Talous

Kalevan ex-päätoimittaja Markku Mantila Ilkka-Pohjalaisen pää­toi­mit­ta­jak­si – toimii tällä hetkellä päällikkönä Naton viestinnän osaa­mis­kes­kuk­ses­sa

Markku Mantila on valittu Ilkka-Pohjalaisen päätoimittajaksi. Arkistokuva. KUVA: Timo Annanpalo
Talous 22.11.2019 9:19
Heikki Uusitalo

Ilkka-Yhtymä tiedotti alkuviikosta kahden maakuntalehden, Ilkan ja Pohjalaisen, muuttamisesta yhdeksi mediabrändiksi. Ilkka-Pohjalaisen päätoimittajaksi on valittu Markku Mantila.

Mantila on Kalevan entinen päätoimittaja. Tällä hetkellä Mantila toimii yksikön päällikkönä Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksessa.

Mantilan toimittajanura alkoi Ilkka-lehdessä vuonna 1985 ja jatkui Turun Sanomissa ennen ulkoministeriön palvelukseen siirtymistä vuonna 1995.

Mantila toimi päätoimittajana Pohjalaisessa vuosina 2002–2009 sekä Kalevassa 2009–2014. Lisäksi hän oli valtioneuvoston viestintäjohtaja 2014–2017.

– Markku Mantila on toiminta-alueen molemmat maakunnat omakohtaisesta kokemuksesta hyvin tunteva päätoimittaja, jolla on erinomaiset yhteydet myös kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, I-Mediat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Aukia perustelee valintaa.

Ilkan ja Pohjalaisen yhteenlaskettu kokonaislevikki vuonna 2018 oli 56 171 kappaletta ja kokonaistavoittavuus 260 000 lukijaa.

– Aiempia lehtiä kokoluokkaa suurempi, uusi maakunnallinen media saa Mantilan myötä päätoimittajan, jolla on myös vahvaa kokemusta median digitaalisesta muutoksesta. Tämä on erityisen tärkeää tilanteessa, jossa yli sata vuotta vanhojen maakuntalehtien täytyy uudistua turvatakseen vahvan alueellisen median toimintaedellytykset myös tulevaisuudessa, Aukia sanoo.

Uusi Ilkka-Pohjalainen julkaistaan 30.1.2020 alkaen. Lehtien yhdistämisellä kustantaja sanoo pyrkivänsä varmistamaan laadukkaan paikallisen uutisoinnin ja mainostajien mahdollisuudet koko alueella.

MAINOS

Kommentoi

Hyvä kun yhdistyivät! Pohjalainen oli liikuttavan surkea, lapsellisesti toimitettu omakehulehti. Tasoa Vaasan Sport.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mantila on persona non grata perusputinisteille ja muille diktatuurien liehittelijöille. Rehdit suomalaiset kuitenkin toivottavat onnea ja menestystä Markulle uudessa työssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eivät sitten nimenneetkään PohjaIlkaksi tai Pohjalliseksi, kuten ehdotin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi olkoon uudesta päätoimittajan paikasta. Siinähän sitä tämän päivän sanamalehtialan arjen haasteisiin riittääkin työsarkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
94
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
71
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
60
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Miksi pitäisi jonkun/minun olla kiinnostunut köyhistä? Minulle ei kuulu kenenkään köyhän toimeentulo eikä eläminen vaan ... Lue lisää...
Oman onnen seppä.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image