Talous

Karhinen Ylellä: Osuuspankkia ei voi löytyä Panama-papereista

KUVA: Com.pic./Kimmo Brandt
Talous 16.4.2016 10:51 | Päivitetty 16.4.2016 11:08
STT, Kaleva

OP-ryhmän pääjohtajan Reijo Karhisen mukaan veroparatiisien vastainen toiminta on ensisijaisesti poliitikkojen käsissä. Karhinen kertoi näkemyksiään muun muassa Panama-papereihin Ylen ykkösaamussa lauantaina.

Karhisen mukaan tietovuodot ovat vakava isku koko finanssialalle, mutta samalla ne edesauttavat läpinäkyvyyden lisääntymistä.

Karhinen vakuutti, että Osuuspankkia ei Panama-papereista löydy.

– Ei voi löytyä. Tai silloin on toimittu meidän ohjeiden vastaisesti, Karhinen sanoi.

Pääjohtajan mukaan vuodon massiivisuus yllätti hänet. Karhinen uskoo, että veroparatiisikohujen taustalta löytyvät muun muassa ahneus sekä laajemmin suuri arvojen kriisi.

"Pankkijärjestelmä hyvässä kunnossa"

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoitti aiemmin viikkolla, että rahoitusmarkkinoita voi kohdata uusi kriisi. IMF arvioi talouskasvun olevan ennakoitua heikompi.

Karhisen mukaan Suomessa ei tarvitse olla huolissaan rahoitusmarkkinoista.

– Pankkijärjestelmä on Suomessa niin hyvässä kunnossa, että se kestää aika kovia iskuja, Karhinen sanoi Ykkösaamussa.

Karhinen kuitenkin sanoo, että talouskasvun hidastuminen sen sijaan tuntuisi Suomessakin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kauniita sanoja. Käytännössä Osuuspankki ei ota asiakkaakseen esim. luottotiedottomia, elämän kolhimia ihmisiä. Sekö se oli se periaate- että köyhät kyykkyyn. Tylytätte ja kohtelette huonompi osaisia kuin roskaa. Mihin unohtui se tasa-arvoinen kohtelu, taustoista riippumatta. En saa edes oman tilini tietoja, saatikka pankkikorttia ko.pankista jonka omistajajäsen sentään olen ollut todella kauan! Mutta sattui elämä kolhimaan ja pankki kohtelee kuin ruttotautista! Ja huom!! En ole ko. pankille velkaa senttiäkään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Pankkijärjestelmä on Suomessa niin hyvässä kunnossa, että se kestää aika kovia iskuja..." Se on kyllä huomattu, pk-yritysten on uskomattoman vaikea saada pankkirahoitusta vaikka pankeille tulvii rahaa kaikista ikkunoista ja ovista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö meidän talouskasvu olekaan hiipunut? Pankkiherra taitaa nyt puhua mitä sattuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veroparatiiseja tarvitaan enemmän eikä suinkaan vähemmän. Kansa on riutunut hallinnon otteessa jo niin kauan, että joskushan sen on loputtava. Vain verotuksesta vapaa yhteiskunta voi olla aidosti vapaa yhteiskunta. Verotuksen alas ajo toki tarkoittaa poliitikkojen valtakauden loppua kun hyvävelikeroista lähtee rahat pois. Ja näkeehän sen kuka siellä eniten huutaa kun kansa on alkanut säästämään verojen maksua optimoimalla. Todella hyvä asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Veroparatiisien vastainen toiminta on ensisijaisesti poliitikkojen käsissä."Huonoissa käsissä onkin jos se on Stubbin, Sipilän ja Bernerin käsissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

panamasotku pitäisi tutkia perinpohjin.jos taloutemme perustuu veronmaksuun ja rehellisyyteen niin en näkisi estettä etteikö asiaa voisi tutkia kokonaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankkijärjestelmä ei ole kestävällä pohjalla kun pankit lainaavat rahaa pienemmällä korolla kuin pankille lainasta aiheutuvat kulut ovat. Vaikka talletuksille ei makseta korkoa, niin jotakin vilunkia pankit tekevät kun maksavat johdolle suuria palkkioita ja jakavat osinkoja. Pankkien pitäisi palata niiden perustehtäväänsä ja lopettaa tallettajien rahoilla keinottelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Pankkien pitäisi palata niiden perustehtäväänsä ja lopettaa tallettajien rahoilla keinottelu." Miten niin, tätähän pankit ovat tehneet koko olemassaolonsa ajan?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:09
Laskeminen vaarantaisi muut Isokurussa liikkuvat Pyhätunturilla – Metsähallitus perustelee turvallisuudella rajoituksia, jotka kieltävät liikkumisen Isokurun rinteillä Tilaajille
21:04
Seurasimme lumensyöjäjunan ensimmäistä testiä Suomessa – Monsteri saapui Venäjältä Kainuun korpeen ja pani raiteet kuntoon, katso video
21:00
Suomi kokeili kaikkea, mutta hävisi koripalloilun EM-karsinta-avauksen Serbialle
20:54
Suomi hakee EU:lta tukea viidelle ratahankkeelle – päätökset luvassa ensi kesänä
20:47
Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin" Tilaajille
20:46
Keskustan kunnallisjärjestö esittää yksimielisesti Mirja Vehkaperää Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi
20:19
Tällainen on venäläinen lumensyöjä – katso video monsteriveturista
45
Nyt se on tutkittu – moni pitää vihreään kuluttamiseen kannustamista vastenmielisenä tuputtamisena
41
Karjasilta on kaikesta huolimatta vielä yksi maamme yhtenäisemmistä jälleenrakennusalueista – joitain käsittämättömiä kötöstyksiä löytyy Lukijalta
33
Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut, yhtiön koko vuoden tulos reilusti tappiolla – neuvottelujen piirissä 400 ihmistä, yli sadan työt vaakalaudalla
30
Keskustan puheenjohtaja Kulmuni Mikko Kärnän seksiviesteistä: "Kaikille sattuu välillä myös tyhmyyksiä"
28
Kärpät säilytti sarjataulukon piikkipaikkansa nihkeähköllä voitolla sarjajumbosta – Sportin Dufva: ”Paras tänään näkemäni maalintekijä oli Hannu Hilli Oulun Värisilmästä”
28
Oulun joukkoliikenteen lippuja voi pian ostaa automaateista seitsemästä eri paikasta – Lentokentälle tulossa kaivattu yhden bussimatkan ostomahdollisuus
25
Uudet liikennemerkit tulevat Suomen teille – keltainen viiva vaihtuu valkoiseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamusta alkaen Etelä-Lapissa lumipyryn vuoksi.
Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan itäosassa, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

171 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

perussuomalaiset vastasivat ”hoitajakeskustelun komeimmasta voltista”

Marinin hallitus toimii aivan toisella tasolla verrattaessa sitä Sipilän oikeistohallituksen leikkauspolitiikkaan ja tod... Lue lisää...
persuilla huono muis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image