ketuttaa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää lakkauttaa tuollainen kipavirasto, joka ei tiijä mitä se milloinkin vaatii!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arla ja Valio pelasivat kilpailuviraston takataskuunsa. Nyt heillä on vapaat kortit nostaa kartellissa hintoja aivan niin paljon kuin heitä huvittaa. Näin typerää toimintaa ei näe missään muualla kuin Suomessa.Toivottavasti virkamiehillekin sitten lohkeaa jotain taskunpohjalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikkien kartellien paraskaveri, kilpailuvirasto iskee jälleen kanslaisten kukkarolle. Sanelemalla Valiolle tarkan hinnan, paljonko maidonhintaa tulee nostaa, ja kun siihen todelliset virasto parhaat kaverit, Kesko ja Sok panevat omat kertoimensa päälle niin kauppamaidon hinta asiakkaille nousee ja huimasti. Se taho joka tässäkin lajissa kovimman työn tekee ei tietenkään saa tässäkään Cayman saarten sponsoritilaisuudessa saa todennäköisesti senttiäkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hauskintahan tässä on, ettei Arlalla ole mitään hätää kun se on kilpaillut Valion kanssa. Eri asia olisi joku pieni kilpailija joka olisi hätää kärsimässä tässä kilpailutilanteessa. Se on itsekin jättimäinen meijeri isolla markkinaosuudella. Loppukuluttajalle Valion tuotteet ovat olleet monesti jopa kalliimpia. Nyt sekä Valio että Arla voivat nostaa hintojaan kolmanneksen, eikä tarvitse turhia kilpailla. Mutta kuka voittaa? Valion ja Arlan omistajat tietenkin! Kuka maksaa? Me!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähän tuotteiden hintoihin tämä 30 pinnaa on tähän saakka ollut piilotettuna? Turha varmaan toivoa, että niitä hintoja nyt kuitenkaan laskettaisiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tyypillistä virkamiestouhua Suomessa. Ensin annetaan päätöksiä kevein perustein ja sitten ei uskalleta vastata seurauksista. Kyllä tuollainen kilpailu-ja kuluttajavirasto joutaisi lakkauttaa. Kyllä säästyisi rahaa, kun ei tarvitsisi maksaa palkkoja tuollaisille tyhjäntoimittajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eniten mua ihmetyttää, että terveellinen maito on hampaita pilaavia mehuja ja limsoja kalliimpaa. Ei oo kohta köyhällä varaa juoda maitoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valiolla ei ole mitään mahdollisuuksia Kilpailuviraston mainitsemaan määräävään markkina-asemaan Euroopan ja Suomen markkinoilla. Euroopasta voi milloin vain tuoda miljardeja litroja ylijäämämaitoa esim monikansallisen arlan toimesta mikäli.Vaikka kaupan hyllyillä olisikin pelkästään Valion maitoja, mikä päivä tahnsa se voidaan sieltä potkaista ulos jos se ylihinnoittelee tuotteensa. Kilpailuviraston päätös on täysin käsittämätön ja perusteeton ja asenteelisesti osuuskuntavastainen. Nytkin tätä Valion "alihinnoiteltua" maitoa myydään kaupassa aina kalliimmalla kuin Arlaa, täysin ristiriitaista ja kertoo suomen kilpailuviraston linjasta, jonka seurauksena tämä on maailman kallein maa. Kummisedät hyväveliverkostossa voivat tosin paksusti. PS. Valio ulos Fennovoimasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ostetaan maito venäjältä, siellä sekin on parempaa.vasemmistoliitto on aina ajanut syrjäseuduilla asuvien ja vähemmistöjen asiaa.valio on kapitalisti porvareiden omistama laitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ymmärtänny näitä jotka vettä ostaa(kurria )eli jätettä kalliilla hinnalla kun vettä saa raanasta helpommin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kuulkaa niin iso poliittinen juttu/sota valio-arla johon liittyy kaiken laista mistä me kuluttajat ei olla hajulla lainkaan...käytetään kuiteskin sitä maitoa on se niin terveellistä että!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eilen se oli vielä liian halpaa ja nyt liian kalista. Mikä tuo virasto oikein on, kenen asialla. Mitä lisäarvoa se tuo kansalaisille, muuta kuin maidonhinnan korotuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempi hinnan on nyt nousta.

Jos Valio olisi alennusmyynnillään saanut muut valmistajat pois markkinoilta, niin sitten se maidon hinta vasta kallis olisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (39)

Uutisvirta

23.10.
Virallista tai ei, Annunen on ennätysmies – "Ehkä ihan hyvä, että se maali tuli, niin asiaa ei tarvitse enää miettiä" Tilaajille
23.10.
Kärpät löysi vihdoin tehoja myös ykkösketjun takaa – Liigan vatulointi Annusen ennätysuutisoinnissa ihmetytti Manneria: ”Henkilökohtainen ennätys on nyt Justuksen, se on fakta”
23.10.
Huippuhetket: Kärpät-Pelicans
23.10.
Kärpät otti kotivoiton Raksilassa vaiherikkaan pelin jälkeen – katso kuvia ottelusta
23.10.
KuPSin mestariluotsi Jani Honkavaara valitsi potkuherkän SJK:n seuraavaksi osoitteekseen
23.10.
Kainuun ely-keskus: Nuasjärven ekologinen tila on hyvä, eikä happikato uhkaa järveä – "Laaja seuranta-aineisto ei tue Helsingin yliopiston tutkijoiden käsitystä"
23.10.
Julius Junttila iskee ottelun voittomaalin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamupäivästä alkaen Lapin maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen ja lumisten teiden vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

112 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Ja sinun käytöskö on aikuismaista? Hoh hoijaa. Myötähäpeä. Lue lisää...
Heikki89

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

24.10.

Fingerpori

24.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image