Talous

Kevytmaito kallistui yössä tois­ta­kym­men­tä senttiä

Talous 1.2.2013 11:28
STT,

Kevytmaito on kallistunut monissa kaupoissa toistakymmentä senttiä eilisestä. Taustalla on Valion tukkuhinnan korotus, joka sai alkunsa kiistasta kilpailuviranomaisten kanssa. Myös Arla Ingmanin maito näyttää kallistuneen.

Esimerkiksi Pirkanmaan S-kaupoissa litra Valion kevytmaitoa maksaa tänään 1,10 euroa, kun eilen hinta oli 94 senttiä. Helsingissä Kampin K-supermarket on nostanut hintaa peräti 30 senttiä.

Siwat ja Valintatalot myyvät enimmäkseen Arla Ingmanin kotimaista maitoa. Näissä ketjuissa kevytmaidon litrahinta on noussut keskimäärin 12 senttiä.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

ostan jatkossakin sitä mikä käteen sattuu, ja enemmistö varmaan valion tuotteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonko tästä korotuksesta päätyy tuottajan taskuun? Ei varmasti sentin senttiä.

Vinkki kaikille maidontuottajille: alkakaa tekin kauppiaiksi, se kun näyttää kannattavan huomattavasti paremmin kuin se maidon tekeminen.

...ja josko sitä kautta viimein saataisiin joku järki näihin tulojen jakautumiseen kun maitohanat menisivät kokonaan kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi voi ottaa omasta tankista itselle, tulis joskus ne nostot tänne alkupäähänkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuluttajaasiamies hurskastelee he ei ole kehoittanee Valio nostamaan hintaa eipä ole mutta jos sakotta Valioa liian alhaisesta hinnasta eiköpä se tarkoita samaa kuin nosta hintaa,muuten tulee uusia sakkoja.Vai halunneeko asiamies aiheen uudelleen sakottamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lehmänmaito on halpaa siihen nähden, mitä itse aikoinani maksoin maidosta, jota lapseni joi. Sillon maksoin siitä 179 mk 3Lja kuukaudessa lähes 4000 markkaa joten hieman hymyilytti jo silloin, kun mummot päivitteli maidon hinnakorotusta 5 pennin verran. Muutenkin maksan ruoastani 5-10 kertaisen hinnan normaaliin verratttuna. Onneksi en tarvitse maitoa koskaan, tosin proteiinit ja kalsiumit hankittava muualta.

Toivon kuitenkin, että tuottajatkin saisivat osansa kaikesta ja jaksavat edelleenkin tuottaa ruokaa suomalaisiin koteihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saakohan sitä viniä etes puoltalitraa eurolla ja sinusta voi tulla alkoholisti jos juot 5 desiä kerralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskitän jatkossa KAIKKI ruoka ostokseni Lidliin! Jää valiot ja ingmannin pois valikoimista pois. Paras äänestäminen on äänestää jaloilla ja valikoimalla tuotteita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos joku firma haluaa pelata itsensä ulos ylihinnoittelullaan niin antaa sen tehdä niin. Kauppa vaihtui täälläkin kertaheitolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksako se voittaa tämän sodan ja jatkaa rikastumistaan kun kaikki tulee sieltä Sittenhän pressan toive täyttyy ja tästä tulee oleskelu yhteikunta kun ei tarte tehä töitä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinäpä nostavat, Lidl lupasi että maidon hinta ei nouse.
Ja on suomalaista maitoa.
Haen maitoni jatkossa sieltä, ja samalla ostan muutakin.
Siinäpä lähikaupat nostavat hinnan niin korkealle kuin haluavat.
Olen laskenut että sillä hinnalla minkä maidossa säästän kun haen Lidlistä, niin saan ostettu "keittotarpeet" ikäänkuin kaupan päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

11:47
Thaimaalaisten marjanpoimijoiden kolarissa loukkaantuneilla ei hengenvaaraa – poimijat työskentelevät lappilaisen yhtiön palveluksessa
10:45
Maajoukkuehiihtäjä Susanna Saapunki kilpailee kesäisin rankoissa skyrunning-kilpailuissa – "Kisa tuntuu alusta asti pahalta" Tilaajille
10:27
Kolea alkukesä väistyi ja lämmintä ilmaa on luvassa koko maahan – katso tästä vinkit puutarhaan hoitoon helteellä
10:24
Taivalkoskelta Posiolle johtava tie suljettiin pudonneen sähköjohdon vuoksi – liikenne kulkee normaalisti
10:21
Koirien päiväkoti aloittaa Oulun Talvikankaalla – uusi eläinlääkäriasema tulee naapuriin
9:28
Tulivatko helteet jäädäkseen? Pekka Pouta vastaa
9:23
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
100
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
68
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
28
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
19
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
16
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
16
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"
11
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntiin, Pohjois-Pohjanmaan maakuntaan lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraaviin Lapin kuntiin: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image