Talous

Kelan lää­ke­kor­vaus­me­not pienenivät yli 25 miljoonalla

Talous 6.3.2018 13:02 | Päivitetty 6.3.2018 13:09
STT

Säästötoimet vähensivät viime vuonna lääkkeistä maksettujen Kela-korvausten määrää. Kelan mukaan lääkkeistä maksettiin korvauksia yhteensä 1,39 miljardia euroa noin kolmelle miljoonalle ihmiselle. Summa oli 25,3 miljoonaa euroa pienempi kuin toissa vuonna.

Eniten korvausten pienenemiseen vaikutti diabeteslääkkeiden korvausmuutos eli se, että vuoden 2017 alussa kaikki diabeteslääkkeet paitsi insuliinit siirrettiin 100 prosentin korvausluokasta 65 prosentin korvausluokkaan. Lisäksi eräiden insuliinivalmisteiden hinnat laskivat.

Myös syöpälääkkeistä ja immuunivasteen muuntajista maksetut korvaukset pienenivät viime vuonna ensi kertaa hieman. Erikoistutkija Leena Saastamoisen mukaan syynä ovat muun muassa edullisemmat rinnakkaisvalmisteet ja rinnakkaistuontivalmisteet.

MAINOS

Kommentoi

Mitenkähän tuonkin säästö voi käsitää,pitäs tutkia onko määrättyjä lääkeitä ostettu jos ostettu niin sillon on säästöä. Jos ei ole ostettu voi säästö tulla maksuun monin kertaisesti tälle hallituksen kyykytykselle,mutta sitä voi opposiossa Sipilä ja keskusta miettiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyykyttäjähallitus leikkaa köyhiltä sairaita ja eläkeläisistä ja jakaa rahat omiin ja sukulaistensa konkurssikypsiin yrityksiin yritystukina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelan maksamat lääkekorvaukset pienenivät, ja samalla summalla taisi Kelan toimeentulotuen kautta maksamat lääkekorvaukset kasvaa. Eli ainakaan säästöä ei ole nähdäkseni syntynyt. Kansalaisilla vain on kaikenlainen taloudellinen ahdinko ja kärsimys kasvanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on yksi hallituksen surkuhupaisista säästökohteista. Omavastuuosuuden korottamisen ansiosta vähävaraisimmat ovat jättäneet lääkkeensä ostamatta. Tuo 25 miljoonan euron säästö muuttuu takuulla miinusmerkkiseksi ja rutkasti, jos lääkkeensä ostamatta jääneet diabeetikot joutuvat taudin pahetessa turvautumaan dialyysihoitoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo lääkkeiden omavastuuosuus oli kyllä edellisen hallituksen surkuhupaisa säästöpäätös ja se astui voimaan vuoden 2016 alusta, jolloin se oli sama kuin nyt eli 50 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä se on nyt Kelan riemuita kun ei monellakaan ole enää varaa ostaa lääkkeitä kun korvauksia on pienennetty,kylläpä on monesti jääneet tiskille kun ei ole rahaa maksaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

24.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image