Talous

Kaupunki myy Karjasillan koulun 300 000 eurolla, alueelle tulee 11 kerrostaloa

Karjasillan koulu vaihtaa omistajaa. Arkistokuva. KUVA: Riina Nurminen
Talous 8.2.2018 17:48
Kaleva

Kaupunginhallitus hyväksyi Hartela Pohjois-Suomi Oy:n kanssa tehtävän asemakaavan toteuttamissopimuksen. Sopimus koskee Karjasillan koulun ja Aronpuiston aluetta.

Alueen rakennusoikeudeksi tulee noin 42 160 kerrosalaneliömetriä. Alueesta tulee asuin-, liike- ja toimistorakennusten kortteli. Kortteliin sisältyy myös liki 1,7 miljoonan euron osto-optio.

Lisäksi Hartela tai sen yhtiö ostaa Karjasillan koulurakennuksen 300 000 eurolla ja kunnostaa sen säilytettävät tilat uuden tarkoituksen mukaisiksi toimitiloiksi.  Koulurakennukseen sisältyy palvelutiloja kuten hankkeen käynnistysvaiheen Business Lab. Rakennus korjataan sen kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot säilyttäen.

Karjasillan koulun alueen korttelialue jaetaan viideksi eri tontiksi, joihin rakennetaan vaiheittain 11 uutta kerrostaloa. Alueella toteutetaan monipuolista asuntotuotantoa. Asunnoista vähintään kymmenen prosenttia on perheasuntoja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Joku yksityinen sijoittaja tai säätiö voisi ostaa rakenuksen ja perustaa siihen koulun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missään tapauksessa kaupunki ei saa myydä ko tontteja kenellekään mihinkään hintaan vaan ne on pidettävä vuokratuottoje tahkoavina rahasampoina meidän omustuksessamme - pienentämään verojamme tulevina vuosikymmeninä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvan perusteella "kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot" ei ole kovin kummoiset. Tällä kauppatavalla kaupunki hassaa rahaa, kun olisi voinut myydä koko tontin eniten tarjoavalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Menihän tuo halvalla. Toisaalta niin vanha rakennus ja kallis ylläpitää, ettei tainnut olla kun huonoja vaihtoehtoja valitessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Olen huomannut miksi Oulun perheet velkaantuvat

Paljon suomea kiertäneet voin väittää että yllättävän suuria eroja on luonteessa eri alueilla. Oululaisia on paljon hyvä... Lue lisää...
Muualta muuttanut

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image