Talous

Kerro meille: Hirvittääkö maidon hinnan mahdollinen nousu?

Talous 10.1.2013 11:27
Kaleva

Valio aikoo nostaa maidon tukkuhintaa. Hinnan uskotaan pian näkyvän myös kuluttajan kukkarossa. Kerro meille, paljonko teidän perheessänne kuluu maitoa päivässä? Harkitsetko kotimaisen maidon vaihtamista esimerkiksi ulkomaalaiseen tai muuhun ruokajuomaan?

Etsimme paljon maitoa kuluttavaa perhettä haastateltavaksi. Ota yhteyttä toimittaja Henrik Aholaan, joka tekee aiheesta juttua. Lähetä sähköpostia osoitteeseen henrik.ahola@kaleva.fi , soita numeroon 044 799 5808 tai kommentoi aihetta Kalevan Facebook-sivulla tai alla olevaan kommenttikenttään.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Maito on todetttu terveelliseksi ,joten sen hinnan pitåisi pysyä kohtuulisena,Hinta sulku oisi paikallaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

täällä sarvikuonojen maassa näyttää kaikki olevan mahdollista en osta ainakaan valion maitoa kun firma töppää ja kieroilee saa siitä sakot niin maksattaa ne kansalaisilla ja tämä kansahan maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

täytynee ostaa lidl:stä sitten ulkomaista maitoakin, koska ruoka on muutenkin aivan järjettömän kallista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saakohan täälä uuvesa Oulusa alakaa pitämään lehemää ko tuo maito kallistuu niin hirviästi.
Tuliskohan se halavemmaksi? Heinät ja kaikki pitäs hommata, mistä niitä nyt talavella ottaa????
Muuten, saako se maidon tuottaja hinnan noususta osansa? Tarttis saaha!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se maito liian halpaa ole. Kallista se on. Kyllä se pyöreästi euron maksaa. Ihanne olisi mielestäni 0.70 senttiä. Haen tästä lähtien maidon Lidlistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä ainakin laitan kaikki valion tuotteet boikottiin . Monta muutakin meijeriä tuottaa maitoa ja maitotuotteita kauppoihin .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hirvitä niinkään omalta kohdalta, mutta käykö niin että kansa alkaa juoda virolaista maitoa ja taas suomesta työpaikat vähenevät. Näyttää että valtiovallan ainoa ajatus nykyään on tehdä suomesta venäläisten ja muiden rikkaiden lomakohde,jossa muutama suomalainen näitä palvelee. Kaikki teollisuus ja tuotannollinen toiminta ajetaan väkisin ulos maasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos puolenlitran vesipullo maksaa enemmän kuin litra maitoa , maito on halpaa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottaen huomioon että 4-henkisen perheen ruokaostoksiin menee muutenkin 150 viikossa niin aika minimaalisesti tuo korotus tulee loppusummissa näkymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siinä mielessä hirvittää, että maidon ostaminen ja ruokataloudessa käyttäminen vähenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kait se maito nyt hirvein kustannus päivässä ole. Litra menee päivässä ja jos kaupassa kuluttajahinta nouseekin 10% niin tekee kait muutama kymmen senttinen. Sensiaan bensaa kuluu työmatkoihin 16 litraa ja siellä 10 sentin pudottaisi jo 2 euroa päivässä ja olisi paljon suurempi hyöty kuluttajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitää ostaa ulkomaista ,antaa valion maidot jäädä hyllylle. Näin se homma eteenee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hinnan nousu ei hirvitä niin paljon kuin valtion järjestelmällinen tapa ajaa suomalaista teollisuutta alas. Valiota painostetaan ja telakkateollisuus voi mennä. Valtion omistuksessa olevia laitoksia ei voi määräillä, vaikka ne siirtävät omaisuuksiaan ulkomaille. Tämä maa joutuu tällä menolla Venäjän hallintaan. Venäjähän hiljalleen ostaa maat ja lopun teollisuuden. Kyllä hivenen hirvittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lapsiperheitten puolesta kyllä hirvittää,muistan kuinka palion meni maitua ku oli lapset vielä kotona

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perheessämme ei käytetä maitoa ruokajuomana. Pullataikinaan menee pari litraa vuodessa, samoin muutamaan pellilliseen pannaria.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä ei ole mitään järkeä enää. Eikö ajatella kuinka iso perhe kärsii jos hinta nousee. Kaikki hinnat nousee paitsi palkat .SAIRASTA !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olemme pitäneet erään navetan kanssa maitotinkiä.ei ripulia,eikä muitakaan sivuoireita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

131
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
101
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
41
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
39
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
38
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
38
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
29
Pohjola Sairaala keskittyy ortopediaan – Oulussa loppuvat syksyllä lastentautien, korvatautien ja yleislääketieteen palvelut

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

184 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image