Talous

Karhinen Ylellä: Osuuspankkia ei voi löytyä Panama-papereista

KUVA: Com.pic./Kimmo Brandt
Talous 16.4.2016 10:51 | Päivitetty 16.4.2016 11:08
STT, Kaleva

OP-ryhmän pääjohtajan Reijo Karhisen mukaan veroparatiisien vastainen toiminta on ensisijaisesti poliitikkojen käsissä. Karhinen kertoi näkemyksiään muun muassa Panama-papereihin Ylen ykkösaamussa lauantaina.

Karhisen mukaan tietovuodot ovat vakava isku koko finanssialalle, mutta samalla ne edesauttavat läpinäkyvyyden lisääntymistä.

Karhinen vakuutti, että Osuuspankkia ei Panama-papereista löydy.

– Ei voi löytyä. Tai silloin on toimittu meidän ohjeiden vastaisesti, Karhinen sanoi.

Pääjohtajan mukaan vuodon massiivisuus yllätti hänet. Karhinen uskoo, että veroparatiisikohujen taustalta löytyvät muun muassa ahneus sekä laajemmin suuri arvojen kriisi.

"Pankkijärjestelmä hyvässä kunnossa"

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF varoitti aiemmin viikkolla, että rahoitusmarkkinoita voi kohdata uusi kriisi. IMF arvioi talouskasvun olevan ennakoitua heikompi.

Karhisen mukaan Suomessa ei tarvitse olla huolissaan rahoitusmarkkinoista.

– Pankkijärjestelmä on Suomessa niin hyvässä kunnossa, että se kestää aika kovia iskuja, Karhinen sanoi Ykkösaamussa.

Karhinen kuitenkin sanoo, että talouskasvun hidastuminen sen sijaan tuntuisi Suomessakin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kauniita sanoja. Käytännössä Osuuspankki ei ota asiakkaakseen esim. luottotiedottomia, elämän kolhimia ihmisiä. Sekö se oli se periaate- että köyhät kyykkyyn. Tylytätte ja kohtelette huonompi osaisia kuin roskaa. Mihin unohtui se tasa-arvoinen kohtelu, taustoista riippumatta. En saa edes oman tilini tietoja, saatikka pankkikorttia ko.pankista jonka omistajajäsen sentään olen ollut todella kauan! Mutta sattui elämä kolhimaan ja pankki kohtelee kuin ruttotautista! Ja huom!! En ole ko. pankille velkaa senttiäkään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Pankkijärjestelmä on Suomessa niin hyvässä kunnossa, että se kestää aika kovia iskuja..." Se on kyllä huomattu, pk-yritysten on uskomattoman vaikea saada pankkirahoitusta vaikka pankeille tulvii rahaa kaikista ikkunoista ja ovista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö meidän talouskasvu olekaan hiipunut? Pankkiherra taitaa nyt puhua mitä sattuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veroparatiiseja tarvitaan enemmän eikä suinkaan vähemmän. Kansa on riutunut hallinnon otteessa jo niin kauan, että joskushan sen on loputtava. Vain verotuksesta vapaa yhteiskunta voi olla aidosti vapaa yhteiskunta. Verotuksen alas ajo toki tarkoittaa poliitikkojen valtakauden loppua kun hyvävelikeroista lähtee rahat pois. Ja näkeehän sen kuka siellä eniten huutaa kun kansa on alkanut säästämään verojen maksua optimoimalla. Todella hyvä asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Veroparatiisien vastainen toiminta on ensisijaisesti poliitikkojen käsissä."Huonoissa käsissä onkin jos se on Stubbin, Sipilän ja Bernerin käsissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

panamasotku pitäisi tutkia perinpohjin.jos taloutemme perustuu veronmaksuun ja rehellisyyteen niin en näkisi estettä etteikö asiaa voisi tutkia kokonaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pankkijärjestelmä ei ole kestävällä pohjalla kun pankit lainaavat rahaa pienemmällä korolla kuin pankille lainasta aiheutuvat kulut ovat. Vaikka talletuksille ei makseta korkoa, niin jotakin vilunkia pankit tekevät kun maksavat johdolle suuria palkkioita ja jakavat osinkoja. Pankkien pitäisi palata niiden perustehtäväänsä ja lopettaa tallettajien rahoilla keinottelu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Pankkien pitäisi palata niiden perustehtäväänsä ja lopettaa tallettajien rahoilla keinottelu." Miten niin, tätähän pankit ovat tehneet koko olemassaolonsa ajan?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image