Talous

Katainen: Työurien pidennys vaihtoehto veronnostolle

Talous 9.6.2009 19:12
STT

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ei tyrmää Suomen Pankin arviota, jonka mukaan veroasteeseen kohdistuu runsaan viiden prosenttiyksikön nousupaine julkisen talouden jyrkän heikentymisen takia.

Katainen ei ole perehtynyt Suomen Pankin raporttiin, mutta uskoo, että arvio liikkuu oikeassa mittaluokassa.

Valtiovarainministerin mukaan vaihtoehtona verojen korotuksille on työurien pidentäminen tai budjetin sopeuttaminen.

Kataisen mukaan hallitus ei ole tekemässä menoleikkauksia tai veronkorotuksia niin kauan kun talouskriisi on päällä ja talous ei ole kasvu-uralla. Tasapainotustoimien aika on myöhemmin.

- Mahdollisia veronkorotuksia tehtäessä on oltava tarkkana, ettei koroteta niitä veroja jotka vaikuttavat työllisyyteen tai talouskasvuun, Katainen sanoi EU:n valtiovarainministerien kokouksessa Luxemburgissa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Eikö hallitus voisi ajatella suurituloisille verohelpotuksia vähintään saman verran, kuin on veron korotuksia lupailtu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastuullisen valtiovarainministerin tulisi todeta että julkiseen kulutukseen kohdistuu runsaan viiden prosenttiyksikön laskupaine julkisen talouden jyrkän heikentymisen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tänne otetaan maahanmuuttajia kun ei riitä töitä edes Suomessa syntyneille kouluja käyneille ihmisille? Ne vanhat kehäraakitko pitää saada pysymään vielä pitempään töissä mitkä ei näe eikä kuule mitään, jotkut ei osaa edes kirjoittaa tai lukea?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä hyötyä siitä työurien pidennyksestä olisi, kun nytkään ei töitä riitä edes tälle "lyhyemmälle" työuralle? Kerropa se, lapsenkasvo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eläkeläisiltä,työttömiltä ja pienipalkkaisilta katainen ottaa,unohtaa suurituloiset. voisiko siltä muuta odottaa,kun on lusikalla annettu ei voi kauhalla ottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä xxxkele on niin oikeassa, ettei oikeammin voi olla oikeassa. Korhonen ja Urpilainen ovat tietysti toista mieltä, mutta hehän kuuluvatkin pari porrasta ylemmäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Jykä, kenellekkään ei ole töitä ja vielä pitäisi tappaa kaikki työnsä ääreen. Mutta mikäpä se on sanaillessa kun Jykän yhteiskuntaluokassa ei kukaan tee töitä yli 50 vuotiaaksi. Optiotuloja ja osinkoja vain nostellaan. Jykä voisi itse miettiä mistä rahapula tuli...Olisiko ollut esim osinkotulojen verotuksen keventäminen jne jne. Peiliin voisi katsella vaikka se rikki menisikin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

katainen nuolee kieli ruskeana rikkaita ja potkii päähän köyhiä, lapuan liike ja ikl on kokoomuksen edeltäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasavero, niin ei tartte itkeä suuri- ja pienituloisistä. Välillisillä veroilla sitten kerätään muut verotulojen vajeet. Itse olen keskituloinen, kyllä ne palkat siitä muokkautuu verotuksen mukaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi että taas. Perheenä kärsimme 90-luvun alussa. Asuntolainan korko% nousi 17-18%:n luokkaan silloisen 250.000 osalta. Sitten mieheni sairastui syöpään ja kuoli pois nopeasti v. 96. Jäin pienten lasten ja asuntolainan kanssa elämään ja maksamaan taloa. En toivo kenellekään samaa kohtaloa. Voimia kaikille velallisille ja varsinkin joilta työt ovat loppuneet tai sairaus on kohdannut. Älkää antako periksi!!! Huominen on kaikesta huolimatta lopulta valoisa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän prosentin korotus riittäisi, jos hieman rajoittaisimme tätä älytöntä maahanmuuttoa. Antaisimme vaikka vähätuloisille vielä hieman veronalennusta, kun saisimme nämä turhat avustukset pois valtion menoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

diktatuuria parhaimmillaan ,miten se nyt sattuikaan että joka kerta kun porvari hallitus on päättämässä niin veroja nostetaan työläisiltä ja eläkeläisiltä mutta rikkailta pienennetään tai peräti poistetaan kokonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pahimman luokan huijausta, valtio keräsi menneenä vuonna enemmän verotuloja kuin koskaan, silti ei rahat riitä byrokratian pyöritykseen. Kyllä tuntee itsensä aivan lypsylehmäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai veroja on korotettava! Mistäs muuten Pietarin paskavesiprojektiin ja valtaeliitin ylipalkkoihin ja -palkkioihin rahat saataisiin? Sitä kun velkaakaan ei enää niin vain saa entisen velan päälle. Ja onhan eliitin verorasitusta saatava alemmas, nytkin maksavat euroissa mitaten enemmän veroa kuin esim. eläkeläiset joilla on korkeampi veroluonteinen sairausvakuutusmaksu. Eikä se 100 % ole mikään verokatto rahvaalle, turha haihatellakaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Jyrki ja kumppanit. Tähän päälle vielä kunnalisveron korotukset, bensan hinnan korotukset ja ties mitkä korotukset ja "maltillinen palkkaratkaisu" eli nolla nosto, niin Suomessa on hallituksen halujen mukaisesti köyhälistöluokka ja ökyrikkaat, jotka elelevät optiotuloillaan ja ostelevat sitten sijoitusasunnoiksi niiden köyhien konkurssiin menneiden ihmisten taloja. Kyllä meillä on tasa-arvoinen maa ja ihmiset...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suojatyöläisille tavallista reippaanpi huvi veron korotus.Perustelut tulikin tässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasa vero on hyvä vasta sitten kun on tasa palkatkin . Alle kymppi tonnin vuosi tulot verottomiksi ja sadan tuhannen tuloille viisikymmentä prosenttia . Kansaa huudetaan lamatalkoisiin mutta herrain varat on turvattu niin kansalle on sitten ihan sama miten se selviää . Maksajaksi kansa kyllä kelpaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image