Talous

Kiinalainen tek­no­lo­gia­jät­ti Huawei julkisti oman käyt­tö­jär­jes­tel­män USA:n toimien pelossa

Huawei on ilmoittanut kehittävänsä omaa teknologiaa siltä varalta, että siltä estetään Android-käyttöjärjestelmän käyttö. KUVA: MAURITZ ANTIN
Talous 9.8.2019 11:43
STT

Yhdysvaltojen ilmoittamien rajoitteiden on määrä tulla voimaan elokuun puolivälissä.

Kiinalainen teknologiajätti Huawei julkaisi perjantaina oman käyttöjärjestelmän. Huawei on pelännyt menettävänsä pääsyn Androidin järjestelmiin, mikäli Yhdysvaltojen toimet kiinalaisyhtiötä kohtaan koventuvat.

Yhtiön kuluttajaliiketoiminnan johtaja Richard Yu esitteli HarmonyOS-nimisen käyttöjärjestelmän konferenssissa Dongguanin kaupungissa. Hänen mukaansa järjestelmä eroaisi täysin Googlen Androidista ja Applen puhelinkäyttöjärjestelmä iOS:ista. Ensimmäinen versio Huawein uudesta järjestelmästä otetaan käyttöön myöhemmin tänä vuonna.

Huawein suunnitelmista oman käyttöjärjestelmän luomiseksi on huhuttu keväästä saakka. Muun muassa Wall Street Journal kertoi tuolloin, että yhtiö on rekisteröinyt tavaramerkki HongMengin, joka on käyttöjärjestelmän työnimi ja tuotenimi Aasian markkinoilla.

Yhdysvallat on turvallisuussyihin vedoten asettanut Huawein kieltolistalle, joka estää sitä ostamasta yhdysvaltalaista teknologiaa ilman erillistä hyväksyntää. Kiellon on määrä tulla voimaan elokuun puolivälissä.

Huawei on maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja korealaisen Samsungin jälkeen. Verkkovalmistajana yhtiö on maailman suurin.

MAINOS

Kommentoi

"Huawei on maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja korealaisen Samsungin jälkeen. Verkkovalmistajana yhtiö on maailman suurin."
Kiina ja Huaweiei pelkää USA:ta vaan USA pelkää Kiinaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Venäjällä on oma Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä, Kiinalle oma jne. Olihan Nokiallakin oma. Ei se ole kuin turvallisuusetu, mutta isot softayritykset kärsivät markkinoiden pienentyessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Johan firman nimi kertoo kaiken. Hua vei tarvitsemansa tiedon käyttäjiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huawei vitsin murjaisi. Kuka enää uskoo että Huawei ei vakoilisi puhelimien käyttäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jenkit ampuivat itseään nilkkaan pahemman kerran! Kiinalla riittää resursseja kehittää vaikka miten hienot käyttöjärjestelmät! Muistetaanpas vielä, että kiinalaisten kännyköidenkin hinta/laatusuhde on ylivoimaisen hyvä jopa Etelä-Korealaiseen kilpailijaan verrattuna. Minä ainakin aion pysyä Huawein käyttäjänä nyt entistäkin suuremmalla innolla kun päästään eroon googlepaskasta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Njaa, sitähän vois sitten jopa harkita Huawein puhelinta taas.
Androidia tuppaa joka tuutista ja tietoturva retuperällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oma kiinalainen käyttis, johon on voinut rakentaa takaportit ja vakoilusoftat jo valmiiksi huippuunsa. Eipä paljon kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ei ole täysin ohjelmisto alalle omistautunut, niin tuossa ei pysy mukana.
Tuollainen Planeetan Bittipolitiikka, ohjelmisto sota luo erittäin epävakaat olosuhteet.
Ihmisillä on elämä kiinni siinä, että seinävirtaa riittää ja tietokoneet toimivat!
Onneksi minulla ei ole enää varoja mitä kadottaa, kun oululaiset kaiken varasti, mutta..
Mummoilla ja vaareille soisin vanhan tutun palvelupankin, henkilökuntineen.
mm. Pyyhkäisykortti ei mene minullekaan kaaliin..
Siellä kävellään ihmisten keskellä, tönitään ja välistä kuuluu "piip!"
Data maailma luo tilaa huijareille ... liikaa.
Kuuntele vaikka tämän päivä musiikkia:
Siellä "neumannekin" laulaa nuotilleen, kuin uuden kurkun olisi ostanut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tämähän odotettavissa kun kielto tuli. hyvä sinänsä saada vaihtoehtoja. taisi tämänkin takia google lobata androidia pakotteiden ulkopuolelle. saattoi trump viisaudessaan raottaa pandoran lipasta..

toivon menestystä tai että joku edes ymmärtää markkinaraon ja saadaan oikeita vaihtoehtoja. jollan sailfish olisi tässä voinut saada hyvin tuulta purjeisiin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiina näyttää "maailmanpoliisille" eli USA:lle vielä pitkää nenää. Jenkit saa pitää järjestelmänsä omissa vehkeissään mutta kun Kiinalaiset pääsee vauhtiin niin USA:lle käy köpelösti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja sekö on sinun mielestä hyvä asia ? Meillekin käy köpelösti jos Kiina alkaa tätä maailmaa hallitsemaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Usa:n öykkäröinti saa kyllä jo riittää. Aivan sama vaikka tuote on kiinalainen, hinta/ laatusuhde on huomattavasti parempi kuin ameriikanromuilla, niissä niitä vskoilutoimintoja vasta onkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

USA:n johto on jo niin läpeensä mätää, että Rooman valtakunnan kohtalo odottaa. Sekin romahti kun mädännäisyys levisi riittävän pitkälle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mädännäisyyden käynnisti aikoinaan juutalainen pankkiirimafia.
Sionistinen eliitti on luonut sellaiset olosuhteet, että lähes kaikki maailman valtiot ovat joutuneet turvautumaan kyseisen oligarkian velkarahaan, joka on imenyt ja tyhjentää edelleen voimakkaankin valtion rappiotilaan korko suorituksien ja esimerkiksi Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) sopeutusohjelmien ansiosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

8:31
Pakettiauto paloi korjaamon pihalla Oulaisissa
8:10
Oululaisen Steel Ring -tallin Lotta Loikkanen hävisi ammattinyrkkeilyn MM-titteliottelun tuomariäänillä Karlsruhessa – manageri Markku Pirinen pettyi rajusti: ”Tuli todistetuksi, että Saksa on paska maa”
8:09
Vanhat kuvat: Tunnelmia pikkujouluista Oulussa vuosituhannen vaihteessa ja 2000-luvun alussa - juhlateltta ja baarikiertue
8:00
Luontoon kumppanin kanssa ja pari drinkkiä – oletko miettinyt, miten sinä kohtaisit yllättävän maailmanlopun? Tilaajille
8:00
Hyvä paha ydinvoima – EU:ssa sen rooli on yhä ristiriitainen, ja parlamentissa vastustus voi jopa kasvaa
8:00
Puheenaihe: Herättääkö tiernaesitys rasistisia mielikuvia? "Esitysten ei tulisi loukata mitään ihmisryhmää"
7:00
Päivän leffapoiminnat: Krooninen kipu vie tilan muulta elämältä – pienten eleiden draamaelokuva Cake etenee tuttuja polkuja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image