Talous

Kii­na­lais­yh­tiö osti JOT Automationin - JOT jatkaa itsenäisenä tytäryhtiönä

Talous 7.6.2018 13:53 | Päivitetty 7.6.2018 14:47
STT

Kiinalainen Suzhou Victory Precision Manufacture on ostanut tuotantoautomaatioon erikoistuneen JOT Automation -yhtiön koko osakekannan, JOT kertoo.

Yhtiön mukaan se saa uuden omistajan myötä käyttöönsä merkittävästi lisää konetekniikka- ja tuotantoresursseja, joita se tarvitsee hyödyntääkseen nopeasti kehittyvien markkinoiden ja nykyaikaisen teknologian mahdollisuuksia entistä tehokkaammin.

- Victory Precisionin mukaantulon ansiosta JOT Automationilla on hallussaan kaikki menestyksen eväät, ja se on erinomainen uutinen sekä yhtiölle että sen asiakkaille ja kumppaneille, sanoo toimitusjohtaja Petri Halonen tiedotteessa.

Victory Precisionista puolestaan arvioidaan, että osapuolten kyky täydentää toistensa osaamista usealla alueella mahdollistaa pitkän aikavälin synergiaedut.

Myyjäosapuolina ovat JOTin perustajan, oululaisen Veikko Lesosen perheineen omistama Head Invest Oy, yhdysvaltalainen GES Inc sekä joukko pienempiä omistajia. Head Investin mukaan JOT Automation jatkaa Victory Precisionin itsenäisenä suomalaisena tytäryhtiönä.

Lesonen perusti JOT Automationin 1980-luvun lopulla. Hän rikastui yrityksen myynnillä vuosituhannen vaihteessa. Lesonen osti Head Investin kautta JOTin takaisin itselleen 2011. JOT oli määrä myydä jo pari vuotta sitten toiselle kiinalaisyhtiölle, Wuxi Leadille, mutta kauppa jäi toteutumatta.

Nykyinen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) toimi aikanaan JOT Automationin hallituksessa, ja hänestä tuli uuden yhtiön toimitusjohtaja, kun Elektrobit ja JOT yhdistyivät 2002. Sipilä jatkoi Elektrobitin toimitusjohtajana vuoteen 2005.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image